Löven fortfarande i botten

Det talas mycket om att jobba hårt inom ishockeyn och många skyller årets resultat på att Björklövens spelare inte tagit arbetet, men vad säger statistiken?

’Det är svårt att med statistiken vi har tillgänglig för allsvenskan att säga hur hårt lagen arbetar. Om vi likt i NHL skulle få exakta åkmeter och åkhastighet på spelarna skulle vi kunna läsa ut där delvis hur spelarna jobbar, men det blir ändå lite orättvist då vissa lag spelar mer i egen zon och därmed har färre åktmeter och mindre fart än lag som vänder spelet hela tiden.

En annan parameter är täckta skott. Där kan vi se att Tinsgryd är helt överlägsna i allsvenskan och att Björklöven fortfarande är i botten, men inte allra sist.

Så här ser det ut just nu i allsvenskan:

Tinsgryd – 479 täckta skott
Leksand – 420
Vita Hästen – 415
Karlskoga – 382
Almtuna – 349
AIK – 321
Pantern – 320
Timrå – 318
Asplöven – 316
Oskarshamn – 312
Mora – 307
Björklöven – 263
Sundsvall – 228
Västerås – 214

Intressant att Tingsryd är i topp både i tabellen och i täckta skott, intressant att alla de sex första lagen i skott-täckarigan är topp-sju i serien.

Intressant att de tre sista lagen antingen är jumbon eller de två största besvikelserna i serien i år.

Det som är intressant med Björklövens 263 täckta skott är att du enkelt kan säga att ”Ja, men Löven har ju så högt puckinnehav och så mycket tid i anfallszon så då är det väl inte så konstigt att de inte täcker så många skott”.

Faktum är dock att Björklöven med 1246 skott mot sig den här säsongen är det lag som får sjätte flest skott skjutna mot sig och dår är det naturligtvis undermåligt att ligga tredje sist i ligan för täckta skott.

Kanske är detta en liten fingervisning på att Björklöven inte har gjort jobbet den här säsongen och en av anledningarna till varför laget ligger där de gör.

8 kommentarer

  1. Jonas

    Har tjatat lite om detta på Twitter hela säsongen. En av anledningarna är att Björklöven har ett väldigt dåligt försvarsspel. Man ser ut spela med en enorm överbelastning på pucksidan men vinner sällan puck och hamnar ofta ur position med sin forwards. Det har gjort att i synnerhet motståndarnas backar har enorma isytor att jobba på och att de ofta har fritt skottfällt innan deras bevakning hunnit på plats.
    Tycker ofta att den första Björklövenspelaren i skottlinjen är egna backen framför Kevin.
    Där ser man en tydlig skillnad när Björklöven är i anfallszon. Jag tycker vi sällan får bra skottläge för backar och har gjort väldigt lite mål på backskott och returtagning.

  2. Per

    Puckjagande i makligt tempo verkar funka dåligt. Vem kunde tro?

    Spelarna måste skämmas något fruktansvärt med tanke hur det ser ut. Varför intervjuas ingen angående årets prestation? Skulle vara våldsamt intressant att höra deras syn på spelsystemet, det låga tempot, det usla passningsspeletoch den intressanta matchningen från tränarna. Eller har de ingen aning om hur det ser ut i år? Jag förutsätter att de tvingats titta på sina egna matcher på video så det vore jävligt intressant att höra varför det ser ut som det gör.

  3. Per

    Håller med Jonas fullt ut. Vore intressant att veta vad som sägs i omklädningsrummet. Känns som om man inte har sammanhållningen och glädjen i laget. Idrottspsykolog samt en rejäl uppskällning kanske kan göra något. Hur bra tränade vi är i år vet jag ej men att det var klart bättre i fjol syns tydligt.

  4. Lugge

    Nej, orsaken till att laget är så jävla dåligt är för att laget har inga krigare. Förutom möjligtvis Sandström

  5. kjka

    Ja herregud så mkt ord i svaren. Gustav här har du ju hittat mitt i prick. Vi är helt enkelt det sämsta defensiva laget i hockeyallsvenskan. Ideen var ju extremt offensiv, med bästa tänkbara offensiva material. Hård forechecking, puckstölder offensivt, skulle ge framgång. Nackhåren reste sig redan i somras när jag hörde det. SKEÅ taktik fr 80-talet.

    Det är som överallt i livet, att fuska med grunderna får KATASTROFALA följder. Årets Björklöven är det värsta dada lag jag upplevt hittils, varför.

    För att de två tränarna helt har bortsett från grunderna. Och att laget är totalt felbyggt, när man rekryterade Tessier istället för TVÅ defensiva backar blev det total touchdown i ishockeykunskapen.

    Jag är extremt orolig för framtiden för Björklöven. Daniel, för helvete, börja söka efter, KARAKTÄRER, fanbärare, kulturbärare, underdogs, jagsomvillUPP, ex som LEJ, Sandström, Ville o nån fler.

    Till Er i styrelsen för Björklöven IF, nu lyssnar ni runt, väger saker på guldskål, och sen gör ni ert jobb, det ni är tillsatta för.

    PS Det ryktas Fredrik Å till Modo, det säger ju bara allt om problemen i mitt andra favoritlag.

    DS Ni som inte har läst Robin Lindgrens artikel i Folkbladet om de två i särklass ruttnaste föreningarna i Sverige, gör det. Det bästa prickskytte jag läst i ämnet. Behöver jag nämna att jag köper tre årsplatser till nästa år. Mitt barnbarn är redan förlorad i en relation där ingen skilsmässa finns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.