Bloggkrönika: ”Nu MÅSTE Löven vinna nästa borta”

Björklöven ägde första perioden helt, hade 1-0 och 2-1, men hittade ett sätt att förlora. Totalt sett är det bara att konstatera. Det går inte att vaska överlägen på det sättet Björklöven gör. Björklöven måste döda bortaspöket innan det dödar säsongen.

Åttonde raka förlusten. Det låter helt sjukt, det är helt sjukt. Att det ska vara så stor skillnad på att spela hemma och att spela borta.

Det finns bara inte. Jon Palmebjörk pratade om att det har med självförtroende att göra, men det ska ju ändå inte kunna vara så att samma spela från en dag till en annan ska ha så olika självförtroende beroende på var matchen spelas.

Näe, det finns bara inte.

Jon Palmebjörk var annars en av de bättre i Björklöven för kvällen. Han hade fart, vilja och var kreativ. Han närmar sig någon slags form.

Det är bara synd att han inte har de bästa lekkamraterna i fem mot fem och att han spelar i en roll som absolut inte passar honom i powerplay.

Björklövens första period var kanske inte spelmässigt det bästa laget presterat i år, men statistiskt var det de mest överlägsna perioden den här säsongen.

63-37 (procent) i puckinnehav och 6,44-2,47 (min) i offensiv zon och 10-4 i tekningar och 23-7 (8-3 på mål) i avslut är makalösa siffror.

Ändå stod det 0-0 efter en period. Det fungerar inte i längden att vara så mycket bättre än motståndarna, men inte få upp något på tavlan.

Kombinerar du detta med att Björklöven tappar en ledning inom en minut för andra matchen i rad så blir det omöjligt att vinna.

Här måste Björklöven hitta ett sätt att bli mer effektiva. Hitta lite mer desperation.

Misstagen från backarna har varit ett återkommande problem. Nu tvingades nytillkomna Emil Wikström kliva av efter en axelskada. Många kanske tycker att det var fult när Jon Knuts tacklade Wikström, men ser vi reprisen så sätter Wikström upp en axel, tacklar tillbaka själv så att säga, men är för lätt och har farten framåt så han flyger in i sargen. Otur alltså.

Hans skada gjorde att Mike Banwell fick spela. Backen som varit bänkad och det blev kostsamt. Han var inne på både 2-2 och 2-3. På det andra målet la han sig ned och lät Johan Porsberger skjuta medan Banwell täckte synfältet för Kevin Lindskoug. Nämnde jag att Banwell var inne på 2-4 också? Nu var det målet i öppen kasse, men bara som en notis. -3 på 11.39. Näe, Björklöven måste hitta ett sätt att lösa ut Banwell och ersätta honom.

På backsidan kan vi dock nämna att Jonas Emmerdahl var riktigt, riktigt bra. Det har verkligen varit ett tillskott sedan han kom tillbaka från skada. Ett välkommet tillskott.

Efter Lukas Ekeståhl-Jonssons skada, Emil Wikströms skada och insatsen från Mike Banwell (och tidigare under säsongen även Kalle Ekelund) har sportchef Daniel Johansson en del att fungera på när det kommer till backsidan.

Det här bortaspöket måste bort för Björklöven. Annars dödar det hela säsongen. Det kommer att sätta sig ännu mer i huvudet på spelarna än vad det redan gör. Fokuset från media och från alla runtomkring kommer att bli ännu större. Nästa bortamatch är Karlskoga och Oskarshamn, Björklövens två mardrömmar på bortais, men det måste komma en seger ändå.

Matchen mot Leksand som helhet var jämn. Leksand var riktigt bra i andraperioden. Tredje perioden var jämn. Björklöven hade definitivt lägen för att vinna matchen, men när t.ex. Alex Hutchings inte gör mål på den tidiga julklappen han fick av Leksand i tredje perioden, eller Jon Palmebjörk på friläget han åkte sig till, eller Gustav (ofarlig) Grundströms två superlägen, osv, osv….

Näe, Björklöven fortsätter att vara Sveriges mest ojämna hockeylag och säsongen fortsätter att vara en känslomässig bergochdalbana.

Det blir inte bättre heller. Maskinen Västerås väntar på söndag. Då lär en förlustsvit på hemmaplan inledas…

Sedan till sist…

…Brock Trotter gjorde mål. Jag hoppas att han nu fått veta att det inte råder skottförbud i Sverige.

…Kim Karlsson var återigen en av Björklövens bästa. Han är lagets jämnaste spelare just nu.

…Domaren Johan Nordlöf dömer division-I normalt. Det märktes. Utvisningen på Lucas Sandström. Suck!

16 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Fast han var väl inte i fokus på något sätt. Jag pratar om att göra sig av med Banwell och du fokuserar på att jag nämner Kalles bekymmer tidigare på säsongen i en bisats. Det får stå för dig faktiskt.

      • Patrick

        Var är intervjun med Dalle?
        Våga ställa lite tuffa frågor och sluta att lalla omkring med ”kompis” frågor.

  1. Tyko

    4 nya skador på det. Thörnberg, Edström, Wikström och wargh. Hur fan är det möjligt?

    Trots det vill Jag ha bort banwell, helst redan idag.

  2. För evigt för alltid men jävligt less.

    Gurra, det finns en hel del frågor som borde ställas till Dalle. En längre intervju utlovades men vad jag sett så publicerades den inte.
    Orkar inte rada upp frågorna, du borde redan ha listat dom . Det är dags att ställa honom mot väggen.
    Den här förlusten lastar jag på honom. Bygger man ett fuskbygge så blir det så här.
    Målvakt, backar?

  3. Stocke

    Är överens. Banwell måste bort, bättre att spela med 4 backar än 6 om Banwell är en av dom. Agera Dalle!!!!

  4. Hasse Båth

    Varför kan vi inte behålla en ledning??Direkt efter ledning blir det kvitterat??
    Som sagt Banwell är ingen bra back.Och frågan är:Kommer han att höja sitt spel och bli bättre??
    Nej han har hållit samma dåliga nivå hela säsongen.Ja förutom nån sekvens i nån match
    Dalle måste våga skeppa iväg spelare som inte levererar.

    Och var är mentaliteten från förra säsongen att vända på matcher
    Vi har ju i princip samma lag.

  5. Robban

    Lövens backar håller inte tillräckligt hög nivå för att bli ett topplag. Ekelund & Banwell är båda stora floppar som mest dräller med pucken & är dåliga i det fysiska spelet. Stefan Andersson som väl får anses som lagets bästa back blandar & ger i prestationerna. Till nästa säsong behövs det rensas ordentligt i bakre leden.

  6. Pucken

    Vad då Ekelund tidigare inder säsongen, han är ju kass i varje match, han och Badwell, ursäkta Banwell måste bytas ut mot stabila fysiska backar.

    Btw domaren är dessutom ny i div 1 den här säsongen, ligan måste höja kvalitén på domarinsatserna för att dig ska bli en bra och trovärdig proffsliga.

  7. Roy

    Vi förstår att Dalles plånboken är tom?
    Men varför skickar han inte hem Banwell med lön om han är så dålig som du säger?
    Dels måste hans lön kunna stämplas som artistlön och spara lite slantar, även om han var billig och dessutom blir ju hans lägenhet ledig?

    Är ju många frågor som dyker upp. Dalle kommer ju från div1 men har bara hittat en back som dessutom kommer från hans gamla lag piteå. Han borde ju rimligen känna till den marknaden bättre?
    Måste ju finnas mängder med backar som skulle ge sin ena arm för chansen i Björklöven?

    Jag förstår liksom ingenting. Men helt klart är ju att Dalle & Co har utmanat Murphys Law och det kommer aldrig att sluta bra. Tyvärr.

  8. Lasse

    Jag är inte ett dugg förvånad ! När Banwell kom in rasade försvaret,har aldrig sett en sämre back
    i hockeyallsvenskan, Ekelund nästan lika dålig. Däremot var det kul att se Edström och Emmerdahl som lyft sig rejält . Löven kan spela hur bra som helst sen kommer misstagen från Banwell och Ekelund då går löven ner sig 30-40 procent och matchen är förlorad.

  9. Erik

    Skulle va jävligt intressant att höra vad Daniel Johansson har att säga om Banwell. Även han måste väl se vilken sopa karln är?

  10. Andreas

    Ställ Dalle mot väggen nu. Detta går inte. Grönberg var ju faktiskt bättre även om man verkligen inte skulle vilja det.
    Trodde på Dalle innan.

    1. Banwell är väl en av de större flopparna på många år. Han gör allt fel hela tiden. Åk över och spela echl tex. Nivån är så fruktansvärt låg. Sämst på plan ofta och helt ofarlig.
    2. Kalle Ekelund, spelar inte ngn roll om vad han har i plus minus. Om man tittar på spelstilen han har och vilka forwards vi har så inser man att det inte är rätt typ av back för löven. Visst, stor men vare sig ngn kvalitet på hans passar i uppspel eller att han använder sina kilon på rätt sätt.
    3. Emmerdahl. Riktigt bra back.
    4. Rasmus, jamsig… Han om ngn blandar o ger… Han håller inte….
    5. Stefan Andersson, grym med rätt omgivning. Han behövs. En av få som kan passa bland backarna. Dessutom normalt giftig i pp.
    6. Lucas ok innan skada. Inte mer.
    7. Tar en match efter påskrift för löven över hela säsongen så är han skadad också… Emil Wikström är dock bra.
    8, wargh tyckte jag om innan säsongen men har mkt kvar att bevisa.

    Vad ska man säga. Emmerdahl, Stefan Andersson och Emil Wikström vill jag personligen ha kvar. Warg är normalt sett en giftig offensiv back.

    Resten bland backarna är dussinlirare och tycker jag löven kan göra sig av med. Bidrar inte i långa loppet. Enstaka minuter kan hända. Men överlag för dåliga.

    Lucas är möjligen undantaget i o m hans ålder. Ganska lovande ändå. Att han fått så mkt speltid säger ändå allt om backsituationen.

    Daniel Johansson har fatalt missat balansen på backsidan. Otroligt att gå så kort så länge utan att göra ngt….

    Bedrövligt Dalle.

    • C

      Får säga att jag helt håller med, Vi har 2 bra offensiva backar i Stefan och Wargh. Sen tycker jag Emerdahl är okej, men inte jättebra. Men vi har INGEN offensiv back vilket resulterar i en fruktansvärd hönsgård i egen zon. Som när pucken ligger på mållinjen igår, varför bara inte slå en sjukt jävla solklar slashing så han inte har klubban kvar i handen och kan göra mål?

      I kombination med att Löven knappt kan göra mål så är det tyvärr så att löven ligger där dom förtjänar.

      Sen att Jon hyllas är det konstigaste jag har hört, han är här för att göra mål i 1:a eller 2:a kedjan och inget annat. Det kan han inte. Lika dant Alex, får tycker inte han är en naturlig målskytt, såna lägen han får och speciellt det som han får igår ska sitta bara. Annars är han likt Jon en död plats bara. Att kritisera Grundström för att han missar sina lägen det tycker jag inte riktigt är rätt, han ska inte producera som dom andra. Ja han missar två bra lägen, men jag tycker att det missa lika bra lägen av spelar som SKA göra mål.

      Nä, hoppas på en bra Defensiv back och att det blir ett tränarbyte. Det fungerade ju bra i Leksand och nu efter deras kris så har dom samma poäng som löven. Är nog tids nog att vakna för Sportchefen och göra något. Men mitt förtroende för vad han värvat än så länga är fruktansvärt lågt så jag tror inte på någon större förändring.

      VIk hemma på söndag är ett måste, annars SKA det bli åtgärder!

  11. Trotter

    Gustav, vad tror du om Stefan Öhman? Är det en tillfällig kvalitetssänkning? Eller har han, gud förbjude, börjat ta slut?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.