Det börjar lukta negativt kval på riktigt

Om vi ska se nyktert på det här. Det är större chans att Björklöven spelar negativt kval än inte just nu.

Björklöven möter Pantern som de aldrig slagit på bortais någonsin, Pantern som är ett topplag, sedan möter de Mora. Serieledande Mora som inte alls verkar slå av på takten bara för att de är klara serieledare. Sedan möter de Västerås med åtta raka hemmaförluster i ryggen.

Västerås har Södertälje och Vita Hästen hemma innan det där laget som förlorat åtta raka hemma i avslutningen.

Björklöven har en poäng att gå på, men också 29 634 insläppta mål vilket ger dem klart sämre målskillnad.

Fundera lite på det. Känns på det så inser du att det troliga, mer än 50 procents chans är att Västerås tar fler poäng än Björklöven på dessa tre matcher. Då spelar Björklöven kvalserie.

Nu ska det spelas om det först, men jag pratar om sannolikheter..

Matchen mot Almtuna då?

För mig är det över mitt förstånd att ett lag kan komma ut så menlöst i en match som betyder så mycket för dem. Green Devils (och alla andra Lövenfans som inte är med i GD) sjöng och skapade en grym atmosfär. Det fanns något att bäras fram på för Björklöven. Ändå såg Björklöven ut så här inledningsvis:

images

 

Almtuna var överlägsna. ”Vi satte knappt en passning” sa Fagervall om starten.

Nu var matchen mer än bara starten. Björklöven hämtade upp sig från 0-2 underläget, började spela ut, kämpa, trycka fast Almtuna och fick 1-2. Ja, det hade kunnat gå att komma tillbaka, det hade kunnat blir match. Nu kom 1-3 och slog undan fötterna på Björklöven, men den här matchen förlorar Björklöven när de sätter fötterna på isen och agerar som de gör från start. Det är aldrig okej.

Det märks också tydligt att Fagervall inte har någon direkt lösning på problemet. Han bara  konstaterar att det är konstigt, men att de suger på hemmais. Självklart är det mentalt och det är inget kul att ha med sig in i en kvalserie.

Vad stör jag då mig mest på?

¤ Lucas Ekeståhl-Jonsson – Just nu bidrar knappt Lucas i offensiven, han är iskall i powerplay för tillfllet och bakåt är han en av allsvenskans sämsta backar.

¤ Joakim Högberg – Jag kan inte släppa att han värvades som tilltänkt målskytt istället för Hutchings och att han får chansen gång efter gång efter gång. Det händer inte så mycket.

¤ Powerplay – Björklöven kan lika gärna byta in Kent Sehlstedt och Lennart Lindfors, alltså materialarna. Som det är nu så spelar det ingen roll vem som spelar, tempot blir lägre, paniken känns total. Jag fattar inget. Laget tränar på det, det finns spelskickliga hockeyspelare som Linkan, Hamill mfl i laget, men ändå händer inget. Jag fattar bara inte.

Har vi något som går att plocka med från den här matchen som var positivt?

Nej, inget alls faktiskt.  Visst några spelare var helt okej, typ Pukka, Messy, men i slutändan. Nej, inte ett skit.

Det här var skit. Det kan vi vara överens om. Nu är det en roadtrip som väntar och Björklöven har varit som en maskin på bortais på slutet. Malmö måndag, Mora onsdag. Allt är faktiskt möjligt. Det är för tidigt att ge upp än.

Läs mer om matchen:

Fagervall: ”Jag tränar två olika lag”

Pukka: ”Måste spela enkelt”

Pettersson: ”En trend som kan bli dyr”

9 kommentarer

 1. Mårthen

  Hej Gustav! Det ser ut som om du tänkte skriva något mer i detta stycke:
  ”¤ Lucas Ekeståhl-Jonsson – Just nu bidrar knappt Lucas i offensiven och bakåt är han en av allsvenskans sämsta backar. Björklövens”. Vad tänkte du skriva?

  Mvh Mårthen

 2. Bernt

  Jag har följt Löven genom åren och även debatterna kring laget. Kan vi inte konstatera på en gång att Löven inte är bättre än så här. Tabelläget ljuger inte. De räcker inte till helt enkelt. Det går inte att skylla på tränare, otur, domare. Många gånger har det skrivits att Löven varit bättre än motståndarna men förlorar ändå. Hur går det till ? Match efter match ?
  Nä, spelartruppen räcker helt enkelt inte till. Bara inse det.
  Varje nyförvärv utropas till den nye frälsaren men vi måste ju ändå inse att de spelare som värvas är andra sorteringen. Annars hade de spelat i helt andra ligor.
  Önskar verkligen att Löven undviker negativt kval. Det är ingen hit att gå in i ett kval med en negativ känsla och dåligt självförtroende.
  Har ingen patentlösning men håll er kvar Löven och gör en storrensning ur truppen nästa år. Gör om gör rätt.
  Sedan måste det skapas en harmoni i organisationen. Det har verkligen varit turbulent kring lövens organisation i år( stölder, fyllor, sparkade tränare etc). Som spelare måste du känna att det finns en trygghet och harmoni i den organisation vars klubb du spelar i. Otrygg organisation skapar otrygga spelare.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Självklart är inte löven bättre. 49 omgångar ljuger inte, men som förening ska de vara bättre än vad de är sett till förutsättningarna.

 3. Thomas

  Förstår att Fagervall inte har någon lösning. Det görs ju massor av Individuella misstag. Jämför agerandet framför mål ex. Våra forwards har ingen chans att ta returer medan motståndarna lätt vinner kampen. Se 1-3 målet, onödig retur såklart men backarna förlorar kampen. Se Qvists 1-4, han får hur mycket yta som helst att åka in och sätta pucken. Det finns hur mycket som helst. 6 backar har vi, 2 som känns riktigt stabila. Pukka och Emmerdahl. Det här blir fruktansvärt jobbigt.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Han sa väldigt mycket på pressläktaren igår, men jag ska inte citera honom från det då det inte var en i tervju utan bara ett samtal.

 4. Olov J

  Håller helt med om att tabellen ljuger inte. Och det är ju ganska uppenbart att de flesta forwardsförvärv man gjort under säsongen är riktigt usla. Vore de av någon klass så skulle de aldrig vara lediga den tiden på året så enkelt är det. Det senaste forwardsförvärvet som spelat back de senaste åren men nu plötsligt går rätt in i lövens 1:a formation tar väl nästan priset. Trots att Fagge fått lite bättre ordning på defensiven så tycker jag att han matchar laget riktigt uselt. De som visat sig riktigt hungriga i en match får inte ett dugg mer förtroende utan man kör vidare med samma gäng som underpresterar i match efter match. I PP kladdar Hamill vidare och i andra situationer som 4 mot 4 så matchar man de segaste skridskoåkarna vi har i laget? Nä faktiskt hade TJ fått en bättre backuppsättning och en bättre keeper(som man har idag) så var hans offensiva spelidé faktiskt betydligt bättre. Hoppas till gud att vi undviker negativt kval för det kan gå riktigt åt hellskotta som det nu ser ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>