”Har inga tankar på att byta ut Banwell”

Björklöven bussade hem i natt och det var ett skadeskjutet lag i dubbel bemärkelse. Backsituationen är just nu tuffare än på länge, både sett till skador och prestation.

Ni kan läsa mer om Björklövens skadesituation och hur Daniel Johansson ser på den här. (Plus)

Kortfattat så ser det ut så här:

Rasmus Edström – Överkroppskada. Missar Västerås-matchen. Dalle kunde inte säga mer.

Emil Wikström – Axelskada. Missar Västerås-matchen. Ska undersökas. Kan vara lindrigt, kan vara värre. Osäkert.

Jesper Thörnberg – Oklart. Dalle ville inte gå in på det. Är ett frågetecken till matchen mot Västerås. Ska undersökas.

Tommy Wargh – Överkroppskada, men enligt Dalle spelar han mot Västerås.

Jag passade även på att kolla läget med Andreas Ollikainen och Fredrik Hetta.

– Fredrik har börjat köra med sitt skydd, men det kommer att ta ett tag innan han är helt tillbaka. Jag kan inte svara på om han spela före jul eller inte.

– Det har gått bra för Andreas i rehabben. Han har tagit av gipset, fått en skena och han ligger på planen eller lite före. (alltså tillbaka i slutet av Januari)

Christoffer Hällberg kommer att vakta båset mot Västerås. Sedan är det nästan en veckas uppehåll där Dalle hoppas hitta något.

För den som funderar på Mats Lavander sa Daniel Johansson så här efter matchen mot Asplöven.

– Det är lite dag för dag med hans rygg. Det är svårt att säga när han kan spela.

¤ ¤ ¤

Något längre snack med Dalle som alla skriker om får ni inte idag. Jag ska sätta mig ned med honom och göra en rejäl och lång intervju likt den jag gjorde med Blixt 2013, fast med fler följdfrågor. Det kommer. Ha bara lite tålamod.

Hur som helst. Backsidan som helhet och framförallt Mike Banwell har fått mycket skit av mig, kommentarer här i bloggen, på sociala medier, forum och på läktaren.

Hur ser då Daniel Johansson på backarnas prestation?

– Jag tycker att det är fel att hänga ut en hel lagdel för att det defensiva spelet inte alltid fungerat. Det är en helhet. Ska backarna kunna spela bra måste lagförsvaret fungera. vi måste arbeta som en helhet. Ska backarna kunna bidra i offensiven måste vårt offensiva spela fungera. Det är hela laget som vinner och förlorar, säger Daniel Johansson.

Hur ser du på Mike Banwells säsong?

– Han har väl haft en lite längre startsträcka till hockeyn här i Sverige än vad vi hade hoppats på. Det har varit upp och ned i prestationen från hans sida.

Tommy och Markus har placerat honom på bänken på slutet. Nu fick han spela igår när det kom skador, men hur ser du på att ha en import på bänken?

– Importer har automatiskt en högre kravbild på sig och på det sättet kanske det ser märkligt ut när de hamnar på bänken, men alla ska kunna hamna på bänken om de inte presterar. det är inget annorlunda om du är en importspelare.

Har du funderat på att skicka hem eller byta ut Banwell?

– Nej, jag har inga tankar på att byta ut honom.

7 kommentarer

  1. Per

    Tröttsamma default-svar. Även om man ville bryta med Banwell så skulle han inte säga det till media. Verkligheten är att vi saknar pengar och har backbrist. Det är inte riktigt så enkelt som folk tror att skicka folk och frigöra kapital. Sedan så kostar ju ersättare också så ersätter vi Banwell så blir det med mer billigt div1-folk. Inte som om Banwell uppbör en vanlig importlön så att vi kan hämta in en ny import typ Charlie Cook..

    Dalle fegar lite när han svarar som han gör. Han skyddar främst sig själv iom han bränt krutet på en dyr forwardsuppsättning och kör rätt så billigt på backsidan med LEJ, Banwell, Edström , Wikström, Ekelund och Emmerdahl. Att då säga att det inte är vidare bra backspel är ju att imdirekt medge att han gjort ett jävligt pissigt jobb när han byggt laget. Då är det lättare att skylla lite lätt på alla iom det då är ett kollektivt misslyckande än något annat.

    • Löve

      Per: köper rakt av att bryta med Banwell inte kommer att generera i nog med pengar för att köpa in en mr C.C men ska vi vara riktigt ärlig så kan vi plocka vilken div 1 back som helst och de skulle göra ett bättre jobb än Banwell.

  2. Sasse

    Tycker att försvaret såg riktigt bra ut till Wikström åkte in i sargen. Måste vara bättre att gå på 5 backar än att spela Banwell… En back som slänger iväg puckar lite överallt och är helt håglös i närkamperna. Agera DJ!!!

  3. Enskedelövare

    Det börjar se ut ut som under Blixt och Öhmans ledning..
    I grunden så handlar det om ledarskap.
    Daniel Johansson sitter visserligen bakbunden ekonomiskt men borde ha massor av kontakter inom division 1 för att vi ska kunna plocka russinen av kakan utan att det kostar skjortan men hans kontakter har visat sig vara väldigt begränsade.
    Tommy J är en bra tränare och har ett SM-Guld i bagaget men hitills så har han inte fått ut det han har tänkt av sitt manskap.
    Det kan bero på underskattning av Hockeyallsvenskan eller av sitt manskap.
    Jag tycker vi bör byta Sportchef…

  4. Lasse

    Efter dom svaren från sportchefen är det inget snack, han skall bytas ut annars kommer det här att gå åt h-vete. Det är bara att inse han duger inte på den här nivån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.