Lindskoug: ”Du måste hata att förlora”

Kevin Lindskoug kliver in i kassen i dag mot Pantern igen. Bloggen träffade Kevin på fredagen och pratade om att förlora.

Kevin Lindskoug fick kliva i matchen mot Almtuna trots att han kört ett stenhårt pass på dagen för att förbereda sig för matchen mot Pantern optimalt.

– Jag måste ta vara på alla chanser att träna för att orka hela säsongen på den nivån jag vill vara. Därför körde jag stenhårt så det bara sprutade möjlksyra när fick komma in sen. Jag fick kämpa för att klara av träningsvärken jag hade, I normalt tillstånd hade jag tagit minst det ena målet, definitivt det som gick in mellan benen och kanske även det andra också, säger Kevin.

Läs mer om Lindskougs mycket intressanta tankar inför matchen här. (Obs Plusartikel)

Jag måste bara säga att han är för skön Kevin. Det är tydligt att han våndas över att själv göra en så oerhört bra säsong medan laget går kräftgång.

Grejen med Kevin är att han leder statistiken i allsvenskan med 93.85 i räddningsprocent och han har släppt in 1.74 mål per match. Har du en sån målvakt så ska du vinna de flesta matcherna. Det krävs alltså bara 2 mål i snitt för att vinna. Som Kevin sa ”I hockey ska man kunna göra 3 mål eller fler om man är bra”

Det som dock inte kom med i artikeln till webben/appen/tidningen som bara var för intressant för att lämna var diskussionen jag hade med Kevin angående att förlora.

De flesta visade upp ett gått humör på fredagens träning trots 4-7 dagen innan, men inte Kevin Lindskoug. Han var fortfarande märkt av förlusten.

– Jag hatar att förlora och det har burit mig långt i min karriär. Jag hoppas att min ilska och aggressivitet över att förlora smittar av sig på rätt sätt på lagkamraterna. Jag vill int att det ska undra ”Vad fan är han sur för hela tiden” och visst, men ska kunna vara positiv även när det går tufft, men jag blir förbannad varje gång på riktigt när vi förlorar. Som jag ser det ska man hata att förlora mer än man älskar att vinna. Det är det som krävs för att vara beredd att göra det där hårda skitjobbet varje dag både på träning och match. Jag bara hatar att förlora så mycket, så är det och då blir det svårt att inte visa känslor på den fronten. Sedan om det är min styrka eller min svaghet är beroende på hur man ser det.

Hur tar det sig uttryck?

– På matcherna så kan lagkamraterna få höra en del. Släpper de för många två mot ettor som t.ex. mot Timrå då kommer det något från mig. Sedan efter matcher vi har förlorat då är jag inte så rolig för någon på något sätt ett tag efteråt. Så kommer det nog alltid att vara.

¤ ¤ ¤

Personligen skulle jag vilja säga att Kevin är en riktig vinnare och det är en del av vad som gör honom så bra. Han inte bara räddar puckar, han vill rädda så många att laget vinner, oavsett vad det är får något som kommer mot honom och han vill det mer än alla andra.

2 kommentarer

  1. Pelle

    Fler skulle vara som Kevin. Underbar inställning den grabben har. Alla måste jobba stenhårt i 60 min. Allt ska göras så extra fint nu. Tacklingar är tillåtet i hockey. Skjut o gå på mål Använd backarna så att dom kan skjuta direkt. Så hockey fungerar. Vissa det mot pantern i eftermiddag / tack

  2. Hasse Båth

    Precis vad som fattas:Käka puck,göra allt för laget,vara förbannad,inte gå omkring och fylla år.
    Tror Tommy är alldeles för snäll.Han måste bli riktigt förbannad och visa känslor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.