J20 vidare med minsta marginal

Björklöven gjorde sitt i går mot Lejon. På söndagen hängde det på Kiruna och att de inte skulle förlora med tio mål för att Björklöven skulle gå vidare till fortsättningsserien mot SuperElit.

Björklöven avgjorde sent genom Viktor Sundström i tisdags och tog en 5-4 seger borta mot Vännäs. Sedan följde de upp det med att besegra topplaget SK Lejon med 5-0 på bortaplan under lördagen. Det gjorde att laget bara kunde sitta och vänta på söndagen och se om säsongen skulle vara slut eller inte.

Östersund behövde slå Kiruna med 10 mål för att ta Björklövens position. De vann med 10-1, alltså ett mål för lite.

Björklövens J20 spelar därmed vidare mot Boden, Sundsvall och Lejon om en plats i förkvalet till playoffet mot SuperElit. Björklöven måste alltså komma före alla tre lagen som kommit före Björklöven i serien nu under säsongen för att få möta segraren i region Väst. Vinnaren där möter sedan ett lag från SuperElit om en plats i SuperElit nästa säsong.

Söndagen var alltså positiv för Björklövens J20, men det är en lång bit kvar att vandra.

Det ska här säga att Björklöven har ett väldigt ung lag med främst J18 och några U16-spelare och kan de fortsätta att utvecklas så är chansen bra mycket bättre kommande säsonger och det speciellt då det ser ut att stora delar av det talangfulla U16-laget stannar i Umeå. Det är  för första gången på många år som Björklöven klarat det med ett framgångsrikt U16-lag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.