Matchdag – Almtuna hemma

Efter segern mot Timrå efter sju timmar i buss är det dags för Björklöven att återigen göra något ovant, att vinna på hemmais när Almtuna kommer på besök.

Almtuna är annars ett lag Björklöven gillar att möta på hemmais. Björklöven har förlorat båda bortamatcherna mot Almtuna den här säsongen, men hemma blev det 6-4. Björklöven har vunnit de fem senaste matcherna mot Almtuna i T3 Center.

Almtuna kommer till den här matchen med 3-1 mot Södertälje i ryggen, men före det blev det 4-6 mot AIK och 1-2 efter förlängning mot Tinsgryd. Innan det 4-1 mot Oskarshamn och före det 2-5 mot Pantern. Som ni ser. Tabellåttan blandar mycket, men kan verkligen göra mål när de kommer in i sitt flow.

Almtuna vill gärna att matcherna ska flöda fram och tillbaka så Björklöven måste stänga det här, få det till en tråkig match. Då har de en bra chans.

Laget:

Björklöven släpper laget vid 12:30 idag. Det mesta lutar mot samma lag som senast.

Linus Fernström (Adam Werner)

Jonas Emmerdahl – Lukas Ekeståhl-Jonsson

Mikko Pukka – Niklas Pavel

Stefan Andersson – Jacob Andersson

Cody Murphy – Alexander Sundström – Zach Hamill

Joakim Högberg– Kim Karlsson – Jesper Thörnberg

David Lindquist – Tobias Hage – Axel Ottosson

Marcus Jonsson – Stefan Öhman – Mattias Granlund

Nicklas Johansson

Mina nycklar till seger:

¤ Cody Muprhy. Med tanke på att han gjort mål i Björklövens senaste sex vinster så verkar Björklöven behöva ett mål av honom.

¤ Kontrollera tempot. Almtuna älskar när det svänger fram och tillbaka. Det gör inte Björklöven. De måste ta ned tempot, göra matchen till zon-hockey.

¤ Boxplay. Det funkar inte att släppa in mål i var och vartannat boxplay. Björklöven måste få stopp där.

Sagt från Lövenhåll:

- Vi gjorde en bra match som helhet senast framförallt defensivt förutom de första minuterna där verkligen Timrå försökte döda oss ur det faktum att vi suttit i bussen. Nu är det här en annan match, det är hemmaplan och man kommer aldrig att spela exakt likadant hemma och borta. Det är bara att inse, så fungerar det. Det gäller nu att klara av att spela realistiskt ishockey de delar av matchen där vi inte har det på hemmaplan och sedan när du märker att du får fast motståndarna blåsa på och ta vara på det. Vi behöver en seger hemma så är det, men framförallt behöver vi en seger i allmänhet. Det är det vi spelar för, säger Joakim Fagervall.

Noterbart om Almtuna:

¤ Emil Larsson är Almtunas bästa poängplockare med 34 (20+14) poäng på 45 matcher och fem av målen i powerplay och tre matchvinnande. Bakom honom märks Ludwig Blomstrand med 20 mål även han, men bara sex assist.

¤ Assistkungarna i laget är Sebastian Hartmann med 21 assist och 31 poäng, samt Daniel Ljunggren med 21 assist och 28 poäng om vi pratar forwards Den riktiga assistkungen är Linus Rotbakken med 23 assist från backplats.

¤ Almtuna är tia i serien i powerplay med 17.20, planeringen före Björklöven. i boxplay har Almtuna 79.50 vilket placerar dem som ja just det tia också.

¤ Jonas Johansson i Almtunamålet har haft en helt okej säsong med 91.24 och 2.28 i statistik. Han kommer från en match med 26 av 27 räddade skott.

¤ Med 11 av 48 vunna andraperioder är Almtuna näst sämst i serien, bara Björklöven med 9 av 48 är sämre i andraperioden.

¤ Almtuna gjorde sig av med Willam Westlund på sista dagen av transferfönstret och tog istället in Moras Erik Flood.

Kapitlet Quist:

Förre Björklövenspelaren William Quist har så mycket intressant kring sig att han förtjänar en egen mellanrubrik. Han flyger till Umeå när alla andra i laget åker buss till den här matchen.

– Jag frågade för en och en halv månad sedan hur vi skulle åka upp och fick då svaret att vi skulle åka buss upp tidigt lördag morgon. De sa att det var okej om jag åkte upp på fredagen så jag bokade biljett. Men för en och en halv vecka sedan bestämdes det att vi skulle åka dagen innan och då kunde jag inte omboka biljetten och få pengarna tillbaka, förklarar Quist varför han åker på egen hand till UNT

– Quist bara spelar bort pengarna på kortspel i bussen. Så han tjänar på att flyga, kontrar lagkompisen Emil Larsson i samma artikel

Noterbart med Quist är att han nu är uppe på 13 mål öfr Almtuna den här säsongen. Hade han gjort 13 mål för Björklöven skulle han vara lagets bästa målskytt.

Sagt från Almtuna-håll:

- Björklövens spel passar nog bättre borta där det handlar mer om defensiv och att ligga rätt. Plus att de säkert känner lite extra press hemma. Det är många som bryr sig i Umeå. Det är höga krav och kan vi få en bra start kan de få det jobbigt, säger Emil Larsson till UNT.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv sköter eller via Cmore. Matchstart 16.00. Det är bara jag på plats och jag ska leverera presskonferens, webb-tv, texter och bloggar efter matchen.

5 kommentarer

  • Ronny Edvardsson

   Kan vara ett bra alternativ. Västerås är nog glad för Löven så förlust…ta hjälp med någon utifrån som pratar med laget.

 1. kaLLe aNKa

  Nycklar.

  Det finns bara en nyckel till seger i kväll, spela borta spel! Sluta spexa och försöka göra snygga mål, det är inte svårare än så.

  Modern ishockey i hockeyallsvenskan är tråk hockey tyvärr, i alla fall om man vill plocka poäng.

  Se hur det gick för Vita Hästen som nykomling eller Tingsryd och nu Västervik och Pantern. Har dom bättre lag än Björklöven? Nä jag tror inte det men man spelar ett spel som fungerar sätt till dom spelarna man har. Och det kan göra det även på hemma plan utan att ”publiken” 500-2500 stackare som kommer till matcherna förväntar sig 80-talets CCCP hockey i varje hemma match. Eller så är det vad spelarna tänker att dom måste visa upp i T3 Center.

  Nu gäller ABC spela enkelt. Spela som mot Timrå, men med en skillnad gör mål i power play.

  Hoppas på seger i kväll mot Almtuna för allas skull, för spelarna och tränarna och för oss som håller på Löven och som följer laget i våra hjärtan i match efter match oavsätt resultat och oavsätt vilken plats man har i tabellen eller i vilken serie man spelar.

  Kom igen nu löven sätt ner foten och visa att ni både vill och kan bättre. ;)

 2. Ronny Edvardsson

  Västerås har lättare matcher kvar att spela än vad Löven har att spela……Negativt Kvalserien inom kort för Björklöven, mot hungriga Div. 1 lag??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>