”Det är upp till tränarna vem som står”

Jonathan Bjurö gjorde sin första träning på onsdagen. Det har ryktats att han är lovad att stå i målet mot Tingsryd. Detta förnekar Daniel Johansson.

”Jag ser till att tränarna har så bra material som möjligt. Sedan är det upp till dem att ta ut laget. Vi har inte lovat något.”

Så sa Daniel Johansson när jag frågade om Jonathan Bjurö var lovad att stå någon av matcherna mot Tingsryd.

Att hitta en målvakt på lång sikt är som jag skrev tidigare en knepig fråga. De bästa målvakterna i ettan vill lagen inte släppa. De som bänkar i SHL vill inte bänka i HA.

– Jag tror att det bästa är att låna in en målvakt som kan konkurrera om att stå hela tiden. Då ger det något både för klubben och båda målvakterna, säger Daniel Johansson.

12 kommentarer

  1. Ubbe

    Skulle bli väldigt förvånad om Bjurö står på fredag. Om vi vinner så kanske han får stå när vi möter Tingsryd igen på tisdag, men om Kevin är hetast på träningarna och är bästa målvakten så måste han spela om vi ska ta oss uppåt i tabellen. Vi är ju fortfarande näst sist så nu är det dags att knyta nävarna och arbeta oss uppåt. Om vi fortfarande ligger nere i träsket när det är uppehållet före jul så måste man ta sig en funderare kring om det är ”rätt” tränarkonstellation vi har.

  2. sthlm

    Ställer dom en rostig keeper i mål i en måstematch slutar jag gå tills det inkommit nytt ledarskap.
    Kevin är seriens främsta målvakt och SKA stå om inget otroligt hänt….allt annat är tjänstefel.

  3. Robert

    Bjurö är en lika bra målvakt som Lindskoug i grunden så låt han stå in en av matcherna. Tycker inte att Kevin har kommit upp riktigt till samma nivå som förra säsongen i sitt spel. Han kan behöva vila nån match.

  4. Stefan

    Håller delvis med Johan; Kevin är fantastisk och gör många bra ingripanden men han har också släppt in ett par riktiga skitmål på sistone, från så gott som ingen vinkel alls…. bl a Västerås borta 4-2 målet som definitivt sänkte oss och 4-1 målet mot OIK som i sig inte hade någon betydelse för utgången…men det är inte riktigt likt honom! Förra säsongen hade det aldrig hänt, ibland kan jag fundera…vill han verkligen vara där han är nu…i Löven alltså?

  5. Vecchi

    Stefan – Du skrev ner min känsla som jag oxå har med Kevin . Får lite för ofta känslan av att han kanske inte riktigt trivs i Umeå och Björklöven , tror verkligen att Kevin behöver en riktig utmanare till 1:a spaden, när han har Ollie som backup är en given 1:a vilket gör att man kanske inte drivs lika hårt och att man slappnar av lite i tränings och matchsituationer . Sen att i match efter match skrika och skälla ut sina medspelare och kaptener gör ju att man undrar desto mer på ovan nämnda känsla .
    Men det är ju klart att vi alla kan ha sämre perioder i livet , både i sin yrkesroll och på det privata planet och som då skulle kunna påverka det dagliga jobbet .
    Jag säger verkligen inte att Kevin är en dålig målvakt , tvärtom , han är en av seriens topp 3 målvakter men känner oxå ( hitentills ) att han var någon promille säkrare ifjol . Men skulle aldrig i världen byta bort honom mot någon annan målvakt i dagsläget . Men som sagt , dax att värva en bättre utmanare än Ollie iaf .

    • fråg

      Problemet är ju att han inte alls är given etta när olli är frisk.
      Sportchefen och Olli är kompisar sen tiden i Mariestad och det visar sig också på planen. Olli är en medioker division1målis som klarade sig sämre än Wälitalo i division1. Men ändå fick Olli stå 30% av matcherna tills han blev skadad. Nästan var tredje match.
      Kevin är Allsvenskans bästa målvakt och blir petad var tredje match av en medioker div1målis.
      Är det bara jag som tycker detta luktar illa?

  6. Pingback: Ny målvakt lånas in | Lövenbloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.