Bra, bättre, Stefan Andersson

Björklöven har det lite jobbigt med flera skador på backsidan, men en som håller fanan högt är Stefan Andersson. Vilken start han haft på säsongen.

Under inledningen av allsvenskan har Stefan Andersson spelar 26,29 minuter mot Västerås, 24,23 mot Timrå, 25,12 mot Almtuna, 24,52 mot Pantern och 25.02 senast mot Karlskoga.

Han har haft mest speltid av alla spelare i Björklöven i samtliga matcher. Det grundar sig i att Andersson spelar både powerplay och boxplay, men också att Tommy Jonsson väldigt snabbt fått ett oerhört förtroende för honom. Och jag förstår honom.

Under dessa 25,036 minuter speltid i snitt har Stefan inte varit inne på ett enda baklängesmål i fem mot fem och producerat ett mål och fyra assist framåt på fem matcher.

En hyfsad start för farbror blå som han kallas på en banderoll på ståplats-H.

Det är lätt att stirra sig blind på produktionen framåt, där t.ex. Lukas Ekeståhl-Jonsson stått för sex assist, men samtidigt har han precis som Mike Banwell varit inne på sju mål bakåt. Alltså samtliga mål som Björklöven släppt in i fem mot fem det.

Jag skulle gå så långt att säga att han nu under Tommy Jonsson, med en hockey som passar Andersson bättre än under Waltin, så är Stefan Andersson en av seriens absolut bästa backar.

Vi får se om jag jinxar det hela nu eller om Andersson fortsätter att dominera ikväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.