Kul med Rainersson

På måndagen släppte Björklöven nyheten att Erik Rainersson skriver ett treårskontrakt. En handling som sänder bra signaler och bygger klubben för framtiden.

Erik Rainersson är tveklöst den junior som visat upp mest på försäsongen med Björklöven och Rainersson är ska vi komma ihåg bara 18 år gammal. I bakvattnet av en mängd unga spelare som lämnat Björklöven sedan degraderingen 2010 så är Erik Rainersson tillsammans med Emil Norberg och Filiph Åström de första som gjort ett aktivt val att inte lämna Björklöven fast chansen har funnits och sedan tagit sig till A-laget. Det är en ny trend som ger Björklöven en möjlighet att precis som många andra lag med bra ungdomsverksamhet kunna föda A-laget med spelare och således spara pengar.

Dessutom är chansen att riktiga guldkorn, vi pratar alltså typ Jesper Lindgren, Sebastian Aho, Lukas Wallmark och sådana, i framtiden stannar. Chansen finns allafall när kulturen finns att du kan nå a-laget tidigt.

På så sätt är det här väldigt bra. Erik Rainersson har varit riktigt bra på försäsongen sett till att han aldrig varit på den här nivån tidigare. Han är irrationell i sin spelstil, har spetsegenskaper, men de måste få utvecklas ännu mer. Han ska i mina ögon inte vara i en toppkedja riktigt än. Där är han inte, men i slutändan grattis Erik. Bra jobbat. Han har ju klivit om Emil Norberg som fick kontrakt före honom.

Läs mer om Rainerssons nya kontrakt här på hemsidan eller här på vk.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.