Matchdag – Mora hemma

Björklöven har börjat klättringen i tabellen efter den katastrofala starten. På lördagen väntar dock en formstark och svår motståndare i Mora på hemmaplan.

Mora tappade flera väldigt skickliga spelare så som Patrik Karlkvist och Linus Johansson sedan förra säsongen. De har bantat spelarbudgeten flera år på rad på gund av ekonomiska bekymmer. De var därför tippade ganska långt ned inför säsongen. Mora har dock imponerat under inledningen på serien. De ligger på sjätte plats och kommer närmast från en 3-1 seger borta mot Modo och en 3-1 seger hemma mot Södertälje.

Historiskt så har Björklöven haft svårt mot Mora. Senaste mötet vann visserligen Björklöven med 3-0 på bortais efter en riktigt fin insats med väldigt många spelare borta. Innan den matchen hade Björklöven förlorat tre raka matcher. 1-3, 2-4 och 1-3. Björklöven har inte tagit tre poäng på hemmais mot Mora sedan 2013.

Mora under Jeremy Coliton spelar med väldigt mycket fart och mycket puckinnehav. Ett jobbigt lag att möta. Det är svårt att se var den här matchen ska ta vägen, känslan är att starten och första målet är viktigt. Får Mora det så kan det bli en jobbig kväll för Björklöven. Det ska sägas att Björklöven gått hårt på ganska få spelare en tid nu och det sliter på spelarna. Då är ett tidigt underläge mentalt tufft att hantera.

Laget: 

Laget har inte släppts än, men släpps vid lunch. Preliminärt lag ser ut så här.

Adam Werner (Niklas Lundström)

Simon Fredriksson – Niklas Pavel

Lukas Ekeståhl-Jonsson – Jacob Andersson

Stefan Andersson – Christian Bull

Emil Wikström

Jesper Thörnberg – David Lindquist – Lucas Sandström

Marcus Jonsson  – Tobias Hage – Isak Stenlund-Ädelgran

Anton Toolanen –  Axel Ottosson – Joakim Högberg

Nicklas Johansson – Andreas Vikström – Linus Boström

Cody Muprhy, Kim Karlsson, Jonas Emmerdahl, Stefan Öhman och Mattias Granlund saknas fortsatt.

Mina nycklar till seger:

¤ Werner. Adam Werner måste få chansen igen och en riktigt bra insats måste komma från hans sida om det ska bli seger tror jag.

¤ Hantera farten. I vissa möten med Mora har Björklöven tappat sitt spel när matcherna blivit väldigt flängiga. Här måste Björklöven klara av att ta ned Moras fart.

¤ Starten. Björklöven behöver en bra start i matchen. Kom ut riktigt hårt, men ändå disciplinerat.

Sagt från Lövenhåll: 

– Mora har i stort sett samma lag som i fjol och samma tränare. De kommer att spela med mycket fart och mycket folk kring pucken. Vi måste kunna matcha den farten, säger Markus Åkerblom.

Noterbart om Mora:

¤ Bästa poängplockare i Mora är Kevin Goumas (2+9) och bästa målskytt så här långt är Pierre Engvall med 6 mål (4 assist också). Just Engvall har varit säsongens utropstecken. Den spelare som tagit ett rejält steg framåt i sin utveckling.

¤ Mora har seriens näst bästa boxplay där de klarat av 89.74 procent av sina numerära underlägen.

¤ Mora tappade Jonas Johansson efter förra säsongen och har haft svårt att hitta en riktig förstamålvakt. Mattias Pettersson som stått mest har bara 89.69 i räddningsprocent.

¤ Mora saknar endast avstängde Fabian Gunnarsson. I övrigt mönstrar de fullt lag.

Sagt från Mora-håll:

– Jag har sett dem ganska mycket och det är ett bättre lag än vad tabellen visar, speciellt de senast sex matcherna har de varit bra. Det är en rolig arena att spela i med en bra atmosfär och vi har vunnit där förut. Men det är lite som vanligt, det gäller att spela ett smart bortaspel och inte ge dem några gratislägen och samtidigt utnyttja våra chanser., säger Jeremy Coliton till Moras hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Robin Lindgren sköter sköter eller via Cmore. Matchstart 18.30. Gunnar Johnsson och Erik Åström levererar texter samt presskonferens och webb-tv efter matchen.

4 kommentarer

  1. Cidde

    Oj vad rätt du fick Gustav. Nycklarna till seger: 1 Werner. Och han storspelade när det verkligen behövdes. 2 Farten. Kan jag inte uttala mig om då jag inte såg matchen, men känslan av livekommentarerna är att defensiven hade koll på deras forwards. Oftast iaf 🙂 3 Starten. Och vilken start sen! 1-0 efter en minut och 3-0 efter första perioden. Precis den start Löven behövde. Och denna gången räckte det hela vägen! Underbart!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.