Styrelsen borde sätta bloggkavle på Holmlund

Lennart Holmlund har gång efter annan gått ut i sin blogg och kritiserat domarna. Nu får han kritik både av ligan och sin egen ordförande.

Det är i en artikel från mina kollegor Gunnar Johnsson och Markus Isacson som Holmlund får kritik både av Hockeyallsvenskan och av Björklövens ordförande Mikael Salomonsson.

”Så får vi från styrelsen inte uttrycka oss, säger Björklövens ordförande Mikael Salomonsson.” i artikeln.

Det var under matchen mot Almtuna som Lennart Holmlund skrev på sin blogg:

Dessa s….s domare som förstör ishockeyn. Är inte hemma och ser matchen live men det är ett justietsemord eller blindhet att de inte ser att det kan aldrig vara en tydligare offside när Almtuna gjorde 1-0. Nu är det inte bara huvuddomare som förstör svensk ishockey.

Det är ju inte första gången Holmlund är ute och vevar.

här skrev han efter förlusten mot Karlskoga 20 februari

 Bjällander var en katastrof som domare och där skadar svensk ishockey.

Går vi till den 15.e februari så var det David Bergman som kapades i detta blogginlägg.

Går vi bakåt i tiden finns det hur många domarutspel som helst från Lennart Holmlund i sin blogg.

Det är lätt att skrocka åt det hela och säga ”Sån är Holmlund”, men Lennart Holmlund är en styrelseledamot i Björklöven och då ska du inte uttala dig hur som helst. Holmlund har utöver domarattackerna även kapat sitt eget lag och skrev i ett blogginlägg ”Då åkte jag hem för tänkte direkt det här går åt helvete med den utveckling vi har.”

Det kommer i mina ögon uttalande efter uttalande från Holmlund som är klart opassande som styrelseledamot.  Om ni frågar mig är Lennart Holmlund olämplig som styrelseledamot för Björklöven utifrån hur han uttrycker sig i skrift om och om igen, men det är inte jag som bestämmer det, utan det är årsmötet. Sedan reagerar jag på att han skriver ned laget. Han sitter ju i styrelsen och är ansvarig för laget och hur det presterar i slutändan.

Då han valts in i styrelsen så har han säkert en massa egenskaper som också gynnar Björklöven, men när det kommer till bloggen borde Björklöven i stort sett sätta bloggkavle på honom om han ska vara kvar i styrelsen. Hur han skriver just nu är bara illa för Björklöven. Det finns andra med sportslig kompetens, typ tränare, sportchef och så som ska uttala sig om domarna.

Ser vi till sakfrågan med domarna så visst, ibland kritiserar jag också domarna, men jag är journalist, inte styrelseledamot i Björklöven som Holmlund. Sedan är det sällan det minsta givande att hålla på och peka ut enskilda domarmisstag. Det är viktigare att belysa strukturella skeenden som förändra saker i stort du förändrar eller jobbar med dem.

Min åsikt är ganska klar. Domarna förstör inte svensk hockey, dock är det klart lägra nivå i allsvenskan än i SHL. Glappet i kvalitet mellan serierna är större än vad det ska behövas göra och med pengarna som rinner in i SHL nu och möjligheten att betala högre arvoden och ha ännu fler proffs så blir skillnaden än större. Det är ett problem.

5 kommentarer

 1. Johan

  Bra Gustav! Våra tränare har hållit sig från att kommentera domare i intervjuer och det hedrar dem. Jag har noterat att Fagervall kan vara på dem under match men det ska han vara inom rimlighetens gränser. När striden är över så ska allt vara utagerat.

  Holmlund borde fundera på hur han bidrar i Björklöven.

 2. Jimmy

  Helt rätt av Holmlund. Jag har varit fruktansvärt besviken på domaren senaste säsongerna! Lika bra att styrelsen går ut och markerar!

  Vem om inte han ska kunna markera när det sker regelfel och domaren gör en insats under vad denne får betalt för för att göra?

  • Johan

   Från artikeln i vk: – Vi ska inte lägga oss i domarna arbete. Vi i styrelsen har andra uppgifter att fokusera på, säger Mikael Salomonsson.

   Självklart kommer domarna alltid att göra fel. De ser inte situationerna rätt eller de ser inte situationerna alls. Det händer alla domare oavsett nivå. Spelare, ledare och publik i allsvenskan måste också förstå att domarna inte är heltidsproffs. De kan alltså inte förbereda sig optimalt för matcherna. Ingen är heller beredd att betala för det eller för en huvuddomare till ute på rinken. Det är en del av spelet och det påverkar alla på samma sätt. Jag tror att alla domare har förståelse för de flesta omedelbara reaktioner som kommer från spelare, tränare och publik men när de kommer från styrelsemedlemmar så blir det väldigt fel. Det får en helt annan tyngd och utanför Umeå finns det nog folk som tar Holmlund för en seriös person. Det är lättare att avfärda honom om man känner till hans sätt att uttrycka sig. Jag skulle önska att han kunde redovisa hur han bidrar i denna för Löven, svåra stund. Att han istället fokuserar på domarna får mig att fundera på hur bra styrelsen är. Kan de få detta att vända på kort och på lång sikt?

 3. Plutten

  Nej det är inte helt rätt av Trump, ursäkta Holmlund menar jag. Styrande personer ska inte bete sig som rabiata snorplösar i sociala medier. Observera att min jämförelse mellan Trump och Holmlund just nu bara gäller deras beteende i sociala medier. Jag har förstått att ganska många gillar detta omogna beteende. Fast vi som vill ha seriösa/stabila människor som styr är mindre förtjusta i detta. Och nej detta har inget med PK att göra. Vi är bara ganska många som inte känner någon tilltro till instabila människor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>