Dalle: ”Vi tokpressar inte bara”

Björklöven är inne i en viktig träningsvecka inför säsongsstarten. Bloggen tog ett snack med sportchef Daniel Johansson om veckan och om hur det ser ut så här långt.

Björklöven kör hårt i veckan. Fys varje dag och sedan isapass varje dag och dubbla pass två av dagarna.

– Det blir ganska tufft, men det är bra. Så här långt har alla svarat bra på träningen tycker jag. Sedan är det återhämtning som gäller i helgen

Vad ligger fokus på den här veckan?

– Vi kör egentligen på med allt. Skridskoåkning, intensitet, men också vårt grundspel som vi bryter ned i delar. Så vi kör allt den här veckan. Det handlar om att ta små steg framåt med allt.

Det är väldigt bra intensitet i dag och Tommy är på spelarna hela tiden. Riktigt så tycker inte jag att det var i fjol. Hur tänker ni kring det i år?

– Vi har sagt att temat för den  här säsongen ska vara ”inte en dålig träning”. Sedan är det ju svårt att säga vad som är en bra träning, men vi vill att inställningen ska vara att alla jobbar väldigt hårt i alla situationer. Så här långt tycker jag att inställningen har varit exemplarisk både på match och på träning.

Jag har påstått att spelarna är mer anpassade för hur ni vill spela hockey den här säsongen. Vad säger du om det?

Det ska sägas att vi gjort en del ändringar i vårt spel. Både i anfall och försvar. Angående pressen s¨å tokpressar vi bara inte utan tanke. Det finns regler och ett system som bestämmer hur det ska fungera. Det som dock är konstant oavsett om vi spelar de höga försvarsspelet eller om det är i egen zon är att ettan, den som är närmast pucken sätter press. Motståndarna ska aldrig få vila.

Hur känns det just nu. Vet du var ni står?

– Det vi vill med det är att vi ska vara en maskin den här säsongen som tar poäng. Alla forwards vi har är skridskostarka spelare och på så sätt ska vi bli väldigt jobbiga att möta oavsett vilken formation vi har på banan. Även de offensivt skickliga spelarna är spelare som jobbar väldigt hårt. Det känns väldigt bra. Det är en oviss serie. Förutom AIK har jag svårt att säga vilka lag som sticker ut. Därför tror jag att det är ännu viktigare att bli den där maskinen som har en hög lägstanivå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.