Träningsrapport: Quist tillbaka, Öhman saknas

Ny träning dagen innan match. Den här gången med William Quist, men utan Stefan Öhman och med ett par justeringar av laget.

När, var hur?

Björklöven tränade mellan 11.00 och 13.00 enligt istiden och de körde igång lagträningen ganska direkt den här gången och bröt sedan 12.10 för egen träning efter det.

Laguppställning:

Målvakter:

Kevin Lindskoug, Andreas Ollikainen

Formationer:

Tommy Wargh, Stefan Andersson – Jesper Thörnberg, Pär Edblom, Felix Maegaard-Scheel

Kalle Ekelund, Rasmus Edström – Alex Hutchings, Kim Karlsson, William Quist

Lukas Ekeståhl-Jonsson, Jonas Emmerdahl – Jon Palmebjörk, Nicklas Johansson, Lucas Sandström

Valtteri Kotanen j20, Mike Banwrll –  Fredrik Hetta, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Mats Lavander + Gustav Grundström

Saknades:

Stefan Öhman – Var i hallen en stund, men tränade inte.

Träningen:

¤ Jag kom 11.25 så jag missade först 20 minuterna av träningen.

Efter att jag kom körde Björklöven:

¤ Powerplay-nötning fem mot fyra
PP1: Stefan A, Edblom, Palme, Lucas, Scheel
PP2: Wargh, Kim, Thörnberg, Hutch, Quist

¤ Powerplay-nötning fem mot tre
PP1: Steffe A, Warg, Palme, Lucas, Edblom
PP2: LEJ, Kim, Quist, Thörnberg, Hutch

¤ 3 mot 2 övning som utvecklades till 5 mot 2

¤ Tvåmålsspel på liten yta

¤ Tomåkning i cirklar

Noterat:

¤ William Quist tränade igen efter att varit borta i nästa två veckor. Han tränade på måndagen, men var då helt slut. Det såg bättre ut på tisdagen och han spelar i morgon, men oklart hur mycket han kommer att orka.

¤ Jonas Emmerdahl går för fullt sedan en vecka tillbaka, var den här gången med bland de första sex backarna och spelar igen mot Asplöven efter sex veckors frånvaro. Det bekräftade Tommy Jonsson efter träningen.

¤ Mike Banwell var tillbaka från den smäll han fick i förrförra matchen och tränade för fullt. Han är redo för spel igen.

¤ Stefan Öhman spelade småkrasslig senast och klev av då orken tröt. Han tränade inte på måndagen och inte heller idag. Det är fastställt att han inte spelar. Alltså ersätter Nicke Johansson honom med Palme och Lucas.

¤ Noterbart att en powerplay-formation testades med två backar under träningen när Löven nötte fem mot tre. Då med Wargh och Andersson som backar. Noterbart också att Jon Palmebjörk hade tre riktigt fina direktskott i mål under powerplay-nötningen. Kul att se.

¤ Andreas Ollikainen stod för en makalös räddning i 5 mot 2 övningen, en hög plock när han var helt bortspelad. Frågan är när han får chansen igen?

¤ Intressant att Hutchings får vara kvar i kedjan med Kim när Quist är tillbaka. Hetta förflyttas alltså ned till fjärdelinan. Dock är det en fråga om hur mycket Quist orkar och i sådana fall kan Hetta matchas med Kim/Hutch igen.

2 kommentarer

  1. mot SHL

    Intressant att Hutch blir kvar i kedjan samtidigt som han blir petad från PP, samtidigt som Hetta skickad ner i 4:e och får stanna i PP. Även Palme petad från 5-4 PP? Skumt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.