Det notabla från isträningen

Björklöven körde sin första officiella isträning idag. Ni kan se träningen i sin helhet här, men vad var egentligen det mest noterbara denna första träning?

¤ Björklöven hade faktiskt tränat på förmiddagen, en riktig träning och därför valde de mest att ploja runt och spela. Faktiskt ganska smart då många som var där ändå framförallt ville se spelarna och det gör du nog bäst när de spelar. Träningen hade ändå inte sagt så mycket om hur Björklöven kommer att se ut om de hade kört en vanlig träning.

¤ Fredric Andersson bjöd på en härlig dragning och å ett par fina avslut. Han ska vara ett spetsförvärv och därför kändes det bra att se detta. Det ska bli intressant att se Fredric i spel även om han själv i vår sändning inte var allt för säker på sig själv inför tärningsmatcherna. ”Jag brukar vara ganska skakig i benen och osäker första matchen, men det ska nog bli bra” sa han i sändningen.

¤ Mikko Pukka och Alex Hutchings fick störst jubel när de presenterades i början av träningen. Noterbart under presentationen var att en bunt juniorer fick vara med som var med på träningen, men som inte normalt ska köra med laget.

¤ Isak Stenlund-Ädelgran och Emil Wikström samt Jonas Emmerdahl var inte med. Även Jacob Stenqvist saknades. Han tränar med Frölunda, Emmerdahl är som bekant opererad. Isak Stenlund-Ädelgran drabbades av en fraktur i ena foten under sommaren och är en bit från spel. Emil Wikström vet jag inte vad det är med. Oklar skada i bäckenet sägs det.

¤ Alex Hutchings gjorde mål på sin straff. Mikko Pukka också, men han drog nog bakåt så den skulle nog inte ha godkänts. Jag tippar att Hutch kan bli straffskytt i vinter eller Linkan. Just Linkan var också pigg och avig som vanligt på den lilla spelstunden.

¤ Ett par gamla Löv syntes på plats med sina barn för hockeyskoj. En av dem var Johan Jarl.

¤ Inget uppseendeväckande sas direkt i intervjuerna efter träningen, men ska man nämna något så är det ganska klart att Fagervall inte värvat klart. Någon fler spelare ska in när han fått se laget i match och vad som inte riktigt funkar. Själv kan jag tycka att han borde ha koll på de som var med i fjol och hur de funkar, men som sagt, det lär komma något.

¤ Lucas Wallmark var på plats och det är ändå lite kittlande att en kille från Björklövens ungdomsorganisation nått hela vägen till NHL. Det är möjligt även om du kommer från Umeå. Sebbe Aho är inte helt långt borta han heller om vi ska prata om Umeåkillar i NHL. Wallmark kör med Löven lite nu innan han åker över till Raleigh igen i September. Jag tror att det är positivt för de unga spelarna i laget att få träna med honom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>