Hela havet stormar i kedjorna

Björklöven tränade på torsdagen mellan 9.30 och 10.45. Det vari stort sett idel nya formationer som gällde sett till hur Björklöven startade mot Asplöven.

Så här ställde Björklöven upp på träningen:

Stefan Andersson, Rasmus Edström – Brock Trotter, Stefan Öhman, Lucas Sandström

Jonas Emmerdahl, Kalle Ekelund – William Quist, Kim Karlsson, Jesper Thörnberg.

Emil Wikström, Tommy Wargh – Alex Hutchings, Niklas Johansson, Felix Maegaard-Scheel

Mike Banwell, Pär Edblom – Jon Palmebjörk, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Gustav Grundström

¤ Pär Edblom som back säger ni? Jepp så såg det ut på träningen.

– Jag är petad. Var för dålig senast. Har fått mig en riktig uppsträckning för den insatsen, sa Pär Edblom.

– Det stämmer. Tre poäng är för lite. Han är petad, sa Tommy Jonsson.

Näe, det stämmer inte riktigt. Lövens hetaste spelare just nu (allafall mot Asplöven) Pär Edblom ska på begravning och missar matchen mot Leksand.

¤ Som ni ser så är kedjorna i stort sett som de var på slutet mot Asplöven. Lite olyckligt med Jon i fjärde. Jag förstår inte riktigt det, men köper att Lucas testas med Brock och Öhman när Alex inte riktigt är så het i målskyttet.

¤ Jag såg bara ett par övningar på träningen. Uppspelsträning fem mot fem, en intensiv två mot två övning på liten yta, direktskott från nära håll och sedan tomåkning linje till linje. Det var en intensiv träning, men nu väntar sju timmar buss för Björklöven. De åker ni vid lunch och värmer i morgon i Leksand. Sedan åker laget hem direkt efter matchen och är i Umeå vid 5-tiden på morgonen.

Så här sa Nicklas Johansson om bussåkandet:

– Det är ganska skönt ändå så här dagtid att åka. Det är bara att ladda datorn med filmer. Jag är ju van. När jag spelade i Sundsvall var det buss överallt.

Hur är det att åka hem nattetid så långt efter en förlust?

– Det är jobbigt, men nu ska vi ju åka hem efter en seger så det är ju annorlunda. Vissa kan sova på bussar, jag kan aldrig det, så jag får ha ett par bra filmer kvar till hemresan.

11 kommentarer

  1. Vaddå coach?

    Instämmer. Det kan inte bero på prestation utan måste vara nåt i relationen mellan Tommy och Jon som inte är ok.

  2. Puck out

    Så tråkigt att inte Palmes kompetens används , med rätt förtroende skall han alla dagar i veckan vara en viktig kugge i laget ! Dåligt ledarskap !

  3. Erik

    Håller med, skulle va intressant och höra varför Jon, trots helt ok insatser får fortsätta harvandet. Tror att tex Felix eller Hutcings skulle passa in bättre i 4e.

    • Puck

      För att han är en bättre hockeyspelare och har en mycket hög högsta nivå samt att han absolut inte passar i en formation som bara ska jaga. Räcker inte det?

      • Johan

        Det låter rimligt i sånt fall. Han verkar inte ha så hög lägstanivå dock. Slår bort mycket. Sånt kommer man undan med när man producerar. Det var länge sedan i hans fall.

  4. Per

    Jon borde sätta 3-4 mål med VEJ och Grundström innan han kan flyttas upp till någon producerande lina. Visst är det så du tänker Tommy?

    • Puck

      Det kommer inte att hända. De är ju inne bara för avlastning och har inte uppgiften att göra mål. De ska på sin höjd försöka få till en tekning i offensiv zon, och i så fall byter Tommy formation. Det är inte det Jon är bra på som hockeyspelare.

      • Per

        Jo.. Tyvärr verkar det ju vara Tommys strategi. Gissar på att Jon matchas uselt och snart sätts på bänken igen. Hetta ska in i laget och Tommy verkar inte se något i Jon så vem annars ska bänkas när Edblom och Hetta ska in?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.