Social verksamhet

Björklöven tränade idag mellan 11.25 och 12.50. Bloggen var på plats för att spela in Lövenmanagazinet och kunde inte undvika att se ett par detaljer.

Vi spelade alltså in Lövenmagazinet med Joakim Fagervall som gäst inför säsongen på fredagen i T3 Center. Det kommer inom kort på vk.se och folkbladet.nu.

Jag var inte på plats för att göra någon träningsrapport, men jag kunde inte undvika att se ett par detaljer som gör mig orolig.

¤ Återigen rullade Björklöven på hela tre formationer när de nötte powerplay. Alltså inte några spetsformationer utan alla 15 utespelarna fick vara med i all social verksamhetsanda. Fagervall sa dock i magazinet att ”Jag tycker att vi tagit stora framsteg i powerplay sista 8-10 dagarna och jag är absolut inte orolig”. Han är inte orolig, men jag är det.

¤ Emil Norberg var flyttad från linan med Hutchings och Andersson. Okej. Kom det in någon spets där då? Linkan? Kim?, Nej! Mattias Granlund är det nya superalternativet där. Jag förstår inget. Nu var femmorna gjorda så att de skulle vara fyra jämna i stort sett. Jag hoppas verkligen att det här bara var en ”dagen efter match-grej” och att vi på måndag ser riktiga formationer. Fyra jämna linor som kan spela både bakåt och framåt har aldrig funkat sedan hockeyn föddes.

Så här skulle jag formera nu när Ottosson är tillbaka:

Hucthings – Andersson – Linkan
Farley – Otto – Kim
Nicke J – Hage – Rainersson
Granlund – Vikström – Messy
Norberg/Åström

Backparen är bra ihopsatta just nu med Steffe A som extraback i PP.

¤ Annars var det ganska bra intensitet med tanke på att det var match i går och David Lindquist visade rejält med känslor när han drog klubban i sargen stenhårt efter ett misslyckat powerplay. Jag gillar ändå att folk visar känslor.

4 kommentarer

  1. Per

    Rent krasst så saknas det pp-spelare. Vi behöver en playmaker till center och en rightare för avslut. Sen hade väl också en renodlad pp-back varit som en dröm men jag tror det är tillräckligt girigt att be om de två förstnämnda.

    Som det är nu så har vi egentligen ingen playmaker som kan släppa pucken tillräckligt snabbt och skapa chanser. Kim är för kladdig och även Linkan blir onödigt omständig om han ska styra. Axel kan kanske funka men historiskt sett så är även han lite för puckkär om han ska ställa upp ett powerplay.

    Vi behöver nytt blod och jag tycker ärligt talat att det är ett jättemisslyckande att vi inte värvat in detta. Det vi nu ser kunde de flesta ha anar redan i april när laget till stora delar var klart.

  2. Filip Pettersson

    Ett vinnande lag behöver en första center, en bra sådan. Gärna två. Sedan en riktigt bra back och
    Målvakt. Sen kan man börja fylla ut laget och breddspelarna.

    Jag ser inte att Andersson har axlar den rollen ännu. Jag tror dock på fagge att han kan få gänget att prestera men det kommer bli en kämpa säsong…

    Detta är kanske sista eller bäst sista chansen att gå upp till shl innan det blir för tydliga skillnader med tanke på tv-avtalet. Fattar inte varför löven krämar på med all kraft. Med den budget vi har så borde vi kunna ställa upp med ett bättre lag än detta…

  3. Greger

    Intressant att du redan innan serien kört igång är så negativ. Också intressant att du redan är ironisk o hånfull. Social verksamhet o superalternativ…

  4. Bosa

    Jag tycker att du har helt rätt. Jag är också orolig, men hoppas att jag har fel och att laget kan steppa upp. Firma Andersson/Hutchings har inte klaffat hittills. Kanske bättre att Hutch spelar med Ottosson som med sin skridskoåkning kan skapa mer ytor än Andersson? Hur som helst, laget har inte råd att stå hälarna första tio mot BIK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.