Matchdag – Sundsvall borta

Ny dag, ny match, ny matchdag och den här gången lite risk för underskattning. Det är tabelljumbon Sundsvall som väntar på bortaplan.

Allsvenskan har varit lite upp och ned inledningsvis med Pantern och Tingsryd högt upp och Leksand långt ned, men ett lag i botten är där det hade tippats och det är Sundsvall.

Tabelljumbon har släppt in 32(!) mål på nio matcher och bara skramlat ihop sex poäng. Senaste matcherna har slutat 3-6 mot Leksand, 1-2 mot Mora, 1-3 mot Västerås, 0-3 mot Vita Hästen och en seger 3-2 mot Asplöven efter straffar.

Sundsvall saknar riktigt ledande spelare som levererar och är på pappret en motståndare som Björklöven ska slå. Sundsvall har fjärde minst puck av alla lag i serien och är alltså ett lag som Björklöven dessutom ska kunna föra matchen mot. Detta gör mig lite orolig. Har spelarna koll på detta? Kommer de ut lika hungriga som mot AIK? Ställer tränarna Ollikainen i mål för att det är ”en passande match”.

Som sagt. Det här är en match Björklöven ska vinna och i slutändan så tror jag ändå att de gör så oavsett orosmoln.

Laget:

Jonas Emmerdahl tränade, men åker inte med för att spela till Sundsvall. William Quist har ledat sjuk sedan slutet på förra veckan och missar matchen.

Så här ser dock laget ut sett till senaste träningen.

Målvakter: Kevin Lindskoug (Andreas Ollikainen)

1:a femman: Tommy Wargh, Stefan Andersson – Felix Maegaard-Scheel, Pär Edblom, Jesper Thörnberg
2:a femman: Kalle Ekelund, Rasmus Edström – Lucas Sandström, Stefan Öhman, Jon Palmebjörk
3:a femman: Lukas Ekeståhl-Jonsson, Mike Banwell – Alex Hutchings, Kim Karlsson, Fredrik Hetta
4:e femman: Mats Lavander, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Nicklas Johansson
Extraspelare: Gustav Grundström

Intressant med Hutchings, Karlsson och Hetta i samma lina. Bra offensiv kraft, men två rightare i samma lina när laget bara har tre rightare på forwardssidan. Det är jag fundersam till.

Mina nycklar till seger:

¤ Intensiteten. Tidigare mot på pappret sämre lag, som Pantern, har Björklöven blivit ut-kämpade inledningsvis av motståndaren. Här gäller det att matcha Sundsvalls arbetsinsats för då ska lagens skills göra skillnad i övrigt.

¤ Forechecken. Björklöven spelar med en hög forecheck och nu möter de ett lag med långsamma backar. Därför kan Björklöven göra ett par mål från puckstölder om de håller laget kompakt och verkligen genomför presspelet som de ska.

¤ Special Teams/Fysik. Sundsvall har scoutat Björklöven och kommer att ha en rejäl respekt för Lövens powerplay. Därför gäller det att använda det. Våga vara fysiska. Sundsvall kommer att vara mer rädda för utvisningar än Björklöven.

Sagt från Lövenhåll:

– Det finns mycket vi kan jobba på, men om vi spelar som vi gjort de senaste två matcherna är vi svåra att slå. Det har varit två tydliga steg framåt. Nu möter vi ett hungrigt lag som kommer att kriga för sitt liv så det gäller att matcha deras intensitet och fortsätta att utveckla spelet som vi gjort på slutet, säger assisterande tränare Markus Åkerblom.

Noterbart om Sundsvall:

¤ Sundsvall har inte tagit en enda trepoängare på hemmais den här säsongen på fyra försök.

¤ Viktor Hertzberg och Eric Moe saknas för Sundsvall i matchen. Moe en av lagets bästa backar som snittar över 20 minuter i speltid.

¤ Bästa poängplockare för Sundsvall är Christoffer Kjaergaard med 7 (3+4) poäng. Även Markus Kinisjärvi har 7 (1+6) poäng. Den tilltänkta spetsen Mattias Månsson har stått för 4 (1+3) poäng.

¤ Förre Björklövenspelaren Johan Svedberg är med sina -7 i plus/minus statistik tredje sämst i hela allsvenskan den här säsongen.

¤ Båda målvakterna i Sundsvall har under 90 i räddningsprocent. Magnus Åkerlund är lite bättre med 89.61 procent (3.14 mål per match) och han står mot Björklöven. Andremålvakten Markus Olsson har 86.84 och har släppt in 3.32 mål per match.

Sagt från Sundsvallshåll:

– Vi måste försöka hitta tillbaka till vårt bra försvarsspel. Vissa matcher har vi spelat bra i vissa inte. Slarvade bort matchen mot Leksand lite, där borde vi fått med oss någon poäng. Det är lite såna saker vi trycker på inför Lövenmatchen, att få tillbaka tålamodet i försvaret och inte bjuda på någonting. Det lär bli bra fart och vi lär få tryck på oss. Jag tror att det blir målsnålt och jag tror att det är dags för oss att ta en trepoängare här hemma. Jag säger väl 3-1, säger Sundsvalls tränare Stefan Lindqvist till kollega Bergstedt.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som undertecknad roddar (Och jag är på plats ikväll) eller via Cmore. Matchstart 19.00. Gunnar Johnsson och undertecknad levererar texter samt webb-tv/PK efter matchen.

En kommentar

  1. Stefan

    Häng upp det tipset i omklädningen före match så har de gratis tändvätska….ifall det nu finns risk för underskattning 🙂 🙂 !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.