Så nära men så långt i från

Björklöven fick med sig en poäng från Malmö, efter förlust på straffar mot Pantern.

Matchen blev som vi har sett så många gånger tidigare och kan sammanfattas såhär.

Första perioden var som så många gånger tidigare för Björklöven på bortaplan. Löven försökte endast överleva och de blev frånåkta av Pantern.

Andra perioden gjorde Björklöven mål.

Tredje perioden tappade Löven ledningen.

Förlängningen mållös.

Björklöven la två menlösa straffar.

Några funderingar/reflektioner från matchen:

* Björklövens assisterande tränare sa att de var besvikna men nöjda med en poäng, som matchen såg ut. Eller att släppa in tre mål är ingen katastrof. Då undrar jag, vart är vinnarmentaliteten?

* Adam Reideborn, jösses vilken darrig förstaperiod han stod för!

* När straffarna börjar är det som att Löven har förlorat innan avgörandet ens har börjat. En vinst och sex förluster är årets resultat.

* Alex Hutchings är het, riktigt jäkla het för stunden! Trea i totala målligan i serien.

 

***

Trots att Löven tog in en poäng på Västerås (vad händer där, nionde raka förlusten!?) så känns playoff allt mer avlägset. Nu skiljer det bara tre poäng, MEN! De måste passera fyra lag på nio matcher för att knipa en plats till playoff. Visst än är det inte kört, men inte heller en spikrak väg.

***

Pantern, vilken succélag. Tänkt att de i fjol omsatte fyra miljoner och hade en lönebudget på en miljon. Nu spelar de Hockeyallsvenskan, gör det bra och har 3-1 mot Björklöven…

 

 

 

14 kommentarer

  1. Trotter

    Hoppas att det bara är utåt som han verkar nöjd med gårdagen. Är dom verkligen nöjda med detta, så kan man nog konstatera att tabellplaceringen absolut inte är konstig.

  2. Erik

    pinsamt detta. Samma visa hela säsongen. Dags att Daniel Johansson tar sitt ansvar och agerar. Sämre spel med så här bra trupp är nog svårt att hitta. Förvaret!!!!??? Är ett skämt.

  3. Per

    Det är så dåligt att titta på. Skulle vara intressant att höra Lövenspelarna när de kollar sina matcher på video. Njuter de? Tycker de att det är bra?

    Som serien nu utvecklat sig så är det snudd på en bedrift att inte ligga på en playoffplats. Även om vi fortfarande har häng på en så är det som att man aktivt försöker att missa. Det är svårt att inte gå vidare men jag tror ändå att man har stora chanser att lyckas.

    Jag kan för övrigt inte släppa Fredric Åkerbloms citat: ”Vi ska vara bäst när det gäller”. Min spontana fråga är när det är? Tänker man bara halka in på åttondeplatsen och sen bli brutalt bra därifrån eller är det vi nu ser det han menar med att vara bäst när det gäller? Jag är uppriktigt intresserad även om jag förstår att detta lag med denna ledning bara inte kan bättre än det vi ser nu.

    • svar

      spelarna tittar aldrig på inspelningar av sina egna matcher. Man har inget intresse av detta från spelarhåll. Tränarna tittar, men spelarna har ev. sagt att man rent ut skiter i det.
      De får sin lön, de har redan fått ner antalet träningar till mer sällan än j18 och kortat träningarna till mycke kortare än j18.

      De är nöjda och behöver inte bry sig så mycket.
      Dock vet spelarna vart det är bäst att sitta och dricka caffelatte och se cool ut.

  4. Luttrad

    Straffläggningen speglar ganska bra Björklövens lag som helhet.
    Ingen glädje o tro på att lyckas.
    Nej in o lägg straffen få det överstökat du fixar det ändå inte.
    Menlöst, viljelöst, ofokuserat, inget självförtroende,
    Det gör inget att man inte tar en extra poäng.

  5. dan

    Att man lyckas bli frånåkta av IK Pantern är en bedrift i sig. Lägg därtill att förlora skotten med 23 – 38. En tredje är att förlora tre av fyra matcher mot ett lag som har en löjlig spelarbudget. Jag kan nog fortsätta denna lista men orkar inte. Vi bör nog hålla tummarna att lagen under oss inte vinner mer än oss så vi slipper kvala mot Waltin o co plus andra lag som skulle njuta av att plocka löv…

  6. Coachen

    Såg inte matchen igår och kan därför inte kommentera just den men har åsikter utifrån tidigare matcher. Saknar mera fysiskt spel av backarna, sannolikt kanske kilona är för få men det kanske även kan vara ett val de gör. Inställningen och laddning inför nedsläpp och inför varje period är en ledningsfråga och att de inte kommit tillrätta med det ännu är ju bara skrämmande. Skulle vilja vara en fluga på väggen i omklädningsrummet och se på laddningen och uppsnacket, utgår ifrån att det måste finnas ett antal killar som kan peppa, skrika och skapa energi!!! Löven har inga lätta bortmatcher kvar (Tingsryd, AIK, Mora och Leksand) och när vi inte heller vinner matcher på hemmaplan som vi borde göra så är jag klart pessimistisk om säsongsavslutningen.

  7. Besviken o less

    Börjar med att säga … nu säger jag upp abonnemanget på CMore !

    Är så less på att ”alltid” bli både besviken, förbannad och få en förstörd kväll av dålig underhållning av ett gäng som inte ens verkar vilja bjuda upp ! Nu igår var jag så resignerad redan till start att jag varken blev besviken eller förbannad … för det var ungefär bara som man kunde förvänta sig … hur mycket supporter man än är, så varken kan eller orkar man följa ett gäng som inte verkar ta sitt ansvar för de som försörjer dem … vi supportrar (undrar hur många säsongskort som sälj nästa säsong), sponsorer (undrar om inte marknadsansvarig får problem inför nästa säsong) och klubben som betalar ut löner (om det finns pengar att betala ut nästa säsong) … kanske inte blir några problem då det kanske inte är så många som är intresserade av att ”utvecklas” i detta lag !!

    Vad är felet med säsongens upplaga ? För nåt jävla fel är det ! Jag är inte man att svara på det och det verkar som ingen annan heller har nåt bra svar på det …. och är det så … så ligger felet nog i många led från styrelse till ”liraren” på isen och inte bara på någon enstaka person eller enstaka sakfråga !

    Tittar man på var och en personligt så är jag helt övertygad om att det flesta skulle klara sig utmärkt och t o m mycket bra i vilken annan klubb som helst … titta bara på Jon .. även om det är Norge !
    Verkar som alla som kommer till Löven på nåt sätt hamnar i ett vakum av osäkerhet, självförtroende som försvinner och istället för glöd, fart och jävlar anamma förlorar all självrespekt för vad hockey går ut på …. kroppskontakt och vara först på puck är nåt som knappt existerar och för att inte tala om lagspelet … grunden för alla lagidrotter … att alla ska spela för varandra och göra sig spelbara med fart på åkningen utan puck och med snabba säkra pass på klubbladet av puckförare … anfall är bästa försvar och inte burskydd eller passningar till stående spelare eller dumpa puck in i zoon och jaga och där hoppas på det bästa … hockey är ett lagspel och inte individuella prestationer !

    Blev väldigt långt och negativt … men i ren frustation …. skönt att skriva av sig och det är nog många som håller med mig och som instämmer ! Jag är nöjd om säsongen tar slut 28/2 så man kan lägga denna säsong bakom sig ….. och glömma den så fort som möjligt …. och kanske kanske kanske se fram emot en bättre säsong i höst då alla haft tid att analysera och komma fram till årets problem och förhoppningsvis kunna göra de förändringar som behövs …. !

    Det är inte lätt att var lövensupporter …. men det är en ny dag idag och även imorgon kommer en ny dag …. så hej från en trogen supporter sen barnsben (uppvuxen i Umeå men numera Stockholmsbo)

  8. Keith

    Många diskuterarar att analysera när säsongen är klar. Och det är rätt, men den analysen är faktiskt inte så svår utan kan göras på ungefär 30 sekunder och för de som saknar analytisk förmåga själva kommer analysen här:

    Låt oss jämföra Löven med Pantern:
    Pantern har vunnit 3-1 i matcher. Jämför vi lagen på punkt efter punkt så ska Löven vara bättre över hela linjen. Vad är det då som gör att Pantern vinner?
    Svar: Stephan ”Lillis” Lundh vs Tommy Jonsson

    Vi kan klaga på värvningar av Daniel Johansson, men faktum är att han har skapat en slagkraftig hockeyallsvensk trupp. Sedan presterar truppen under sin förmåga. Det Stephan ”Lillis” Lundh gör i Pantern är att hela tiden maximera laget utifrån den egna förmågan. Ett fantastiskt jobb av honom och laget! Kan bara lyfta på hatten för ”Lillis”!

    Det Lövens sportchef och styrelse nu har att ta ställning till är: Vem ska leda Löven nästa säsong?
    Har vi i år haft extremt mycket skador?. NEJ.
    Har vi satsat på en trupp fylld med orutinerade juniorer under utveckling för framtida säsonger? NEJ.
    Med andra ord finns det inga förmildrande omständigheter. Tommy J har misslyckats 2015/2016 och det finns inget som talar för att han skulle lyckas bättre under ett andra år.

    Då återstår bara att lösa ut honom från kontraktet. Det blir pengar i sjön javisst, men är det bättre att ge honom ett år till? Det är ett chanstagande som klubben inte har råd med.

    Så till Lövens styrelse: För att förenkla ert beslutsfattande får ni gärna kopiera in min analys i protokollet till nästa möte. Visst ni kan också tillsätta en analysgrupp som gör en fördjupad granskning, men spar den tiden och de pengarna till något bättre för slutsatserna blir inga andra.

  9. Willas

    Håller med om att straffarna verkligen speglar Löven denna säsong. För att kunna sätta straffar så måste man vara kreativ, ha självförtroende och det har saknats i Löven i år genomgående. Ta in en psykolog som kan hjälpa till att skapa positiva målbilder för spelarna där de kan se sig själva som vinnare i alla lägen på plan. Det kanske är i sista stund men kan rädda det som räddas kan.

  10. Nalle

    Tror jag har en förklaringen varför det är så energilöst, var just på Olles Kiosk på Böleäng och blev väldigt förvånad att det sitter tre ej namn givna spelare och äter hamburgare med tillbehör och dryck.Och det cirka 30 min efter avslutad träning. Men jag är ingen dietist, men inte tycker jag att denna middag är rätt uppbyggnad. Men snabba kalorier är det i alla fall så då åker man kanske skridskor snabbare och fett blir man tyngre av så då kanske man kan tackla hårdare.

    • Bodd

      Olles kiosk! Som utflugen Umebo blir man nostalgisk! Klart grabbarna ska ladda med burgare på Olles med extra strips! Sedan får man hoppas att de inte hänger där varje dag, för då bör dietistpolisen rycka ut! Hörde för övrigt att Sarpsborgs kommun i Norge har förbjudit försäljningen av Chips och att det är förklaringen till Jons succé i Norge! Och jag som trodde att det var TJs fel att han inte blommade ut i Löven 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.