Björklöven börjar bli unika

Vid lunch höll Västerås presskonferens där de meddela att deras ekonomi var fullständigt körd i botten. Om vi tittar på de två senaste säsongerna är det snart bara Björklöven som inte varit i ekonomiskt blåsväder. 

4-5 miljoner fattas för VIK, bara drygt 15 år efter att den anrika klubben försatte sig i konkurs. Detta är bara en av många meddelanden om ekonomiska kriser bland de allsvenska klubbarna.

Hur ser det ut för Björklöven? Är det läge för supportrarna att börja svettas? Jag ringde Lövens vd för att kolla läget.

– Prognosen säger att vi kommer göra plusresultat för både AB och IF Björklöven, det kommer bli ett stenhårt jobb nu när det inte finns kvar några publikintäkter. Det är första gången på många år säsongen tar slut redan i februari. Det gäller att vi kapar i kostnader så mycket som möjlig, men förhoppning är att vi absolut ska kunna visa svarta siffror, säger vd Joakim Gustafsson.

Hur ser det ut med ert egna kapital?

– Vi har ett starkt eget kapital, på den punkten ser det bra ut.

 

 

8 kommentarer

  1. Chris

    Skönt för oss hårt prövade supportrar att i alla fall höra något positivt om vårt lag. Det går som långt mellan gångerna!

  2. Rolf

    Som LÖVEN-supporter får man inte glädjas över mycket, men om vi kan gå plus en katastrof-säsong så fungerar ju organisationen på ett plan och på lång sikt leder det till framgång. Om vår Silly Season börjar trögt i vänta på GM så ska man tänka på att andra klubbar har det värre. Tror ni att någon hockeyspelare är sugen på att skriva på för VIK just nu?

  3. Knutte

    Att köpa ut Jonsson kan inte kosta mycket då han var arbetslös och dåligt rykte (sparken)

  4. Leif

    Tänk om kuppen gått igenom vid förra årsmötet. Då hade det nog varit fler än Västerås som hade haft problem idag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.