Lindquist: ”Det var lite bättre idag”

Davdi Lindquist gjorde en bejublad comeback efter skada mot AIK och hans lina var lagets bästa i matchen. Så här sa han efter comebacken.

– Det kändes helt okej. Det är en jäkla skillnad på tärning och match och det var riktigt kul att få spela match igen. Jag gick på inspiration idag kan man säga, säger David Lindquist.

Hur kändes det själv på isen så här första matchen tillbaka för dig?

– Timingen och flåset var väl inte det bästa idag, sen var jag inte hundra bekväm med pucken, men jag tyckte ändå att det gick okej idag.

Men jag tyckte att du såg riktigt bra ut. Din lina var i mina ögon bäst idag, vad säger du om det?

– De var riktigt bra båda två idag, framförallt Kim. Han var lugn och trygg med pucken och det hjälpte mig verkligen att komma in i matchen. Det passade mig bra att spela med Kim idag.

Hur har det varit att sitta vid sidan nu på slutet när det gått tungt?

– Det har varit frustrerande. Killarna kämpar och sliter, men får inte den utdelningen de är förtjänta av och sen sitter jag där på läktaren och kan inget göra. Det är ganska jobbigt, men skador är en del av spelet så det är inte så mycket att säga om egentligen. Nu är jag med och nu kan jag påverka igen.

Vad säger du om eran insats som helhet idag?

– Jag är missnöjd att vi inte tar tre idag. Vi har läget i fem mot tre att avgöra och då ska man göra det så jag är missnöjd. Det går itne att vara något annat. Jag tycker att vi är bättre idag. I första perioden är vi lite passiva, men sedan tycker jag att vi är det spelförande och förtjänar tre poäng så då är det jobbigt att vi inte tar hem matchen när vi får en sån chans.

Ni har haft en hel del problem i defensiven och släppt in en hel del mål på slutet. Idag släpper ni ”bara” in två mål på 60 minuter. Vad är bättre där idag?

– Vi tummar inte på detaljerna i egen zon på samma sätt. VI jobbar klart lite bättre i egen zon innan vi börjar anfalla. Då släpper vi inte till lika många målchanser och då blir det färre mål bakåt. Det känns lite tryggare i försvaret idag känner jag.

Inför matchen pratade Markus om att ni ändrat lite i försvaret. Gjort det enklare. Vad upplever du att ni gjort?

– Vi har egentligen inte gjort någon större förändring utan det handlar om att alla måste köpa det vi säger att vi ska göra. Det känner jag var bättre idag, vi gjorde inte allt perfekt, men alla köpte konceptet. Kan vi fortsätta så är vi en bättre enhet som lag.

Är det det ni tar med er från matchen förutom poängen?

– Jag tycker att anfallsspelet var ganska bra ändå. Vi hade kunnat göra ett par kassar till idag om vi haft lite mer skärpa i avsluten eller tagit vara på powerplay bättre då hade vi vunnit matchen. Det anfallsspelet och hur vi trycker ned AIK tycker jag också att vi ska ta med oss. Det brukar inte vara så lätt att göra på det på Hovet.

Var det du som saknades i fem mot tre för att ni skulle näta eller?

– Självklart siktar ja på att spela PP, det är ju där jag vill vara, men jag har ju inte tränat så många gånger så det är ju inte konstigt att jag inte är där idag, men jag ska kämpa för att få tillbaka en plats i PP helt klart.

 

2 kommentarer

  1. Per

    Kul att Linkan är tillbaka!

    Dagens match var ett fall framåt. Dock väldigt svårt att avgöra hur stort då AIK också krisar och var väldigt ängsliga i ledning. Det blir spännande att se hur vi följer upp detta mot ett bra hockeylag. Risken är att Åkerblom & co blir överraskade..

    Jag skräms över påståendet att man inte ändrat mycket i defensiven. Spontant säger det mig att den stora skillnaden idag var motatåndet som backade hem efter första perioden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.