En logiskt slut ändå

Över 60 minuter var det ingen katastrof borta mot Timrå, men det är bara att konstatera. Björklöven just nu är bara inte tillräckligt bra.

Inledningsvis funderade jag på vad Björklöven sysslade  med. Visst Timrå är ett bra lag med bra fart, men de är ingen utomjordingar och det ska inte med i stort sett fullt lag behöva se ut som det gjorde. Ja visst mot Oskarshamn med typ fem juniorer i laget och nio skador, men mot Timrå med ett av seriens dyrare lag, ett lag som ska vara ihopspelade nu. Näe, det är över mitt förstånd att Björklöven ska bli så utspelade från start. Visst ni kanske pekar på backarna eller på den och den som är usel, men näe, ändå inte. Det ska inte kunna se ut så. jag köper det inte.

Nu gjorde ju Timrå inget mål och Björklöven spelade upp sig och kom in i matchen eftersom. Det ska sägas att Timrå inte är något målglatt lag. De är åtta i serien sett till antal mål, de har gjort färre mål än Björklöven. Timrå är inget lag som blåser dig av banan målmässigt. Det är inte så de vinner. De stänger igen, de har Dahlén, de har farten och ett brett lag bakom Dahlén.

Det stora problemet tycker jag var att Björklöven inte hängde med rent skridskomässigt och förlorade närkamper, men också att så många av spelarna helt enkelt inte klarar av att spela pucken ur zon på ett enkelt sätt när de väl får tag på pucken. Där tycker jag att Jakob Stenqvist till exempel har oerhört mycket att lära och utveckla. Längre fram i matchen är de började vinna kamper då var det svarare kvaliteten i passningarna som var problemet. Det är för många passningar som sitter lite fel och som ställer till det om vi jämför med andra lag i serien.

Hur som helst så spelade Björklöven upp sig och konsekvent så var det kedjan med Ottosson-Lindqvist-Farley som skapade, som tryckte tillbaka Timrå. När de tre får spela ihop så är det ganska konsekvent Lövens bästa lina. Att Björklöven klarade 0-0 i första perioden som helhet ska de tacka Adam Werner för, men när de hamnade på hälarna igen i andra perioden så kom 1-0 tillslut. Jag tror att Werner kommer att kika extra på det målet. Det såg först ut som att han skulle ta Gallos skott. Det ska inte finnas så mycket att skjuta på vid första stolpen där.

Björklövens powerplay i första perioden så inte alls bra ut, men när de fick chansen i andra så glimrade det och det är så. Björklöven har spelare med individuell spets. Det går faktiskt inte att förneka. Sedan kanske de gör en massa saker dåligt i spelet, men Alex Hutchings t.ex. är en spetsig spelare i grunden. Passningen till Hages 1-1-mål är riktigt läcker. Det är på grund av aktioner som den, som kommer från ingenstans ibland som Björklöven ändå har 21.05 i powerplay och är fyra i serien.

Även 2-1-målet var en riktigt fin individuell prestation, egentligen av både Stefan Andersson som är kall, läser spelet och levererar passen, men också av Austin Farley som läser att ytan finns, kliver dit med timing och stöter in målet. Här kändes det som att Björklöven kanske skulle kunna stjäla tre poäng. Så blev det dock inte. 19 sekunder från att pucken släpptes så stod det 2-2. Återigen var Björklöven inte helt påkopplade från start och även det här målet är det frågan om Adam Werner ska släppa in. Han är så bra i övrigt, han gör räddningar på svårare skott, typ Dahléns 2 mot 0-läge, men släpper det här. Surt.

Sedan, ja det böljade fram och tillbaka. Det hade kunnat sluta hur som helst, men visst kändes det ändå någonstans som att Timrå skulle ta det. De skapade lite mer, de har självförtroende och det brukar ofta vara det laget som avgör. Jag tänkte inte på det när jag såg avgörande målet, men nu när jag ser det igen så visst, Fagervall har rätt, det borde nog varit offside, men jag tycker inte att Björklöven ska hänga upp sig vid det. Domarinsatsen som helhet var riktigt bra och 2-2-målet är mer problematiskt för Björklöven sett till var de är just nu än 3-2-målet om vi ser till tendenser.

Prestationen över alla 60 minuter är inte alls så usel. Den var ett steg framåt. Björklöven kommer tillbaka, de spelar i långa stunder mera stabilt försvarsspel än i de senaste matcherna, de är ganska tajta som lag och bortsett från första 10 så matchar de seriens bästa lag tillsammans med Leksand på ett ganska bra sätt. Problemet är ju att matcher är 60 minuter och att Björklöven snarare behöver poäng än ljuspunkter spelmässigt just nu.

Nu har Björklöven tre raka förluster, sex förluster på senaste sju och det på slutet med i stort sett fullt lag. Inget att skylla på, mot både topplag och bottenlag. Björklöven är bara som helhet inte tillräckligt bra just nu. Exakt hur de ska ta sig ur den situationen kan vi ta en annan dag utvidgat, men det måste förändras på spelarsidan på något sätt.

Slutligen några notiser från matchen:

¤ Tekningarna slutade 34-22 till Timrå. Vikström 2-11, Andersson 7-11, Hage 6-6, Otto 7-6. Är ett problem det där. Ska en ny center in ska han kunna teka.

¤ Pukka på 21.25 i speltid, Backman 17.28, Åkerström 6.00. Bättre balans på speltiden bland backarna idag. Noterbart där att Jacke Andersson gjorde en ganska bra match bland backarna.

¤ Räknar vi med även täcka och skott som gick utanför vann Timrå skotten med 62-31, de vann puckinnehavet med 62-38. De siffrorna säger ändå något om hur matchen såg ut över 60 minuter.

¤ Austin Farley gjorde mål igen. Med sina 12 mål är han trea i hela ligan. För de som helt saknar snipers i Björklöven så kika på Farley. Jag tycker att Farley börjar likna en klassisk sniper.

12 kommentarer

  1. Bonke Innocent

    Fråga Fagge om topp 4 gäller fortfarande?

    Fråga Fagge om han är nöjd med sina resurser han får av Löven?

  2. Per

    Timrå är med sina mått rätt så tama idag. Björklöven lyckas som ett klassiskt bottenlag hitta en väg till att förlora matchen. Jeremy Boyce-Rotewall sammanfattade det rätt så bra:

    ”De kändes ganska små till slut – de ville inte vara där ute”

  3. Rille

    Tekningar är så oerhört viktiga. Det har sett rent uselt ut. Man förlorar mkt på det. Hur ska Löven göra för att förbättra sig där?

    • Börje

      Tar man inte en riktig förstecenter som också kan teka dugligt så åker alla andra ner ett hack i hierarkin. Då landar Vikström som har ca 30% vunna totalt sett utanför laget. Med en sån förändring så är det troligt att vi också landar någonstans kring genomsnittet gällande vunna tekningar i ligan.

  4. Mangan

    Otroligt att Vikström får fortsätta teka! Väljer hellre Nicke alla dar i veckan nu när Lucas är indisponibel.

    Frågan är om man inte borde göra sig av med Hutch och Talaja för att lösgöra kapital?

    Det krävs en radikal förändring i denna trupp. In med en karismatisk målvakt. In med en ruttad back. Skaka om. Spela de bästa spelarna med Farley – som är den enda som frekvent hittar nätet.

    Sluta forchecka huvudlöst och spela sövande defensivt för poängens skull. Champagnehockey är pärlor åt svin i T3 Center.

    Gurra har rätt i att laget inte är bättre än va de visar just nu. Problemet är att spelarna har en felaktig självbild där det alltid skylls på att det är ”någon annans fel”. I deras egen värld är de kanske Crosbys och Keiths. Vakna för fan!

    Till de tappra på H: Vänd Green Devils banderollen uppochner nästa hemmamatch. Visa för helvete att ni inte accepterar denna misär!!

    • Bror

      Helt rätt!! Nåt måste göras om i laget, fattar inte att flera backar självmant kliver av ,dom som har kontrakt tex.
      Vakna löven, visa handlingskraft !!
      Går inte att trampa på så här match efter match.
      Ingen vill ju komma och se eländet.

  5. kakmonstret 3.0

    visst borjar man bli lite orolig nu… 4-1 mot AIK i all ara men visst gjorde AIK snarare en skitmatch i borjan an vi en toppmatch ? Fragan jag enkelt staller ar hur bra ar / kan detta lag vara ? Vi faller fritt i tabellen, SSK kliver, Vasteras krossar allt motstand i div 1.. nej kanns inte bra just nu…

  6. Canoah

    Som jag sagt: En ny riktigt bra back plus Emmerdahl frisk och i form + 1 ny toppcenter. Det är förmodligen allt som krävs för att vända detta och vinna 16 matcher, 48p, på de avslutande 27. Det ger 83p vilket borde räcka till topp 8.

    Öppna lädret och värva nu!

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jo men om det är Fagervall som ska värva. Är du säker på att ni ser på en toppback och en förstacenter på samma sätt?

      • Canoah

        En till Backman så är jag nöjd. Där har iaf Fagge lyckats. Sen gillar ju Fagge spelare han sett eller varit i klubben innan. Därför kunde vi väl landa Trotter. Men huruvida Fagge ska vara sportchef eller inte är en annan diskussion. Det är ganska tydligt att han inte ska vara det.

  7. knutte

    var helt hundra på att löven skulle vinn när tvåan kom så jag slutade titta på matchen för att göra annat.Måste ha blivit nåt grovt fel när det kan bli så här som det blev.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.