Återsamling = Återstart

På tisdagen återsamlades Björklöven efter sommarledigheten och då är det även dags för bloggen att återstarta. Säsongen 2017-18. Då kör vi.

Björklöven samlades alltså vid 10.30 på Umeå Performance Center åter efter sommarledigheten. Alla utom Austin Farley, Alex Hutchings, Cody Murphy, Jacob Stenqvist och Kim Karlsson var på plats. Dessa kommer under onsdagen och torsdagen.

- Jag känner mig exalterad över att vara här, jag ville verkligen tillbaka, sa Mikko Pukka till VK/Folkbladet-sportens reporter David Pettersson som var på plats på återsamlingen. Läs mer om den här.

Nu är det tester som gäller på torsdag och fredag, sedan går laget på is onsdagen 9:e. Vad bloggen har förstått är det 17.00. Ganska sen ispremiär sett till hur det varit tidigare år och det faktum att isen frystes i T3 Center i går (måndag). Oskarshamn och Tingsryd för att nämna två allsvenska lag har redan gått på is.

Här på bloggen kommer jag att fortsätta ungefär som innan, som de senaste säsongerna, med samma frekvens och upplägg. Dock kan det tillkomma en till person som kompletterar mig. Vi får se.

Om ni missat det ser försäsongen ut så här:

1 augusti: Återsamlas efter sommaren.

9 augusti: Går på is.

15 augusti: Vännäs–Björklöven

17 augusti: Teg–Björklöven

24 augusti: Björklöven–Luleå

26 augusti: Modo–Björklöven

31 augusti: Mora–Björklöven (SCA-cupen)

3 september: Björklöven–Timrå (SCA-cupen)

8 september: Skellefteå–Björklöven

14 september: Björklöven–Timrå

Ovanligt många matcher för att vara Björklöven som legat på 5-6 de senaste säsongerna. Jag är ändå ganska positiv till det. Alla poäng räknas, även de tidigt på säsongen så det gäller att sätta spelet tidigt.

När det gäller truppen så har Björklöven i nuläget två målvakter, nio backar och 15 forwards. Alltså i grunden en ganska fullsatt trupp sett till numerären. Dock räknar jag med att Emil Wikström lånas ut och då är det åtta backar inklusive Adam Berglin. Det är frågan hur han kommer klara sig när det kommer skador och han måste ta istid. Vi får se, Normalt spelar ju Fagervall på sex backar, men jag tror att någon back till kommer in hyfsat tidigt under säsongen. Även på forwardssidan är det skadesituationen ihop med hur bra de upplyfta juniorerna Emil Norberg, Andreas Vikström och Filiph Åström klarar sig som avgör vad som händer. Jag räknar alltså inte med att särskilt mycket händer med truppen innan oktober allafall.

3 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>