Världsklass i allsvenskan

Björklöven visade ännu en gång att de hör hemma i toppen av allsvenskan. Comebacken mot Modo på fredagen var mäktig med en makalöst mäktig inramning.

Vi satt kvar på bussen….

Ett klassiskt hockeycitat. Markus Åkerblom tyckte inte att Björklöven spelade så dåligt i första perioden. Han tyckte att de gjorde jobbet, men räknade in lite fel. Jag vet inte där. Jag tycker att Björklöven satt kvar på bussen. Allafall lite. Modo körde över Björklöven i första perioden och spelade med en fart som få lag har visat upp i allsvenskan den här säsongen. Kollegor på pressläktaren som följer Modo pratade om bästa perioden den här säsongen och lite så var det också. det kunde stått 0-5.

Att därifrån komma tillbaka och ta poäng. Det är riktigt starkt. Att komma därifrån och borde haft med sig mer än en poäng. Det visar att Björklöven håller hög nivå. Det visar att Björklöven förutom kvalitet har moral i laget.

Ja Modo ligger långt ned i tabellen, men det här Modo var inget bottenlag. Det var ett bra allsvenskt lag när de vill och det gjorde de idag och därför var det en bra värdemätare.

Björklöven letade efter något som kunde tända laget. Niklas Pavel försökte och Cody Murphy försökte. Han borde nog inte fått matchstraff för sitt slagsmål, han borde fått 2+2 och 10 minuter. Jag är inte för slagsmål och nu blev det ett ganska dåligt byte med Eigståhl mot Murphy för Löven, men jag fattar ändå. Han ville få till en förändring.

Laget tände till i andra perioden och tog över matchen, men om inte Jesper Thörnberg hade satt det där 1-3 målet då ser jag inte att Björklöven hade vänt det här. Det var timing det. Precis efter ett powerplay som var helt okej, men utan att göra mål. Sedan kom 2-3 målet också perfekt. Under de fem första minuterna i tredje perioden. Björklöven tappade aldrig hoppet, tappade aldrig energin. Det är så du vänder matcher.

Att sedan Kim Karlsson fick göra 3-3 på en bjudning från Jesper Sellgren. Det var bara en logiskt psykologisk följd. Summa summarum en mycket fin vändning.

Rent spelmässigt var Björklöven när de väl tog över matchehn bra på att verklinge gå rakt på mål. Det är fascinerande hur stor skillnad det är när Löven har vittring och inte i hur de hamnar i hörnorna och hur de går rakt på mål.

Nu fick Björklöven bara med sig en poäng från matchen. De var bättre i förlängningen och förtjänade en till, men i slutändan var det just den där starten, det där tillfället då de faktiskt satt kvar i bussen som gjorde att det inte blev tre poäng. Det får laget ta med sig, göra ännu bättre nästa gång, men att de ändå tar poäng som matchen blev. Det är det som gör att Björklövens klättring kommer att fortsätta. Björklöven är ett bra allsvenskt lag.

Att det sedan blev en sådan hockeyfest som det blev när Löven kom tillbaka var rysligt passande. Jag skrev 600 Lövenfans i min 4 snabba för det var vad Modo sa, men i verkligheten var det nog snarare 1500 Lövenfans om vi räknar alla på sittplats i hallen. Det var som ett vulkanutbrott när 3-3 målet kom.

Markus Åkerblom pratade om stäpåls, Kim Karlsson tog det steget längre och pratade om den bästa inramningen någonsin i hans karriär. Själv konstaterar jag bara att den var världsklass och det var tack vare Lövenfansen. Det är sådana här kvällar som det är kul att jobba med allsvenskan. Roligare än Pantern borta en avslagen måndag.

Till sist lite spelardetaljer. Kul att Jonas Emmerdahl var tillbaka. Han tillför stabilitet på backplats och som vi såg var det Christian Bull som fick styrka på foten. Det känns rätt. Med de sex backar Löven spelar med nu i nuvarande spelsystem känns det som att det ska gå att få ihop tre stabila backpar och ha en bra backuppsättning i den här serien.

Annars var det kul att Kim Karlsson fick näta igen och snurrade en del med Modoiterna.. Ska Björklöven fortsätta klättra så måste de ha en frisk Kim i bra form. Jag hade dock själv inte trott att han skulle vara tillbaka på det här sättet efter den lång frånvaron. Kul helt klart.

Adam Werner är bra, men borde han inte tagit 2-0 målet? Även han har dock rätt att göra småmissar nån gång.

Men egentligen ska inte spelarna lyftas elle sänkas för mycket individuellt i den här matchen. Det kändes som en lagseger som gav en poäng mer än bara individuell briljans. Precis som det var en lagförlust som gav 0-3 underläge mer än bara individuella misstag.

Domarens Chistoffer Holms insats var en tombola. Det här derbyt förtjäna en mer rutinerad domare, men jag väljer att inte fokusera på det.  Ska något ha fokus är det en inramning av sällan skådat slag.

Läs mer om matchen:

Hårsmån från succé (plus)

TV; Visade moral

TV: Magisk inramning

Krönika: Moralen ett blivande segervapen

Löven föll på målsnöret

4 snabba: Inte helt rättvist

3 kommentarer

  1. Jonny

    Du glömde att Ottosson blev skadad och är borta några veckor! Vi behöver en center nu direkt! DALLE måste agera direkt och nu pratar vi inte dagar utan timmar om vi inte ska falla som ett korthus i tabellen.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag såg att han inte spelade i förlängningen, men visste inte att det var en bekräftad skada.

  2. Billy

    Eller så får Stefan Öhman spela alla byten. Vår ålderman imponerar. Oavsett vilken roll han tilldelad gör han det med bravur!
    Men skämt åsido. Centrar växer inte på träd. Vilka kan lånas in från SHL!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.