Lövenprodukt till gruvstaden

Teg har kämpat hela säsongen med skador och att de har haft lite folk på matcherna – i dag kom ännu ett bakslag. 

Det är Lövenprodukten Joakim Törnqvist, med 56 matcher i Björklövens a-lag och 20 poäng, som även han dragits med en del skador i år. Efter att han kommit tillbaka fullt ut från skador i år har han varit en av Tegs absoluta bästa spelare. Men nu lämnar han alltså för Kiruna och ska förstärka upp gruvstadens  hockeylag i slutspurten av Allettan.

Följande skriver Kiruna på deras hemsida:

Kiruna IF är med i jakten på en playoffplats och väljer att förstärka truppen inför de sista omgångarna med 25 årige forwarden Joakim Törnqvist. Den fd Teg-spelaren ansluter till truppen redan imorgon och förväntas vara tillgänglig för spel redan mot Mariestad.
- Det ska bli fantastiskt att få avsluta säsongen med ett par bra matcher och förhoppningsvis playoff och kvalserie, säger Törnqvist.

Sportchef Mattias Älvero förklarar varför man väljer att förstärka truppen och varför man valt Törnqvist.

- Efter den gångna helgen där vi kom till start med en alldeles för tunn trupp för att matcha våra ambitioner så väljer vi att förstärka laget. Törnqvist är en person som också uppfyller våra kriterier som människa och hockeyspelare, säger sportchef Mattias Älvero.

En som känner till Törnqvist sedan tidigare är headcoach Tomas Sandlin från tiden i Umeå.

- Det är en hårt arbetande lagspelare som även vet var målet finns. Han kommer passa in i vår grupp på ett ypperligt sätt. Han besitter också en rutin från spel i högre serie med Björklöven vilket betyder mycket för vårt unga lag.

25 åringen kommer närmast från spel i Teg SK där han gjort 19 poäng på 19 matcher.

Etiketter: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>