Träningsrapport 13/9: ”Lite grinigt!

Premiären närmar sig för Björklöven och det börjar märkas på tärningarna. Tränare som skäller, spelare som gnäller.

Björklöven tränade mellan 11.10 och 12.25 på tisdagen i T3 Center. Olika typer av överlägesspel samt tempo och ork var på schemat.

Laguppställning:

Målvakter:

Adam Werner, Oscar Masiello

Formationer:

Vita

Jacob Andersson, Niklas Pavel, Marcus Jonsson, Andreas Vikström, Mattias Granlund

Stefan Andersson, Adam Berglin, Nicklas Johansson, Tobias HAge, David Lindqvist,

Gröna

Mikko Pukka, Jakob Stenqvist, Emil Norberg, Fredrik Andersson, Alex Hutchings.

Simon Backman, Simon Åkerström, Erik Rainersson, Kim Karlsson, Austin Farley

Rött:

Axel Ottosson

Saknades: Jonas Emmerdahl, (skada), Emil Wikström (skadad), Isak Stenlund-Ädelgran (skadad), Cody Murphy (skadad), Filiph Åström (ska spela med J20)

Träningen

¤ Åka runt och mjuka upp

¤ Pass, mottag, avslut i friläge i ett par olika varianter

¤ 3 mto 2 övning med inspel i zonen och attack

¤ 4 mot 1 uppspel från egen zon, som övergick till 2 mot 1 in i anfallszonen

¤ Uppspel 4 mot 2 som övergick till 2 mot 2 attack

¤ 5 mot 3 efter att ha hämtat puck i egen zon efter dump

¤ 5 mot 4-spel, men inte speciella PP-linor utan alla fick spela PP och BP.

¤ 5 mot 5-spel i fem minuter där ena laget bytte mellan tre linor och det andra fick stanna inne hela tiden.

Noterat:

¤ Cody Murphy saknas fortsatt med sin skadade fot (inflammation på ovansidan foten). Murphy har inte varit på is sedan han testade förra veckan och premiären mot Karlskoga börjar kännas utesluten.

¤ En som däremot troligen spelar då är Axel Ottosson som var med på de flesta övningarna med i en röd (ej tacklingsbar) tröja. Han brakade in i sargen en gång, men det verkade inte vara någon fara. Ser i stort sett spelklar ut, men spelar inte i morgon mot Timrå.

¤ På skadefronten kan det noteras att Isak Stenlund-Ädelgran har varit på is med klubba och puck, men utanför själva träningarna. Resten av de skadade är långt borta.

¤ På tisdagen körde också Björklöven den avslutande 5 mot 5 övningen där ett lag fick stanna i fem minuter på isen. Då flippade Fagervall totalt enligt de jag pratade med som var där och skällde ut hela laget ”Ni bara myser omkring och åker. Glöden ni hade i ögonen för en vecka sedan är borta”. Idag hade formationerna som fick byta återigen oerhört svårt att skapa något. Ett mål blev det på 10 minuters spel och det var Austin Farley som satte det. Fagervall var även den här träningen på och piskade upp tempot. Han var inte nöjd inledningsvis med 3 mot 2-spelet. ”Det ska faan va bra läge varje gång om ni har inställning och jobbar” röt Fagervall.

¤ Det är inte bara Fagervall som är lite tjurig. David Lindqvist och Mattias Granlund hamnade i ett rejält argument på isen och de såg ut att vara allt annat än vänner. Ordet ”hjärndöd” sas högt på isen. Även Marcus ”Messy” Jonsson var lite arg på sig själv på isen efter att tappat pucken i ett friläge.

¤ Många spelare var kvar efter träningen och körde extra. Som vanligt Alex Hutchings som ALLTID är kvar och nöter direktskott från cirkeln.

¤ Intressant med vem som ska spela med Andersson/Hutchings. Nu var det Norberg på träningen, senast var det Åström mot Skellefteå. Det troliga är att när Ottosson är tillbaka kommer de att få en mer permanent lekkamrat. Kanske flyttas Kim tillbaka, kanske kan Linkan testas. Mot Timrå lär det bli Norberg allafall.

¤ Kim Karlsson gjorde för övrigt mål i fem mot fem spelet med en riktigt fin dragare i högra krysset. Det är ovant att se honom skjuta, men han kan ju göra det.

¤ I och med att det rullades helt i powerplayträningen får vi inga ledtrådar där direkt, men Stefan Andersson testades med Jacob Andersson som backpar i ett PP. Det är allafall en right och en leftskytt. Jag hoppas att vi får se det mot Timrå också. Alltså minst en right-skytt i alla PP-formationer.

10 kommentarer

 1. Per

  När ska poletten trilla ner att laget är alldeles för trubbigt framåt? Enklare om man inser det redan nu än att först avvakta några seriematcher med typ 1.2 gjorda mål per match och sedan skylla på skador för att till slut värva något i november. Det behövs en renodlad toppimport i klass med Trotter och det behövs förmodligen också ytterligare en rightare som vinge.

  Jagar Löven något Gustav eller sitter man bara nöjd och tror att allt ska börja fungera om Fagge skriker tillräckligt högt?

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   De jagar inget alls för tillfället vad jag vet. De väntar och ser när Murphy är tillbaka. Fagervall pratar ju om att de är överlägsna fysiskt, inte tröttnar alls i matcher och skapar lägen mot alla lag oavsett nivå. Han verkar helt ärligt ganska nöjd inför säsongsstarten med vad Löven visat upp.

 2. Mikael

  Hur kan han vara nöjd? Mött 2 div ett gäng och vunnit. Sen ganska bra match mot Modo men sen tycker jag inte det vart speciellt bra. Helt utspelat mot Timrå och Skellefteå var det slut redan innan matchen startat! Håller med föregående.. för dåligt framåt speciellt då motorn i laget är skadad (Murphy) som fullkomligt bär laget i fjol. Kommer han ens komma tillbaka? Nä jag är livrädd att det blir en dålig start och sen rullar det bara På! Och pp sämre än i fjol!Helt ärligt Gustav framåt har iaf jag med flera haft betydligt högre förväntningar på hutchings ( ser trött och vilsen ut) men även fredric A tycker jag ser lite seg ut. Vem ska göra målen?? Norberg och Åström el. Ända positiva är Ottosson och farley och målvakterna. Vad tycker du Gustav? Är du orolig el tror du det kommer lossna.. och vad tror du om murpy när kan han tänkas va tillbaka?

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Jag är orolig. Det har inte sett bra ut och det måste in mera spets. Det är ju lite speciellt. Fagervall är ju en tränare som bygger spelet på kämpa, slit, försvarsspel, kollektiv, fysik, inte skönspel och snidare. Dock måste laget få till en fungerande förstalina. Kan inte Andersson/Hutchings leverera med någon i laget måste det in en ny spelare. Jag tror dock inte att något händer än på ett tag. Gällande Murphy är det svårt att säga, men jag tror att han är ett antal veckor ytterligare bort.

 3. Tobbe

  Har svårt att se laget lyckas utan minst en winge och center, hård jobb o all ära men måste finnas någon som kan förvalta lägena också.

 4. Sup orter

  Tidigare år har löven förlorat matcher som de borde vunnit men rasat ihop vissa perioder. I år tror jag löven kommer vinna matcher pga fysik, inte skönspel eller tur utan för att de tröttar ut det andra laget. Då spelar inte spets längre någon roll utan det är laget som jobbar för varandra. Dock desto närmre vi kommer slutspel eller vid slutspel då behövs den extra spetsen och tur mer och mer.

 5. Greger

  Alltid detta snack om spets… Som vanligt kapas laget o det innan serien.

  Var ju knappast målskyttet som var problemet i fjol utan att man släppte in överlägset mest mål i serien.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Det är ju hela grejen med att följa silly season och försäsong. Att försöka förstå hur det laget man ser ska funka i serien. Det är kul att spekulera.

 6. Bosa

  Det är onekligen många frågor som vi behöver få svar på i morgon mot Timrå. Det är oroande att det är så grundläggande delar som inte funkar, målskytte, pp + att det saknas en tydlig ledare på isen. Exempelvis har Fredrik Andersson mycket Ivar att bevisa om han ska axla Stefan Öhmans roll som kapten och pådrivare. Han såg som vassast ut mot Vännäs och Teg.

 7. Pingback: Läget inför sista testet | Lövenbloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>