Matchdag – Karlskoga hemma

Fyra raka förluster och i lördags fanns känslan av fritt fall. Nu när serien startar om efter 13 omgångar så är tre spelare tillbaka och trots förlusterna andas det hopp inför onsdagens möte med Karlskoga. Ett riktigt krismöte.

Björklöven tränade på måndagen och tisdagen med trion Cody Murphy, Austin Farley och Mikko Pukka tillbaka och Joakim Fagervall pratar om en helt annan känsla på träningarna nu när trion är tillbaka.

Det är intressant det här, för nu byggs en positiv bild upp och det är naturligtvis så man måste göra internt, men det är med fyra förluster i ryggen som Björklöven går in i den här matchen och med säsongens sämsta insats bakom sig också. Förlust och det blir fem med ett bortaderby runt knuten. Det må vara ett mera positivt truppläge, men det är fortfarande på en sköt tråd Björklöven balanserar för att hänga på uppåt i tabellen.

Karlskoga som kommer på besök borde vara ett perfekt uppdrag, det är nämligen ett riktigt krismöte då BIK kommer från fyra raka förluster de också. 3-6 mot Södertälje senast, 1-4 hemma mot Västervik före det, 0-4 mot Leksand före det och 1-3 mot Oskarshamn som den fjärde av dessa förluster. Laget har alltså släppt in 17 mål på fyra matcher och parkerar nu på 13:e plats i tabellen med bara tre segrar på 13 matcher . Det var den stora frågan innan säsongen hur laget skulle klara av att ersätta 4-5 av seriens poängbästa spelare samt seriens bästa målvakt från i fjol. Svaret har varit. Det har inte gått. Inge spelare har gjort mer än sju poäng, ingen spelare har gjort mer än 5 mål. Det är alltså inte alls samma Karlskoga som vi är vana med, det är ett Karlskoga med stora problem som kommer på besök.

Senast lagen möttes var i premiären i Nobellhallen och då vann Karlskoga med 4-2 trots att Björklöven stod för en bra tredjeperiod. Då såg det ut som att kedjan med Juliuz Persson, Henrik Rommel och Simon Mattsson skulle blomma ut i år, men det har de inte gjort. I och med nuvarande form och lag så kan vi slänga historiken och matcherna förra säsongen 7-6, 4-2, 6-0 till Karlskoga och en gnetseger 1-0 i Nobellhallen i papperskorgen. Det här är en match mellan två helt andra lag och en match där historiken inte har någon betydelse.

Karlskoga var i fjol frejdiga, den här säsongen har de näst minst puck i anfallszon av alla lag i serien och kommer till tredje minst avslut av alla lag i serien. Det är alltså läge att gå på knock, gasa från start, trycka tillbaka Karlskoga i egen zon och vända trenden. Pukka är tillbaka, ryggraden är tillbaka, superkedjan är tillbaka, Cody Murphy är tillbaka. Kan laget tända till, helt skaka av sig matchen mot Oskarshamn så är det här en bra chans. Det blir inte mera viktigt, lägligt och logiskt att ta en hemmaseger än så här.

Laget: 

Så här ser laget ut: (Laget släpps vid lunch)

Adam Werner (Oscar Masiello)

Mikko Pukka – Jakob Stenkvist
Simon Backman – Simon Åkerström
Niklas Pavel – Jacob Andersson
Stefan Andersson

Alex Hutchings – Fredric Andersson – Roope Talaja
Austin Farley – Axel Ottosson – David Lindqvist
Nicklas Johansson – Andreas Vikström – Cody Murphy
Marcus Jonsson  – Kim Karlsson – Erik Rainersson
Emil Norberg

Bloggens nycklar:

¤ Starten – Björklöven har gjort två mål på 12 perioder. Då gäller de att få hål tidigt och få ut det ur skallen. Det gör Löven genom en otrolig energi från start som knockar BIK.

¤ Powerplay – BIK har seriens näst sämsta boxplay (Löven har sämre). Då är det dags att näta i powerplay igen.

¤ In på mål – Möter du ett lag som är vana att spela mycket i egen zon måste du upp till back, få puckar på mål och ha trafik. Annars hamnar du bara i hörnen. Ta kampen framför målet.

Sagt från Lövenhåll: 

– Jag är inte alls nöjd med hur det har sett ut de senaste matcherna. Framförallt har vi gjort dåliga andraperioder. Vi hoppas att några spelare tillbaka kan ge energi in i laget. Vi behöver komma upp i prestation för att vi ska börja vinna hockeymatcher, säger Joakim Fagervall till klubbens hemsida. 

Noterbart om Karlskoga:

¤ Fredrik Höggren är bästa målskytt med sina fem mål. Han är även bästa poängplockare med 7 poäng, precis som Henrik Rommel (3+4).

¤ Patrik Parkkonen har varit den klara hotet från backplats och har noterats för 6 (1+5) poäng och då har fem av dessa poäng kommit i powerplay så det är verkligen där Björklöven måste täck av Parkkonen.

¤ Med 20.51 procent har Karlskoga seriens femte bästa powerplay. I boxplay är de dock näst sämst med 75.00 procent. Björklöven har där bisarra 72.00 procent.

¤  Förra säsongen hade Karlskoga seriens bästa målvakt i Andrew Engalage, men årets nyförvärv Shane Owen har inte blivit samma succé. Han parkerar på 90.00 procent och 2.76 insläppta mål per match. Därför är det inte Owen som vaktar kassen mot Björklöven utan det är andramålvakten Jonathan Frykholm som noterats för 88.06 i räddningsprocent och 4.00 insläppta mål per match.

¤ Karlskoga har inte vunnit en enda match där de legat under efter första perioden och de har inte tagit poäng i någon match där de legat under efter två perioder. Det är alltså inget lag som kommer tillbaka den här säsongen.

¤ Erik Brissle (båtben) och Daniel Bernhardt (ljumskar) saknas för Karlskoga i matchen. Axel Lindström är tillbaka från körtelfeber och Alexander Leandersson har återvänt tillbaka till Färjestad.

Sagt från Karlskoga:

– Vi kändes lite mer desperata mot SSK, men då brast försvarsspelet istället, säger tränaren Tobias Thermell till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Jag själv samt Gunnar Johnsson är är på plats och levererar texter samt presskonferens och ytterligare webb-tv-klipp efter matchen.

2 kommentarer

  1. Coachen

    Bra förutsättningar att studsa tillbaka till vinnarspåret ikväll med viktiga spelare tillbaka och en motståndare som (också) krisat på slutet, hoppas verkligen vi lyckas. Är intresserad av hur Löven arbetar med mentala coachen John Jansson som man skrev treårsavtal med i somras. Vore kul om du/ni kunde skriva några rader om det

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.