Lövens motstånd 17/18 – Västervik

Bloggen går under de två sista veckorna inför premiären igenom lag för lag som Björklöven kommer att möta under säsongen. Idag sista laget Västervik.

poth02w02igkzu35txpt_400x400

Placering i fjol:

3:a med 90 poäng.

Tips inför i fjol av ”experterna”:

Sist och skulle åka ur.

Spelare ut och in: 

Ut:  Mattias Karlin, tr, Mora , Ludvig Engsund, mv, Oskarshamn, Victor Lindman, b, Vita Hästen , Jens Andersson, b, Östersund, Victor Öhman, f, MODO, Carl Åsell, f, Pantern , Olle Liss, f, Pantern, Conny Strömberg, f, Lörenskog; Mats Fröshaug, f, Tingsryd

In: Viktor Östlund – Nybro, Tobias Björklund – Mariestad, Oskar Carlsson – Tingsryd, Mattias Elfström – Malmö J20, Christopher Fish – Västerås, Tony Pappila – Malmö J20, Patrik Blomberg – Pantern, Alexander Wiklund – Karlskrona, Oskar Svanlund – Mora

Kommentar till truppen:

Spelare ut och in ljuger lite. Fredric Andersson, Nicolai Meyer och Mitch Wahl som spelade under förra säsongen med Västervik finns inte med. Det är alltså i slutändan ganska tunga tapp. I stort sett har hela de två första topplinorna lämnat laget. Framförallt är det offensivt som laget tappat rejält i slagkraft. Räkna dessutom in att fjolåret kändes som en överprestation så ska det bli svårt att försvara tredjeplatsen från i fjol Ser vi till truppen finns en hel del spelare kvar från i fjol där t.ex. Jonas Fransson och Victor Öhman kommer att vara viktiga. Det har värvats in ett antal spelare med allsvensk rutin och även om Fish, Viklund och Björklund är bra spelare så ser det klart svagare ut än i fjol på pappret.

Nyckelspelare:

Jonas Fransson i målet, Victor Öhman och tekningskungen Dan Pettersson blir tre viktiga kuggar. Sedan är frågan hur lagets defensiv kommer att hålla ihop samt vem som tar ankarrollen där.

Vid sidan av isen:

Succétränaren Mattias Kallin gick till Mora och ersättare Roger Forsberg har bra rutin från allsvenskan nu senast med Timrå. ” Vi ska försöka bli ett skridskostarkt och jobbigt lag med bra fart, och till det addera ett bra försvarsspel. Vi vill spela med mycket tempo och vill vara offensiva” sa Forsberg till hockeyallsvenskan.se inför säsongen. Offensiva, snabba, bra försvarsspel. Låter lite otydligt för mig. Bra på allt är svårt. Oavsett har Forsberg ett svårt arv då han kommer från en orealistiskt bra säsong för en liten förening och har fått den i famnen. Rent ekonomiskt var Västervik med sina 676 000 kronor i plusresultat ett av de få lagen i allsvenskan som redovisade plusresultat. Det är ändå något som lovar väldigt gott då förra säsongen innehöll ett antal värvningar under säsong, men trots det höll klubben ihop det första året i serien.

Kuriosa kopplat till Björklöven:

Björklöven hade 1-9 och två förluster på två hemmamöten med Västervik förra säsongen. Borta tog Björklöven dock en seger 3-1 i säsongens sista möte. Med totala målskillnaden 6-13 och tre poäng var Västervik ett av lagen Björklöven hade svårast för förra säsongen. Hallen i Västervik,m Plivit Trade, är enligt en icke namngiven person inom Björklöven sämst i serien.

Försäsongen:

15/8: Almtuna – Västervik 2-3 OT
18/8: Västervik – Oskarshamn 3-4
25/8: Västervik – Vimmerby 0-1
25/8: Västervik – Tranås 3-4 OT
26/8: Västervik – Vita Hästen 2-1 OT
1/9: Kallinge/Ronneby – Västervik 0-3
2/9: Västerås – Västervik 1-4
3/9: Kristianstad – Västervik 4-3
7/9: Vita Hästen – Västervik 3-1
13/9: Västervik – Huddinge

Kvarvarande matcher:

Inga

Med förluster på försäsongen mot Almtuna, Oskarshamn, Vimmerby, Tranås, Kristianstad och Vita Hästen är Västervik kanske det lag som imponerat allra minst i allsvenskan.

Det tror bloggen om säsongen:
Västervik kommer med all sannolikhet att tvingas kämpa i en annan ände av tabellen den här säsongen. Det ser inte ut som någon slagpåse på förhand, det finns för mycket allsvensk rutin och Västervik har en bra tränare, men laget kommer att att få kämpa för att undvika negativt kval. Ska de undvika den delen av tabellen måste några spelare utvecklas rejält eller så ska truppen spetsas hårt under säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.