Träningsrapport 3/10: ”Målfesten”

Björklöven tränade på tisdagen i 50 minuter och det var sannerligen ett målkalas på träningen av sällan skådad art.

Björklöven tränade mellan 11.10 och 12.00 med lite fri istid efter på tisdagen i T3 Centers A-hall. Powerplay och uppspelsövningar var på schemat.

Laguppställning:

Målvakter:

Adam Werner, Oscar Masiello

Formationer:

Vita

Stefan Andersson, Albin Holmgren/Adam Berglin (osäker) – Marcus Jonsson, Andreas Vikström, Emil Norberg

Jacob Andersson, Niklas Pavel – Cody Murphy, Tobias Hage, Nicklas Johansson

Kim Karlsson

Gröna

Mikko Pukka, Jakob Stenqvist – Austin Farley, Axel Ottosson, David Lindqvist

Simon Backman, Simon Åkerström – Alex Hutchings, Fredric Andersson, Mattias Granlund

Erik Rainersson

Saknades: Jonas Emmerdahl, (skada), Emil Wikström (skadad), Isak Stenlund-Ädelgran (skadad), Filiph Åström (J20),

Träningen

¤ Åka runt och mjuka upp

¤ Pass, mottag, avslut i friläge i ett par olika varianter

¤ Uppspelsövning 5 mot 0 från bakom eget mål efter dump

¤ Uppspelsövning 3 mot 0 som blev till 2 mot 1-spel. Hutchings instruerade denna övning för alla med taktiktavlan.

¤ Uppspelsövning 5 mot 0 som efter en vändning blev spel 5 mot 5.

¤ Powerlay 5 mot 4

PP1: Stenqvist, Farley, Hutchings, F Andersson, Granlund

PP2: S Andersson, Backman, Lindqvist, Hage, Ottosson

¤ Tomåkning linje till lnje

¤ Fri istid

Noterat:

¤ Cody Murphy tränade och var placerad i kedjan med Hage och Nicke J. Han ser dock inte helt 100 ut än. Jag gissar att han kommer att spela 10 minuter i morgon och att den som blir 13:e forward får gå in och avlasta. Det ser ut som på träningen att Erik Ranersson blir 13:e forward.

¤ Kim Karlsson var med på isen, men deltog i väldigt få övningar. Han tränade inte igår enligt de som var där då, men körde alltså idag. Han ser ut att vara en liten bit ifrån spel med sin skadade baksida än så räkna inte med honom mot Modo. Dock till matchen efter det mot Hästen.

¤ Lindqvist var som ni ser ovan inplacerad med Ottosson och Farley precis som han spelade under andra halvan av matchen mot Södertälje. Det känns som en spännande formation. Det finns inte direkt någon grovjobbare där så det blir spännande att se vad som händer om de hamnar i egen zon mot en bra lina med t.ex. Jacke Andersson och Niklas Pavel.

¤ Jag har sällan sett så många mål på en träning som den här. Det small åt höger och vänster och det var inte några dåliga målvaktsinsatser utan det syns att laget har självförtroende i det offensiva spelet. Alex Hutchings hade två magiska passningar till Mattias Granlund där han stänkte in båda målen. Jakob Stenqvist hade en rejäl genomskärare till Hutchings där han gjorde mål. Hage lyfte in en backhand i trängt läge riktigt snyggt upp i nättaket. Granlund är tveklöst den som ser gladast ut när han gör mål även på träning.

¤ Det enda negativa jag såg var en makalös indianare av Jacke Andersson i egen zon i 5 mot 5-spelet.

¤ Efter träningen fanns två saker att notera. Det ena var att Alex Hutchings och Fredric Andersson stod och nötte direktskott från varsin cirkel. Fredric Andersson är en grym lirare och har även han ett bra skott, men det är väsensskillnad mellan deras direktskott. 95 procent av Hutchings direktskott sitter där medan Andersson missar målet på 30-40 procent av alla skotten.

¤ Bland spelarna som var kvar körde laget en ”Putta ut pucken på medspelarna”-från mittcirkeln-övning. Alltså alla spelarna samlade där med varsin puck där de skulle slå ut alla andras puckar. Kim Karlsson var tämligen överlägsen. Han har grym puckkontroll. Dock ska det sägas att Linkan hade klivit av. Han är kandidat två där.

¤ Jonas Emmerdahl var på is under måndagen. Alltså inte på detta pass, men i går. Han ser ut att vara inte allt för långt ifrån full träning (min amatöruppfattning 2-3 veckor). Nu spelar backarna bra i Björklöven, men det lovar gott oavsett. Nu var ju prognosen när skadan presterades att han skulle vara tillbaka i början av November i spel så det kanske bara löper enligt plan.

¤ Powerplay-nötandet såg bra ut och då främst från PP1 som hittade fina lösningar och lyser av självförtroende. Det jag ser som blivit nyckeln förutom självförtroende är att placera Farley i slottet. Förutom stod Pukka där. Nu har Björklöven ett hot där som öppnar upp för genomspelet mot Hucthings. Släpper de Farley kan han nypa direkt. Tar motståndarna Farley finns passningen över och täcker de båda får både Stenqvist bra läge för skott med täck och Fredric Andersson kan operera själv. En så liten grej att byta Pukka mot Farley har gjort så mycket för PP1.

3 kommentarer

  1. J

    Fattar fortfarande inte varför du skriver exakt vad löven gör på träningar samt formationer….de är fantastiskt bra för ev motståndarna att läsa om om du nu inte hittar på för att skoja till det för ev spioner…all info till motståndet är användbart mot oss…skriv istället hur modo ställer upp och deras linor vad de övar på samt hur deras träning ser ut..Kan va en simpel grej som nån slänger ut som ger oss ett mål bakåt..hjälp de inte..låt de resa för att spionera blir dyrt inte gratis på din blogg

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Mitt jobb som journalist är inte att ge Björklöven bästa möjliga chans att vinna. Det är att rapportera om Björklöven. Jag vet att det är uppskattat bland Björklövensupportrar och våra läsare att läsa om vad som händer på träningarna. Därför skriver jag om det. Det finns många fler som gör detta. T.ex. MrMadhawk om Malmös träningar, Norran om Skellefteå AIK:s träningar, Dalarnas Tidningar om Leksands träningar och NSD om Luleås träningar för att nämna några.

      Sedan finns det klart bättre verktyg än att läsa min blogg för motståndarna för att socuta Björklöven och sättet de spelar på. Om någon använder min blogg för det syftet är det väldigt amatörmässigt av dem.

  2. Thomas

    Du har rätt Gustav, dina rapporter är väldigt uppskattade. Förmodligen rätt värdelösa för ev spioner då det du skriver om är lätt att ta reda på ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.