Bloggkrönika: ”En viktigt läropeng”

Att vara så bra i en period för att sedan bli så dåliga i en annan i samma match. Det var en märklig hockeymatch på torsdagskvällen i Kuben i Haparanda.

Efter förstaperioden började jag fundera, som säkert många Lövenfans gjorde, på hur bra det här laget kommer att bli.

Det var spel mot ett mål i långa sekvenser och när kedjan med Kim Karlsson, Fredrik Hetta och William Quist var inne så var det rena cirkusen i Asplövens zon.

Lite effektivitet på det vi såg i första perioden då blir det åka av i vinter.

Så vad hände då sen?

Tommy Jonsson försökte pin-pointa det efter matchen när jag pratade med honom.

”Vi drar på oss sju tvåor på två perioder” ”Vi fastnar i fällan och deras väldigt provokativa spel” var två citat från Jonsson.

Två intressanta citat som säger en hel del om Björklövens spel.

Spelet bygger på fart, på ett passningsspel och en kreativitet som ger utrymme till all den offensiva talang som finns i laget.

I en söndertrasad match med mängder av utvisningar, ryckigt tempo, mycket tjafs så blir Björklöven den stora förloraren.

Med det sagt är jag inte så sugen på att åka till Karlskoga längre, men det är en annan sak.

Björklöven vill att bytena ska pulsera, att de ska få trycka ned motståndarna i egen zon, skapa långa anfall, sätta press, återerövra pucken och vara som en våg av ishockey som sköljer över motståndarna.

När de tvingas vila spelare, när det tvingas spela boxplay och bara slå bort pucken. Då tappar laget i slagkraft.

Det tar flera byten efter en sekvens med utvisningar innan Löven är i fas igen.

Därför är det disciplin som gäller för spelarna i år. De måste hålla sig borta från utvisningsbåset. När de möter Asplöven, BIK Karlskoga, Oskarshamn och andra lag som brukar trassla till matcherna. Då måste de vara redo på det och inte dras med i någon slags ”jag ska ge igen”-kamp.

Nu får man säga vad man vill om domaren i torsdagens match, men faktum är att Björklöven kommer att får domslut mot sig under säsongen. Därför är det bara att lära sig hur man ska hantera det och vad det gör med ens eget spel.

Nu delades det inte ut några poäng från den här matchen så Asplövens vändning betyder inget förutom kanske lite självförtroende till Haparanda-laget.

För Björklöven är det bara att försöka lära sig från matchen och hur den utvecklades.

¤ ¤ ¤

Har ni missat några av artiklarna från matchen på sportwebben har ni de här:

Kollaps av Löven

4 snabba efter förlusten

Jonsson: ”Vi får lära oss av det”

4 kommentarer

  1. Tobbe

    Måste bara säga det att jag gillar eran analysering bra mycket mer en löven4ever’s (tittar på båda). Tycker dock det är lite tragiskt att dom alltid ska hacka på er så fort ni gör en tabbe men ni visar ju tydligt att ni är mognare än vad dom är. Det jag vill ha sagt från matchen är ordet otur och tur. nöjer mig där. 😛

  2. Kjell Karlsson

    Ok-är det Tommy J hockey? Typ Skeå/Barcelona taktik. Mitt absoluta hatobjekt, lönar sig ALDRIG, varken i hockey eller fotboll. Jaa, om man har laguppställningar lika Skeå/Barcelona 2012-14.

    Inte alls lika positiv längre, kan bli en tung säsong. För helvete-det är INTE Björklöven hockey. Finns det nåt värre än att ”varadetbättrelaget”, vinna skottstatistik, lika Skeå tills dom hade Europas bästa laguppställning.
    Hockey går ut på att vara smartare än motståndaren, inte naivare.
    Som sagt, Karlskoga borta, lämna walk-over.

    • Henrik

      Är det inte klassiskt Björklöven att spela med fart, snabba passningar och mycket avslut? Visst kan det behövas mer jvlar anamma i laget när det hettar till men det kommer. Du verkar ha den klassiska: vad var det jag sa, det går aaldrig attityden, vilket jag tycker är lite tråkig inställning. Antar att du vill att Löven ska vara ett krigar gäng som ibland hittar vägar att vinna bragdmässigt som ifjol. Men det är inte att ta nästa steg i utvecklingen. Det är att stagnera. Kämpa andan och bragderna kommer även med det här laget, spelsystemet håller på att sätta sig. Som Gustav skriver, nyttig läropeng, vad gäller att hålla fokus och kämpa. Att vara smartare än motståndaren tror jag inte heller du behöver vara orolig för, mer klass i det här laget än på bra många år. Men anteckna datumet, hör av dig i vår och kom med ditt: -vad va de ja sa..då. Men fundera över innebörden av det. Själv tänker jag följa det här laget med stort intresse och heja fram dom till nya stordåd. För dom kommer. Så ta en lite sundare syn på det hela och hjälp till och heja fram ditt favoritlag istället

  3. Peter

    Keep up the good work! (y) Härligt att läsa denna blogg med träningsrapporter, analyser, silly, intervjuer, mm. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.