Det kunde blir sämre

Björklöven blev rejält kapade efter sin senaste match, men mot Västervik på onsdagen visade de att det fanns en nivå till neråt.

När spelarna åkte av isen på T3 Center under onsdagen buade publiken. Tommy Jonsson tyckte att det var fel, men vad ska publiken göra. 0-4 mot en nykomling med en bråkdel av Björklövens spelarbudget, en femte raka förlust och en insats som i två av tre perioder var energilös, strukturlös och menlös.

Jag förstår att det är jobbigt för spelarna att bli utbuade på hemmaplan, men vad ska publiken göra. Vad som helst är inte okej. Publiken har betalat pengar för att gå hit.

Sedan ska spelarna förstå att även om de är de som spelar matcherna så buade nog de flesta mot Tommy Jonsson.

Det är nog nu. Det är i stort sett vad alla känner just nu som följer Björklöven.

Varje dag framför kommer att bli en väntan på vad som ska hända. När agerar Björklövens sportsliga ledning. När får Tommy Jonsson gå.

Är svaret att han blir kvar hela säsongen då blir det en jobbig säsong. För fansen, för Björklöven och för Tommy Jonsson.

Själva matchen har vi från Folkbladet & VK-sporten redan avhandlat. Vill ni om den rekommenderar jag…

…min krönika ”Dags för obekväma beslut”

…mina 4 snabba efter matchen.

…se presskonferensen med en pressad Tommy Jonsson.

…läsa lagkapten Stefan Öhmans syn på matchen.

…se och höra Marcus ”Messy” Jonssons syn på läget och matchen.

Men innan vi stänger den här matchen tar vi ett par detaljer:

¤ Niklas Lundström hade 80 procent i målet denna dag. Han har nu 82.65 procent sett över alla sina matcher. Jag trodde att Andreas Ollikainens 83.56 procent i fjol var så lågt det gick att gå, men Lundström har läge siffror just nu. Vad jag kan se när jag går bakåt har ingen förstamålvakt någonsin i den moderna hockeyallsvenskan haft sådana siffror.

¤ Björklöven täckte 2 skott på hela matchen. Det säger något om arbetsinsatsen.

¤ 52.63 procent i boxplay för säsongen. Har någon, någonsin hört en sådan siffra.

¤ Kollega Åström sökte Joakim Fagervall och Daniel Johansson efter matchen, men utan resultat. Vi får alltså ingen kommentar därifrån ikväll om situationen.

28 kommentarer

  1. Per

    Tyvärr löste sig inte problemen av sig själv så nu tvingas Löven agera. Gissningsvis offras först Adam Werner som lojalt öppnat båsdörren i 20 matcher. Sedan när inte en alibivärvning på målvaktssidan räcker så offras nog till slut också Tommy Jonsson.

    Det ärliga hade varit att sparka Tommy och Dalle som fått fria händer i två år och får fram en produkt som denna. Skämmes ta mig fan!

    Sen så är det skrattretande att Tommy tror att publiken buar åt laget när han försöker säga att han är den som ska ha skit. Under vilken sten bor han som helt missat den massiva kritik som nu varit i över ett år. Fine att han inte följer allt men fan begriper han hur misslyckad han varit och är i Björklöven?

  2. Svampen

    Tyckte det var fel? Visst är detta ett elitlag? Jag börjar ärligt talat bli orolig för självinsikten. Jag har så många gånger sett publik bua ut ett ELITLAG, och i princip varje gång har tränare och spelare sågat sin insats och haft förståelse för buandet.

  3. Alex

    Jag har sagt det förr och jag säger det igen.

    Ut med Tommy, ersätt med i princip vad som helst. Det enda vi behöver är en förändring och en nytändning. Vi behöver inte en NHL coach, bara NÅGONTING.

    Tommy och Dalle har handplockat ett lag som
    Inte säger emot, inte är stora vinnarskallar och blir helt tokiga när dom förlorar. Dom har värvat ett gäng som åker runt inför tredje perioden och skrattar och pratar helgnöjen istället för att vara förbannade och taggade efter 0-3 i underläge.
    Man har plockat bort det starkaste kortet vi hade förra säsongen, Kevin Lindskoug. Även om han har betett sig illa någon gång så är det ta mig fan oacceptabelt att värva in målvakter man inte har scoutat ordentligt innan. Vad fan trodde dom skulle hända?
    Att Kevin höll sina siffror så pass höga förra säsongen trots hur spelet såg ut är ta mig fan sinnessjukt att det gick. Han är en matchvinnare, på alla sätt och det är inte bara en skandal att ersätta honom med Lundström framför allt, det är ett hån. Mot spelare, organisation, Kevin, Lundström och sponsorer/fans.

    Kevin in i kassen igen, ge honom vad han än kräver. Rensa upp bland backarna. #57 och #37 samt #42 kan kliva in i teg eller Vännäs lag under resten av kontraktstiden och så hittar vi några spelare som hänger med och kan spela hockey på den här nivån för man kan inte sticka under stol med att dom herrarna har varit helt slut under försäsong/säsongen hittills.

    Vi måste värva spets. Ingen verkar veta hur länge Kim är borta. Vi kan inte så och falla med Thörnberg, Sandström, Hage och murphy osv under säsongen. Inget ont om grabbarna, men det räcker inte.
    Vi behöver en trixare, en målgörare, en hänförare och det har vi tappat i allsvenskans förmodligen bästa spelare som är skadad.
    Vi måste in med spets och det fort. När Kim är tillbaka, om han är tillbaka har vi då extra spets.

    Förändring måste genomföras. Helst enligt ovanstående.

    Omgående.

  4. Lipen

    Bara en nytändning mentalt som kan vända detta. Spelar ingen roll vad TJ än försöker göra. Fagge kan ta med sig jäger ned i båset och styra upp det här redan imorgon.

  5. Robert

    ”Vi gör det som vi tror är det bästa för föreningen” sa Dalle när Kevin fick gå. Vet naturligtvis inte så mycket om de exakta skälen till att han fick gå (förutom rykten), men var redan då skeptisk till att man skulle få tag på en lika bra ersättare och med en sämre målvakt hade det blivit negativt kval i fjol.

  6. KALLE

    byt ut TJ och gör det nu björklöven får spela i kvalserien till vår för fy fan så Dåligt ett lag som spelar Slarvar i egen i upp spelet av gå T J det inte stämmer

  7. Mogge

    Jag tycker att Lundström har varit bättre än statistiken visar. Han har fått såna lägen emot sig att Lindskoug hade väl huggit ner en medspelare med målvaktsklubban om han stått. Men Lundström har heller inte gjort nån stormatch och tagit de extra puckarna direkt. Vi hade behövt en Fransson i mål som det är nu. Vilka rån han gjorde några gånger. Frågan är om han hade räckt till så som vi går bort oss och blir överspelade.

  8. Gustav i Gävle

    Det var exakt samma situation i Brynäs under Tommy Jonsson. Grejen är den att det är inte spelarna som är dåliga, det är avsaknaden av ledarskap och en inte helt världsfrånvänd spelidé som är problemet. Har läst att spelare stannar upp i utvecklingen och blir sämre i Löven, exakt så var fallet i BIF. När de senare bytte tränare blev spelare som Lukas Kilström och bröderna Westerholm som helt nya spelare! De gick inte att känna igen från Jonssons tid som tränare. Såg lite av matchen igår och kan konstatera att Löven numer är svenska mästare i felpass i egen zon, precis som Brynäs var för två säsonger sen. Alla ni som bor i Umeå bör vara oroliga men den dag tränare och sportchef byts ut kan ni vara helt lugna! Då kommer det att vända, det kan jag garantera!

    • Bullen

      Just som Gustav säger… Felet ligger i ”tänket”. TJ måste få gå nu. Jag tror 95 % av supportrarna är överens om detta. Och supportrarna är hjärtat som styr föreningen. Dör hjärtat, ja då vet vi alla vad som händer…

    • Linda

      Sedan TJ slutade i Brynäs har det bara gått utför för Brynäs. Har ni tagit nåt guld sedan han ledde Brynäs? Är 8e och 10e platser utan TJ något att skryta med. Håll dej till ditt bleka Brynäs Gustav. Det finns ett Brynäs med TJ och ett Brynäs utan TJ. Det Brynäs som TJ var med i tog guld och det utan TJ är blekare än Brynäs vita bortadräkter. De märks inte ens mot isen. Nog med Brynäs nu. Brynäs har haft sin tid Gustav. Acceptera det och skyll det inte på någon enskild.

      • KungsholmsLövet

        Kunde inte bry mig mindre om hur det gått för Brynäs efter att TJ fick foten där, men däremot står det mig klart att han har totalmisslyckats i Löven och att det enda sättet att få kontroll över den här havererade skutan är att entlediga honom från posten.

  9. Dan the man

    Ok nu räcker det – kan de bara sparka Tommy någon gång! Är ju bedrövligt att se detta virriga spel vi visar upp redan under hela förra säsongen och nu nästan än värre denna säsong.

    Fagerwall får väl gå ner tillfället i båset tills man hittat en ny tränare. Jäger kan gärna ta Åkerbloms plats också…

    • KungsholmsLövet

      Håller helt med, fota TJ och Åkerblom (och Dalle borde också få gå enligt min mening) och in med Fagge och Jäger i båset tills man kan presentera nya tränare. Det börjar ju bli fars eller tragedi (beroende på hur man är lagd) över den här säsongen.

  10. Rob

    Skulle tro att Tommy och Åkerblom står i båset åtminstone mot Hästen och mot Modo. Sedan så sitter Daniel Johansson och Fagervall just nu och ringer runt till kandidater. Min gissning är att man kommer att vilja presentera ny tränarstab direkt när TJ får gå. Om det inte blir Fagervall själv vilka tränare är lediga just nu?

  11. Enskedelövare

    Jag har svårt att se att TJ kommer få gå redan.
    Först kommer det värvas/lånas in några spelare,förhoppningsvis en målvakt,någon back och någon forwards.
    Linus Boström är en av dem.
    Skulle det inte gå sedan så kommer han att få sparken men dit är det långt tror jag,tyvärr …

  12. Jan-Erik Brännström

    Egentligen är det lite orättvist att slå på folk som redan ligger. Men några rader får det bli. Duon Daniel och Tommy har ju diskvalificerat sig själva genom att inte ge tre tongivande spelare från ifjol, Hutching, Quist och Kenny, nya kontrakt. Jag läste häromdagen att Föreningens ordförande deklarerade att styrelsen inte lägger sig i sporten. Det är normalt i börsnoterade bolag men en smula vanskligt i detta sammanhang. Fagervall har ju tillsatts för att städa upp och vi är många som med spänning väntar på hans drag. Lycka till Jocke. Det är många matcher kvar och målsättningen måste vara att hålla oss kvar i allsvenskan.

  13. KALLE

    Det är ett spel som löven spelar i år kommer inte i nivå av vad björklöven spelade när mats waltin var tränare något måste göras nu är umeå utan ishockey lag i Allsvenskan nästa år snart så det är T J som är ansvarig för det på isen byt ut båda tränarna och låt joakim fagervall ta över skeppet det håller på att sjunka till ett negativ kval till våren vakna för sova får man gör när serien är spelat klar lycka till

  14. Less

    Nu blir det inga fler besök i T3 Center förrän TJ är sparkad. Så jäkla less att se hur han håller på att sänka hela varumärket Björklöven. Punk slut!

  15. LövYeah

    Total förvirring på matchen. Avsaknaden av ledarskap är tydlig.

    Man märker vilka som krigar för Löven loggan i varje byte – Pavel, Messy, Granlund, Öhman.

  16. torbjörn

    Gustav, kan du inte försöka få tag på Fagervall och pressa han hårt. Fråga vad som händer i tränar frågan

  17. Knutte

    Jag undrar hur ledningen tänkte när man gick ut med att det skulle bli jobbigt för motståndaren att möta nya Björklöven. Utsagan skapade bl a orealistiska förväntningar på laget både inåt och utåt.
    Tänkte man inte tanken att det kunde bli tvärtom? Och hur skulle man då agera? Nu står man där med lång näsa om jag får säga så.Fortsättningen blir intressant att följa.

  18. Jn

    Dåligt av föreningen och sporten att inte kunna hantera en målvakt, som säg bör är lite speciell.. Av min erfarenhet att döma, vilken hockeymålvakt är inte det? Att han sedan kanske är en halvdålig förlorare känns mest positivt..
    Jag skulle verkligen vilja veta, vilken budget har detta lag? Samt, vilken budget hade Jimmy Blixt?

    Jag tror svaret skulle visa att Det var dumt att man lät honom gå och Åkerblom vara kvar… Det blev betydligt dyrare, sämre och tråkigare för publiken..
    Dags att böja visa lite ryggrad och hjärta kära Björklöven, innan man förlorat allt förtroende hos publiken och supportrar..

  19. Micke

    Såg matchen på Cmoore. Mycket gnäll på Löven. Visst de spelade verkligen inte bra.
    Men VIK har och kommer att överraska många. Karlins kollektivhockey har givit laget ett rejält självförtroende i flera säsonger. Vi har vinnarinstinkten med oss till Allsvenskan. Alla kämpar tillsammans. Fransson äger ! Karlin är en av Sveriges bästa Coacher.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.