Mardrömmen som aldrig tog slut

Tingsryd är ett bra lag, men det som hände i Nelson Garden Arena på tisdagen får bara inte hända. I dubbel bemärkelse.

Om vi börjar med det positiva. Björklöven hade redan så pass dålig målskillnad innan förlusten mot Tingsryd att de med all trolighet inte hade kunnat ta åttondeplatsen med samma poäng som ett annat lag. Därför har den här 2-7 förlusten ingen större påverkan på Björklövens chanser att nå slutspelet jämför med om laget hade förlorat en jämn 3-4 match under ordinarie tid.

Slut på det positiva…..

Självklart jobbade vaktmästarna i gamla Dackehallen i södra Småland så hårt de kunde och fixade tillslut isen, men det ska bara inte kunna hända att isen inte ska gå att spela på när vi är på allsvensk nivå. Det är inte värdigt när det i stort sett bara handlar om proffs som åker omkring på isen.

Här får Tingsryd se över vad som gick fel för det får bara inte hända igen. Det var 12 minuter från att ha slutat i en riktig skandal. Alltså om det gått över två timmars uppehåll. Då hade matchen spelats om och då hade de inneburit kostnader och svåra problem med det tajta spelprogrammet. Nu hade de tur som fixade problemet i grevens tid.

Björklöven ska dock inte vara allt för stöddiga efter den här insatsen. Att de kom in på en skridsko, mentalt så sanslöst felaktigt påkopplade är inget annat än helt sanslöst. De är inne i den viktigaste delen av säsongen. De vet att de möter ett väldigt skickligt lag. Ändå blir de tempomässigt blåsta av banan och straffade på exakt det som är Tingsryds uppenbara styrka – spelvändningarna.

Här måste vi inse Tommy Jonssons misslyckande med detta Björklöven. Laget har blivit bättre efter jul, ja de har tagit en del poäng sista 12-14 matcherna, men att den här lägstanivån finns med det spelarmaterial Björklöven på pappret har. Det är inte okej och det ligger på Tommy Jonsson som huvudtränare. Det går inte att säga något annat. Därför Björklöven som förening verkligen ställa sig frågan om Jonsson kan vara kvar på sikt eller om den här lägstanivån kommer åter även en annan säsong, Som jag ser det så borde han få gå efter säsongen, men det är min åsikt.

Vi ska ta spelarna i detalj längre ned, men det är som lag Björklöven ska skämmas. Alla spelare måste precis som borta mot Almtuna, hemma mot Pantern, borta mot Tingsryd förra gången, be om ursäkt till fansen som följer laget. Det här är aldrig okej. Varken för spelarnas egna karriärer, men framförallt inte när det finns människor som betalar för att se dig spela. När det finns människor som lägger sitt hopp i dina händer. Det är aldrig okej att leverera sådan insatser utifrån den kunskapen som faktiskt finns.

Spelmässigt är det inte så mycket att säga. Tingsryd är vansinnigt snabba på att ställa om, de bubblar av självförtroende och trots att många av spelarna meritmässigt är långt från den allsvenska toppen så andas de ändå klass. Markus Persson är ett bra exempel. Han stod för 1 poäng på 13 matcher sin senaste säsong i allsvenskan. Året före det 13 på 49 matcher. Nu bara lyser han klass. Allt klaffar för TAIF. De har hittat rätt med allt och alla oavsett vad de visat upp tidigare. Det är bara frågan hur långt denna saga ska gå. Om SHL tycke att ”lilla” Karlskrona med 65 000 invånare var jobbigt för SHL. Hur skulle då Tingsryd med 12 000 invånare och en hall som andas division-I se ut i SHL?

För Björklöven kommer nu ett uppehåll och troligen är det ganska skönt. Om jag var spelarna nu skulle jag vilja ta en rejäl bläcka efter en sån här insats, men hur som helst tror jag att ett uppehåll kan vara bra Att få ladda om inför slutspurten, diskutera igenom det här fiaskot, få tillbaka Quist och någon spelare till. Sedan gå in i avgörandet där 6 matcher på 11 dagar väntar.

Så här lät det efter matchen nere ifrån Småland:

Ollikainen: ”Har haft roligare kvällar

Jonsson: ”Står och skäms i båset”

¤ ¤ ¤

Till sist matchens detaljer:

¤ Trots värvningar, lån, åter lån och värvningar så är backsidan ett sårarsle för Björklöven. Rasmus Edström var inne på fyra baklängesmål den här dagen och får ta på sig två. Att en spelare som var så bra när han kom på lån till Björklöven för 2 1/2 år sedan kan prestera det han gör denna kväll är en gåta.

¤ Ekelund har varit bänkad, men när Persson som spelat småskadad klev av så fick Ekelund komma in. Han hade ett par bra aktioner jag, men sedan två vansinniga crosscheckingar i ryggen som gav tvåor. Det fungerar bara inte att spela som Ekelund gör den här säsongen. Hur han han kunna gå från det han presterade i Karlskrona i fjol till det här?

¤ Stefan Andersson var inne på fyra av baklängesmålen även han. Andersson har blivit till mer och mer av ett problem med sin brist på speed och framförallt mot lag som ställer om snabbt. Hans spelsinne räcker inte till för att göra upp för bristen på fart just nu. Frågan är om Björklöven ska förlänga med sin offensivt skicklige back eller ej efter säsongen.

¤ Andreas Ollikainen har ingen rolig säsong. Han räddade 19 av 23 skott denna kväll, men vad var det för lägen Tingsryd fick mot honom? Han släppte visserligen en puck enkelt mellan benen, men hade sedan ett antal idioträddningar. Förutom matchen mot Oskarshamn borta, tidigt på säsongen har det varit så här varje gång Ollie kommit in. Löven har spelat sin sämsta hockey. Jag säger inte att Ollikainen varit så bra, men hans 4.19 insläppta mål per match och 85.71 i räddningsprocent ger inte någon rättvis bild av hans egentliga kapacitet. Som sagt. Ingen rolig säsong för Ollikainen och det är nog försent att göra så mycket för att vända den.

¤ Lucas Sandström tog en misconduct-utvisning på slutet. Det är naturligtvis inte okej och Tommy Jonsson såg inte glad ut, men jag kan förstå Lucas. Efter en sån här insats ska frustrationen lysa igenom.

¤ Pär Edblom har varit en av Björklövens bästa spelare på slutet. Nu tog han tre utvisningar och Tingsryd släppte in mål på samtliga. På något sätt sammanfattar det den här matchen.

19 kommentarer

  1. Pelle

    Det är inte värdigt när det i stort sett bara handlar om proffs som åker omkring på isen……

    Vad menar du här ?? Vilka proffs ??
    Proffs agerar inte som Björklöven agerade idag …

    Amatörer är mer passande … Som borde skämmas mer än va jag tror dom gör ! I annat fall skulle inte beteendet återupprepas !?

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Spelarna i allsvenskan är med ett par undantag heltidsanställda hockeyspelare och därmed proffs. Jag pratar inte om Löven specifikt utan allsvenskan som serie och att arrangemanget och hallarna måste var upp till den standarden då. Då ska inte detta med isen få hända.

  2. Trotter

    Jag har så smått börjat kika på nästa säsong. Ska det bli någon toppstrid då så kommer det krävas följande. En ny förstamålvakt av hög allsvensk klass, för Kevin kommer dra. Minst 4 backar, 2 defensiva och 2 offensiva, som håller allsvensk toppklass. Vi lär tappa några av de forwards som levererat ok, så även där kommer det krävas en rätt rejäl förstärkning. Just nu så känns det inte som att det direkt kommer vara en rusning, bland toppspelare, för att få spela i Löven. Eller så gör vi helt enkelt ”en Tingsryd”. Värvar spelare som tidigare inte varit så utmärkande, men som synkar 100 som lag och gör att i princip alla spelare växer. Jag är grymt imponerad av det man åstadkommit i Tingsryd, och visst är man lite bittert avundsjuk.

    • KungsholmsLövet

      Jag kan lägga till att vi borde byta ut tränarduon också, sådana här bottennapp handlar om att tränarna inte lyckas nå ut med spelidé och är oförmögna att motivera spelarna.

  3. Kortsiktig lösning att sparka individer

    Förhoppningsvis kan vi vässa oss ytterligare de kommande veckorna, för att sedan vara som bäst när det gäller. Jag hoppas att du Alex, och fler gröngula fans, sluter upp och hejar fram oss, skuldra vid skuldra.

    • Coachen

      Humor att skriva bäst när det gäller, vilket beskriver en utopisk Löven-tid som ingen vet om/när den kommer att inträffa. Är mållös efter igår och tycker att jag tömt ur mig mina åsikter den senaste tiden. Björklövens spelartrupp kan inte må bra som grupp under rådande omständigheter (läs tränarduo) vilket ger avtryck på isen i form av underpresterande.

  4. Pelle

    Gustav: jo jag förstår exakt va du menar … Irritation från min sida pågrund av ett lag som inte agerar proffs utan … Som ett lag där ingen har betalt o där ingen vill nått el någonsin spelat ihop ens …
    Fullkomligt värdelöst !

    • Ellge

      Säger dom här spelarna oss någonting? Säger dom något till Löven? Viljan finns ju där, det sitter bara i kunnandet….. eller var det tvärtom??

      Vad händer på arbetsplatsen när arbetarna inte har förtroende för chefen och ledningen???
      Självklart knyter man näven i fickan och jobbar ännu hårdare och ställer upp med övertid och hoppas på vändningen eller så gör man som dom flesta människorna skulle gjort ……

  5. Knutte

    Såg matchen fram till avbrottet. Såg från start att Björklöven försökte spela som ett topplag som ska styra matchen från början till slut. Orimlig taktik när laget borde ställt sig på egna blå för att åtminstone ge sig själv en chans. Istället blev det öppna dörrar bakåt. Förstår inte agerandet.

  6. tjugotre

    Satan så less jag är på orden ”SKULDRA VID SKULDRA” efter prestationer som detta. Det blir liksom bara en parodi av alltihop. Spelare och ledare som är ansvariga pissar på vårt klubbmärke och man får skämmas för att man håller på Björklöven. Hockeysverige skrattar åt oss men vi står och kollar på! Jag kräver en ordentlig ursäkt från dom ansvariga och jag skulle även vilja se en aktion där GD samt övriga fans besöker hallen för att visa sitt missnöje. Det är INTE okay att bära dom grön gula färgerna och bete sig på det här sättet! Nu är det fan nog!

  7. Teo

    Ja en säsong av underprestation av i stort sett alla . Angående Edström är han en av de spelare i Löven som konstant mobbades av förra tränarparet och tappat sitt självförtroende , trots att han är en duktig hockeyspelare illa Björklöven !

  8. Stefan Regebro

    12000 invånare var väl ändå att ta i

    i Tingsryd bor det 3000

    14000 i hela kommunen

    Stackare som äntligen får fejsa att sport och lag och glädje slår PENGAR. Hoppas pamparna darrar. Taif kommer naturligtvis inte att gå upp i SHL men det är hur jäkla kul som helst att visa att SPORTEN segrar. Inte pengarna.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Sedan angående pengar så i SHL är de ekonomiska och poängmässiga tabellen både i år och över tid nästan identisk de senaste 10 åren, men det är SHL det. Där är det ”money talkshow”.

  9. asBomopkmuz1

    [url=http://retinamicrogel.top/]cost of retin-a[/url] [url=http://cytotec-online.gdn/]cytotec[/url] [url=http://cymbalta-price.top/]cymbalta price[/url] [url=http://buycialisonline.top/]cialis[/url]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.