En märklig match

Axel Ottosson behövde 20 sekunder på sig för att fixa bonuspoängen till Björklöven – fram till dess var det. Ja. En märklig match. Om ni vill läsa mer om matchen kan ni göra det här:

Björklöven tog extrapoängen

TV: ”Kommer inte upp i nivå”

TV: Tränarna efter matchen

Analys: ”Valet kommer att diskuteras”

 

Så åter till matchen. Pantern känns som det hetare laget i början av matchen, de gör också 1-0. Löven kommer igen och Jesper Thörnberg kan kvittera.

Sedan i den andra perioden kommer två mål och de flesta i T3 Center tror att efter Anton Toolanen gjort 3-1 och sitt första mål i Löventröjan att saken ska vara biff. Men så blev det inte och Pantern kommer igen och kan också kvittera i en match som det var svårt att få något bra grepp om.

Så låt oss fundera på vad detta berodde på, att Löven återigen tappar en ledning.

* För det första känns det väldigt märkligt att domarna inte ringde och kollade målet som betydde 3-2? Panterns tränare sa på presskonferensen att det inte skulle vara mål. Från pressläktaren och på reprisen såg det mycket misstänkt ut som en spark. Jag menar, vad har domarna att förlora på att ringa? Nu fick Pantern ett mycket omdiskuterat mål precis efter Löven har gjort 3-1 och tvingat Pantern att byta målvakt, istället är det Pantern som får luft under vingarna.

* I dag var Björklöven tillbaka i gamla synder. Skillnaden i dag var att de lyckades ändå hitta en väg att vinna på. De var inte bra, de jobbade inte klart situationerna ute på banan, men ändå vann de. Det är starkt.

* En annan sak jag funderar över är: Varför bytte de målvakt inför matchen? Niklas Lundström var inte dålig i dag. Men han var inte bra heller, släppte som vanligt in en billig puck och aggerade lite halv osäkert. Märkligt kan jag tycka då de har haft en målvakt som verkligen varit bra de senaste matcherna.

***

Nja, detta är ingen match som kommer gå till historieboken som en propagandamatch för sporten, men Löven tog två poäng och det kan ingen ta ifrån dom.

14 kommentarer

  1. Per

    Blir mer och mer uppenbart att Löven inte är bättre än nuvarande placering. Vi blev långa stunder tillbakapressade i egen zon och hade återigen väldigt lite farligt framåt. Idag så tappar vi bara en poäng men det är mycket tack vare att Pantern också luftade en dålig målvakt.

    Om inte Löven värvar in något riktigt vasst så kommer vi snart att vara tiotalet poäng efter en plats ovanför strecket. Utan att ha sett Löven möta VIK så går det inte att uttala sig om vi är sämst i serien men av allt annat vi sett så är vi med all säkerhet näst sämst. Precis som tabellen säger.

    Sjukt tråkigt iom det dödar intresset att följa laget. Att vi dessutom spelade samma hockey som under Tommy Jonsson gör att man snarare har ångest än längtar till nästa match.

    • Greger

      Ändå starkt att ha tagit 11 poäng på senaste 6 matcherna trots att man är sämst el näst sämst i serien…

      • Eskil

        Starkt? 1,8 poäng i snitt per match över 6 matcher med hjälp av en hel del tur dessutom. Har du inte högre krav än så Greger?

    • KungsholmsLövet

      Tror inte det är så illa att vi är näst sämst, men det tar lite tid att gräva sig upp ur det hål som en poäng på fem matcher placerade Löven i.
      Dock så har vi en svag målvaktsuppsättning (Werner får gärna överbevisa mig här), dålig spets framåt och laget som helhet alldeles för ojämnt just nu. Känns som plats 10-12 i år igen.

    • Anderd

      Det är inte så oväntat att löven är där dom är. Daniel Johansson har värvat in spelare från Piteå och division 1. Dessutom har han gett sin bror flerårigt kontrakt och nu kaptensbindeln. även fast människan är under division1mässig.

      det är så sjukt, hur höga löner har han gett sina bekanta? Vi blev av med riktiga lönendgetuppätare till årets säsong…. men vart tog dessa pengar vägen?

  2. Målis

    Vi har tagit fler poäng i de senaste matcherna men är vi inne i en positiv utvecklingstrend? Jag ser inte det.
    När det blir skakigt i egen zon påverkas spelet så att spetsen framåt försvinner.Jag tycker denna match var ett steg tillbaka. Våra motståndare presenterade ett mer strukturerar spel.
    Man blir lite orolig för säsongen.

  3. A

    Situationen med målet, misstänkt spark men situationen före där domaren visar för hög klubba och att han ska ta den, men sen dömer mål är i min mening än allvarligare än sparken.
    Dålig insats av domaren i den situationen, i övrigt helt okej. Inte bra, helt okej.

    Jag tycker inte Lundström var bra igår. Nästintill dålig. Ja han tog ett antal puckar, men det var ju bara för att han stod i vägen för skotten. Han gjorde inte några större ingripanden kan jag tycka, och 1-0 målet var bara tragiskt att se.
    I övrigt så återkommer jag till Lundströms psyke, och självförtroende som jag tidigare har skrivit om. Ett självförtroende som är nästintill obefintligt. V A R J E gång han tar en puck kollar han oroligt bakom sig om den ligger i mål, eller om han har släppt retur rakt ner framför sig. V A R J E ingripande.
    Den här oroligheten leder till en osäkerhet bland spelarna på isen också. Det drar ner självförtroendet och skapar en osäkerhet som resulterar i fantastiskt dåligt försvarsspel.
    Spelarna behöver en målvakt dom litar på. En målvakt som tar första pucken och snabbt kan vara uppe för att möta retur. En målvakt som håller puckarna och har koll på vart puckarna hamnar. Det ska inte finnas en osäkerhet i om pucken ligger i plockhandsken eller inte.
    Han ska bara veta.

  4. Luttrad

    Hej !

    Tränarna efter matchen:
    Är det fel på min dator tror inte det.
    Hur kan det vara så fruktansvärt dåligt ljud på VK och sportens sändning av detta.
    Ingen engångsföreteelse

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

      Hej, igår var det ett svårt problem. Panterns tränare pratade så lågt att jag som stod två meter från honom i rummet hade svårt att höra vad han sa. Försökte rikta micken mot honom, men det blev tyvärr inte bättre.

      • Sigge

        När har ni tänkt att ställa litevmer kritiska frågor till både Fagerwall och Dalle?
        En femåring ser ju att det behövs förstärkningar….om ni ska köra sportchefskollen utan tuffa frågor så kan ni lika gärna låta bli.

        • Anders

          Att Daniel klarar sig helskinnad ur detta är helt otroligt. Det är han som köpt in detta låg, fullt av division1spelare med vissa anknytningar till honom själv.

          Löven borde kastat ut honom före säsongen och fått in en sportchef som fixar spelare ovanför mittensnittet i division 1.
          Den största bedrift han gjorde var när han krigade om en spelares underskrift….och vann! vilket laget var? ……östersund

  5. Enskedelövare

    Jag såg inte matchen men det var märkligt med ett målvaktsbyte med tanke på hur Lundström har agerat i dom tidigare matcherna.
    Förstår dock tillfullo att tränarna vill ge han en chans till,en chans att få revansch på sig själv.
    Att ha en osäker målvakt smittar av sig på vilket försvar som helst,man börjar tänka mer som back helt enkelt och hamnar då fel.
    Förtroende från backarna är något man förtjänar,men kanske har han varit bra på träningen men att det låser sig mentalt vid matcherna.
    Hur som helst bör vi låta Werner stå så mycket som det går tills vi värvat en målvakt till eller tills Lundström är redo för match igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.