Matchdag – Västervik hemma

Efter chockstartssegern senast mot AIK så väntar nu Västervik, lilleputten som Björklöven haft så svårt mot. Nu är det lördag, hemmaplan, en seger i ryggen och då ska väl inte en seger vara omöjlig?

Västervik gjorde stor succé i fjol med bl.a. Fredric Andersson i laget, men har haft klart tuffare den här säsongen och ligger trea från slutet med 24 poäng och då ska det sägas att VIK tagit 21 av sina 24 poäng på hemmaplan. På bortais är laget överlägset sämst i serien med en seger och 10 förluster och målskillnaden 19-34. Hemma är alltså Västervik bäst i hela serien. Snacka om natt och dag.

Mot Björklöven har de haft det lätt. Björklöven har bara vunnit ett (3-1 borta i februari i fjol). Annars har Västervik fyra segrar mot Björklöven på lagens fem möten, 3-2 och 2-0 (förra mötet) i Västervik och i Umeå 4-0 och 5-1. Det ger totala 15-6 på fem matcher. Björklöven har alltså haft klart svårt att få hål på Jonas Fransson som stått i Västerviksmålet.

Nu är det dock trots allt ett på pappret svagt material och seriens sämsta bottenlag som kommer på besök till T3 Center. Det talar för en seger i den här matchen för Björklöven. Ja, Västervik kommer från 1-4 mot Södertälje i förrgår och före det 1-2 mot Oskarshamn och 1-5 mot AIK. Det är alltså inget lag i form som kommer heller.

Ser vi till förväntad matchbild så är Västervik det lag som har absolut minst puckinnehav i serien och skjuter fjärde minst skott på mål och har tredje minst avslut. De befinner sig fjärde minst i anfallszonen och när vi pusslar ihop allt detta så anar vi en matchbild där defensiven kommer att sättas först, misstagsminimeringen först från Västerviks sida. Björklöven kommer troligen inte att bjudas på något utan måste skapa med sin egen fart, kreativitet och kraft.

Jag tror på seger, jag tror på en festlördag i T3 med åter över 4 000 åskådare. Jag hoppas att jag har rätt.

Laget: (Bekräftat)

Adam Werner (Oscar Masiello)

Mikko Pukka – Jakob Stenkvist
Stefan Andersson – Simon Åkerström
Niklas Pavel – Jacob Andersson
Adam Berglin

Alex Hutchings – David Lindqvist – Roope Talaja
Cody Murphy – Filiph Åström– Isak Stenlund-Ädelgran
Nicklas Johansson – Axel Ottosson – Austin Farley
Marcus Jonsson  – Andreas Vikström – Mattias Granlund
Erik Rainersson

Emil Wikström, Simon Backman, Fredric Andersson, Lukas Eriksson (trion som blev skadade inför AIK-matchen) och Jonas Emmerdahl (nära comeback) saknas på grund av skada. Sedan har Tobias Hage tvingats slänga in handduken nu efter värmningen. Oklart varför.

Bloggens nycklar:

¤ Få hål på Fransson – Med tanke på hur svårt Björklöven haft för Västervik blir det extremt viktigt att tidigt få hål på Jonas Fransson.

¤ Energin – Energinivån måste vara som i starten mot AIK, som mot Pantern. Västervik ska känna att det går fort.

¤ Powerplay – Blir extra viktigt mot ett lag som inte bjuder på något.

Sagt från Lövenhåll: 

– Vi lägger väldigt mycket fokus på vårt eget spel. Det har jag satt många gånger, men det är viktigt att vårat fokus och vår helhet ska tala i matchinledningen. Vi har en bra energi just nu och det ska vi utnyttja. Sist vi spelade mot Västervik lyckades vi inte göra mål på Fransson och det ska vi inte fokusera så mycket på nu. Det handlar om vad vi ska göra. Jag är mer sugen på att ta revansch för en del dåliga prestationer på slutet än just att vi förlorade senast mot Västervik, säger Joakim Fagervall till klubbens hemsida.

Noterbart om Västervik:

¤ Bästa poängplockare i Västervik är förre Västeråsspelaren Christopher Fish med 14 (5+9) på 22 matcher och bakom honom hittar vi Patrik Blomberg med 12 (7+5) som också är bästa målskytt.

¤ Ser vi till poängsnitt så är Victor Öhmans 7 (4+3) på 4 matcher solklart bäst. Conny Strömberg som nyligen återvände till klubben har sått för två assist på fyra matcher.

¤ Med 13-.04 är Västervik seriens tredje sämsta powerplay och bästa målskytten där är Patrik Blomberg och Dan Pettersson med två mål vardera. I boxplay har laget 83.54 vilket gör dem till femma i serien.

¤ Jonas Fransson har stått 18 av 22 matcher den här säsongen i VIK-målet och noterats för 91.17 i räddnngsprocent och 2.43 i insläppta mål per match.

¤ Victor Öhman har stora problem med ljumsken och är ett frågetecken till matchen.

Sagt från Västervik:

Ingen än. Uppdaterad under lördagen.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Jakob Arvidsson sköter eller via Cmore. Matchstart 15.15. Thomas Eriksson och Jakob Arvidsson är är på plats och levererar texter samt webb-tv-klipp efter matchen.

3 kommentarer

  1. kjka

    Gustav-kan inte du kolla på hur många mål Messy Jonsson varit inne på, totalt, 15 i 5-5, men hur många i boxplay oxå. Jesus, trodde aldrig jag skulle tordas kritisera Jocke men här läcker det rejält. Hans djupa, ofta omdomeslösa forechecking, ställer oss ofta i 2-3 lägen. Och hans boxplay funkar ju bara inte längre. Han är en av tre som läcker alldeles f mkt, oxå Jacob A och faktiskt Backman.
    Hutchings o Åkerström är oxå riktiga fuskare defensivt.
    Jag är medveten om Messys många personliga positiva företräden!

  2. Ronny Edvardsson

    Vilken trevlig lördag idag…..1 – 6 slutade matchen. Man firar inte ikväll i alla fall. Gravöl?

  3. A

    Ytterligare ett öppet brev till Björklöven och dess ledning

    Björklöven 1987 – Kompetens. Intresse. Vilja. Profiler. Lagsammanhållning. Storhetstid. SM-Guld!
    Björklöven 2017 – Inkompetens. Ointresserade. Viljelöst. Profiler skeppade. Tafatt. Divison 1?

    Topp 4? Okej!

    Joakim Fagervall. När karln klev ner i båset, styrde upp och vi höll oss kvar i HA efter en katastrofal säsong signerad Jonsson/Åkerblom ville jag gjuta en staty av honom på torget dit vi kunde gå och hylla vår hjälte.
    Han är en bra tränare, som har sitt system som ska följas och kör på. Han är däremot inte en sportchef som ska bygga ett lag helt själv. Så mycket kan vi konstatera. Jag struntar högaktningsfullt i att vi vinner matcher här och där. Att vi vinner ett låtsasderby mot Modo, eller att vi tar tre poäng mot Karlskoga. Vi har ett uttalat mål av vår General Manager, Sportchef och Huvudcoach där vi ska vara topp 4 efter att alla omgångar är spelade. Att alla dessa titlar innehas av en och samma person är ju i sammanhanget rätt intressant.

    Det är för mig helt ofattbart att uttala ett sådant mål, eller sätta den tonen i sammanhanget när man värvar det lag man gör. Jag förstår inte hur tankebanorna går hos ledningen i Björklöven.

    Vi har värvat och skrivit kvar backar som åker skridskor som en elvaåring med tre nummer för stora ärvda grillor. Samma backar verkar ha drabbats av någon märklig handledsskada där man inte kan varken passa eller ta emot en passning när man väl är ute på planen.
    Sedan är det ännu märkligare att samtliga dessutom verkar ha drabbats av något synfel eftersom att varje skott man skjuter antingen träffar magen på målvakten, eller kortsargen bakom mål. Är det något fel på luften i arenan? Vem lagar mat åt dessa herrar? Vem ska ställas till svars för att samtliga som kommer till Björklöven helt plötsligt tappar allt vad heter finess och klass? (I skrivande stund sätter Jacke Andersson ett snyggt mål från blå (första för i år?), som gör att jag ser ut som en idiot, men jag låter texten stå kvar ändå.

    Vi har så kallade ”spetsforwards” som ska producera framåt, göra massor av mål och lyfta oss högt. Jag skulle inte vilja kalla någon av dessa herrar för spetsforwards så som det ser ut just nu. Och jag tycker att det är otroligt märkligt hur killar som förmodligen lyfter mellan 40-100 000 i månaden i lön finner någon stolthet i att kliva ut på isen och spela så tafatt som de gör.
    Förstakedjan med vår kapten i spetsen producerade i de inledande matcherna. Sedan har de inte åstadkommit någonting överhuvudtaget som är värt att nämnas just nu. Ändå spelar de ihop i förstakedjan, och får fortsatt förtroende? Det funkar ju inte? Det kan inte bara vara jag som ser detta? Hur kan våra kära tränare, eller övriga spelare eller varför inte spelarna själva se att det här fungerar inte. Vi måste ändra på någonting. VAD?
    Jo – Antingen så byter man plats på folk. Man flyttar om i kedjorna. Eller så tränar man andra varianter, andra uppställningar och andra uppspel.
    Om man vet att någonting inte fungerar så kan man inte fortsätta göra samma sak om och om igen, match efter match och tro att det helt plötsligt kommer en blixt från klar himmel och får allt att klaffa. Förstakedjan kommer INTE producera två mål per match. Det finns inte på världskartan. Därför måste man då också göra om i formationen och flytta om folk.

    Den enda kedjan som egentligen har producerat vettigt, och sett klart ”bra” ut i sammanhanget är ju andraformationen med Lindquist – Ottosson – Farley.
    Den kedjan bröt man helt plötsligt upp när de var inne i sitt stim, varför? Jag är ingen hockeytränare, jag har aldrig spelat på högsta nivå men jag får inte ihop det. Det är samma sak med Adam Werner. Nu är jag en motståndare till att ha två målvakter på lån, ingen egen produkt och så vidare men killen har höjt sig otroligt på slutet och varit riktigt riktigt bra. En

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.