Lövenfansen får chansen att drömma

Zach Hamill har levererat i AHL, SM-Liiga, DEL, NLA och även provat på NHL och KHL. Björklövens nyförvärv har alla ingredienser som ger Björklövenfansen chansen att drömma igen.

Björklöven gjorde på måndagen klart med 28-årige Zach Hamill med meriter från NHL och som levererat i liga efter liga. Ett osannolikt starkt nyförvärv sett till meriter som känns nästan lika overkligt som när Andrew Raycroft kom till Björklöven. Det ska inte gå att kunna landa en sån här spelare. Nu är det gjort. På något sätt har Björklöven fått ned priset på denna spelare som gått klubblös hela hösten, för han bör normalt ligga klart över vad de har råd med. Kolla på ligorna han spelat i.

Sanningen är att Björklöven landade en spelare med lite av samma klass i fjol, Brock Trotter, men fick då inte ut effekten fullt ut av honom då laget spelade en dum hockey under Tommy Jonsson. Men låt oss släppa det.

Det blev inte Alex Hutchings, det blev inte Jordan Smotherman, det blev inte Mitch Wahl, det blev Zach Hamill.

Efter en snabb rundringning så är intrycket jag fått: ”En uppdaterad Brock Trotter med ett bättre skott. En spelskicklig right-center med specialitet i powerplay”

Visst vattnas det i munnen.

Paradoxen i den här värvningen är att den går emot vad Björklöven tidigare den här säsongen har velat stå för.

Så här sa Markus Åkerblom om värvningarna av Brock Trotter och Kelsey Tessier nyligen i en intrevju med Gunnar Johnsson på tal om nyförvärv.

”De kom inte med något extra. Ska vi ha in någon nu så måste spelare också passa in i vårt lagbygge och bidra med mer än att bara bära en tröja”

Jag tyckte att Trotter verkligen kom med något extra, Björklöven tog bara inte vara på det.

Så här sa han om nyförvärv då:

”Vi har vår spelidé och en ny spelare måste passa in i vårt sätt att spel och samtidigt kunna vara med och bidra”

Björklöven jobbar med en idé, med långsiktighet, med en grupp och inte med förilade förvärv. Ända tills Zach Hamill knackade på dörren.

Hur säkra kan Björklöven egentligen vara på detta kring Zach Hamill?

Han har inte spelat hockey den här säsongen, han bytte klubb tre gånger förra säsongen och chansen att scouta honom i sin nuvarande form har varit näst intill obefintlig. De får gå på hur han verkar som person, andras rekommendationer och hans enorma meritlista och konstatera att det här borde vara en riktigt bra spelare. Det här är ingen säker värvning. Det här är ingen värvning för framtiden. Det är pengar du abra får igen i möjliga biljettintäkter och en uppgång. Vid förluster ger den inget. Han lär inte stanna på sikt. Han vill tillbaka till bättre ligor. Det är logik. Inget vet säkert att han passar in i Björklöven och i allsvenskan där han aldrig spelat. En serie där det defensiva spelet skördar triumfer. Det är en chansning. Det som Löven inte jobbar med.

Just därför älskar jag den här värvningen. En spelare som kan funka i Björklöven och då vara en Broc Little, en överdjävlig spelare i allsvenskan. Det är en sån här spelare som drar folk till arenan, som ökar intresset, som får fansen att drömma. Stabila, intelligenta framtidsvärvningar och fynd i ettan i all ära, men skägg från Kanada med skyhög potential. Det går jag igång på.

Om det blir en succé. Jag tror det, men vem kan vara säker. Hur som helst. Jag ska sitta bänkad på T3 Center när han gör sin första träning.

13 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Fredag hoppas Löven på. Han landar på onsdag. Oklart, men gör första träningen troligen torsdag 11.00.

      • Daniel S

        Brukar inte Migrationsverket ta rätt lång tid att få fram ett arbetstillstånd? Fredag känns optimistiskt men klart man hoppas!

        • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

          Du kan ju snabbehandla om du säger att spelaren är på provspel. Då brukar det gå att få på 2-3 dagar och sedan har han tillstånd medan ni bestämmer om spelaren ska få vara kvar resten av kontraktstiden. Annars är det ju 7-10 dagar som gäller egentligen.

  1. Per

    Spännande värvning. Nu är bara frågan vilka som ska få nöjet att spela med honom. Personligen så skulle jag gärna köra honom med Murphy och Sandström. Då kan Kim fortsätta med Högberg och Thörnberg. Murphy är kanske inte den typiska förstalinespelaren men han har ett rappt och bra skott som vi borde kunna utnyttja bättre. Med Lindquist borta så blir dessutom alternativen rätt begränsade i dagens Löven där få spelare har attribut som sticker ut.

  2. ZigZag

    Bra värvning!!
    Har ju på pappret alla möjligheter att bli succé.

    En uppdatering på Lindqvist och Hage skulle vara intressant.

    Smotherman borde finnas på marknaden även om han spelar nu. Han verkar ju ha en vettig prisbild. När han kom till Rögle har jag för mig att han ville ha 20-25k euro för 10 Grundseriematcher + slutspel.
    Borde ju kunna räknas hem ganska lätt?
    Även om man är lite kort om pengar, kanske det går att lirka med bonus vid uppgång? Idén avser ju även någon annan av samma kaliber.

    Ett sådant här läge som är nu dyker sällan upp. Leksand har klantat till ekonomin och betalar priset denna säsong.

    • kev

      Löven kan inte gå upp med den här back uppsättningen så sluta drömma ! Förstår inte hur du kan skrika efter smotherman när vi just värvat för våra sista pengar..

    • kev

      Jag är lugn. Blir bara små förbannad när folk aldrig kan nöja sig ! Går inte och värva för pengar som inte finns, om man inte vill gå minus vilket vi inte vill.

  3. Coachen

    Klart intressant och överraskande snabbt agerat! Med tre matcher på fem dagar med start onsdag så vill vi ju inte ha ruggig spelarbrist så det kändes grymt att skönt att ”få tillökning” snarast. Coolt hockeynamn också. Svårt å tro att vi kan ha jätteförväntingar direkt då senaste match för Zach måste varit ett bra tag sen men vårsäsongen, då rackarns…

  4. Anders

    Samma sak år efter år.
    Varför är det bättre att kasta MER pengar på denna spelare, än att kasta pengar på Hutchings?
    Med hutchings vet man vad man får, den spelare som gjorde mest mål av alla förra året.
    Varför då ta in en dyrare, osäkrare spelare?
    ni som tror denna spelare är gud… spel i Tyskland… hade han varit något bra hade han inte spelat i den ligan.

    Det måste bero på att:
    1. spelare som varit i löven, vill inte tillbaka. de vantrivdes i laget, stan och med allt annat. inte deras fel, enbart lövens.
    2. Daniel Johansson är en genomusel sportchef. den sämsta vi haft på år och dar.

    • Greger

      Tagga ner.

      På papperat intressantaste värvningen på mycket länge och du antyder Daniel är den sämsta sportchefen på år och dar.

      Du gnäller över att Hamill spelat i tyskland. Vet du vem mer som spelat där, jo Hutchings och han spelade dessutom andraligan i Tyskland… Och nu spelar Hutchings återigen i en andraliga.

      Klart Hamill är en större chansning är vad Hutchings hade varit å andra sidan är potentialen mycket högre.

      Förövrigt tror jag inte att Hamill är dyrar än Hutchings varit då Hamill går på ett artiskkontrakt

  5. Enskedelövare

    Enligt VIKFANCENTRAL som talat med en NHL-Scout som säger så här om Hamill.
    ”Skicklig och begåvad spelare,playmaker med bra händer,på isen är Hamill ingen dålig spelare,kan både passa och skjuta.
    Väldigt bra på straffar,en orädd spelare som ger sig in i trafiken framför mål.
    Skridskoåkningen är medel.
    Saknat lite driv att bli bättre dock,viktig säsong nu att se var det tar vägen,frågetecken för ”off-ice” och petades i slutspelet senast för Iserlohn i Tyskland”

    Låter som en bra Allsvensk värvning enligt mig,bara han är motiverad och i hyfsad form så kommer det blir en bra.

    Vill vi värva mer så finns det en del fina spelare på marknaden.
    Kanske Marek Indra som är klubblös nu,spelat med Manchester Phoenix och gjort 15 poäng på 20 matcher.
    Eller Jason Åkeson,klubblös från en misslyckad höstsäsong i Amiral Vladivostok…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.