Och så kom segern

I kväll gjorde Björklöven mål, de kämpade och stred och då kom också segern som ett brev på posten.

Är Björklöven värd att hyllas efter denna insats? Absolut inte, det krävs mer än en seger på nio matcher för att de ska förtjänas att hyllas. Men givetvis var det oerhört viktigt för laget att äntligen få vinna och framförallt att de fick göra fem mål. Då kan man köpa att laget även denna gång gick bort sig lite onödigt många gånger.

I kväll ska vi fokusera på att de vann, att de fick utdelning för deras slit, att de har en spelare vid namn Brock Trotter som leverade två snuskigt fina läckerbitar till framspelningar.
Att det blev en vinst i kväll stavas: de fick göra första målet. Det var inte vackert – det var ett kvitto på att i dag var de desperata på att ta kampen inne i boxen framför mål. Som jag skrev tidigare som får man inte mål – de förtjänar man. I kväll gjorde Björklöven det. Och så kom segern till.

Kan nu bygga vidare på det här, kan detta mycket väl bli det psykologiska förlösande segern som gör att de kan börja klättra i tabellen, men det kommer att krävas hårt jobb. För än är inte självförtroendet maxat och de är inte klara för kval till SHL.

***

Om Brock Trotter fortsätter i samma stil som han gjorde i kväll – ja då kommer han bli det bästa fyndet sedan Sasja Beliavski dagar i Umeå. På tal om Sajsa: Klassen på Brock Trotters snurrfint och framspelning till 5-1 har Umeåpubliken inte fått sett sedan just Sasjas dagar. Det är sådana aktioner som lockar publik till hallen!

***

Björklöven kan i kväll pusta ut och glädjas åt segern. I morgon börjar jobbet för att bygga vidare på detta.

 

2 kommentarer

  1. Andreas

    Ta det lugnt nu med lovorden kring Trotter. Att ens nämna honom i samma mening som Sasja är löjligt. Trotter kan ju börja med att visa att han är en bättre värvning än Hurtubise. Det har han inte gjort än.

  2. B-G Wikström

    Hej Erik ! Jag upplevde att Björklöven bytt försvarsspel en hel del. Man jagade inte lika mycket i försvarszon, inte samma våldsamma överbelastning och jagande. Detta fick till följd att backarna såg säkrare och tryggare ut. Tyckte att t ex Kalle Ekelund såg bättre ut än på länge.
    Vad tyckte du ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.