Matchdag – Timrå borta

Två raka förluster och fem på senaste sex matcherna. Det börjar andas kris för Björklöven. Nu väntar Timrå på bortais, en riktigt svår motståndare. Kanske är det då Björklöven slår till?

Insatsen senast var uddlös från Björklöven sida och om Björklöven ska hålla kvar titeln varannan-dagslag så ska de studsa tillbaka nu. Annars blir de bara ett svagt. lag. Det finns inget att skylla på. Nästan alla spelare är tillbaka.

Timrå är dock en mycket svår motståndare. De spelare en väldigt tajt hockey, men har samtidigt fart och spets framåt. Laget ligger på andra plats i serien, poängen bakom Oskarshamn, men har bara släppt in 44 mål på 25 matcher. Det är överlägset minst i serien. Tvåa är Oskarshamn och Leksand på 56. Det säger en del om sättet som Fredric Andersson coachar det här laget. Han har farten, han har ett ungt lag, han har irrationella spelare, men ändå är det organisationen och att inte bjuda på något som är nummer ett.

Timrå inledde säsongen strålande, men kommer nu på slutet från en förlust 0-2 på bortaplan mot Västervik. Före det besegrades Modo hemma med 4-1 och Leksand borta med 3-2, men innan det föll Timrå mot Karlskoga med 1-2. Går vi bakåt hittar vi 3-2 mot Oskarshamn, men 2-3 mot Södertälje och 1-3 mot AIK. Timrå har haft svårt mot de ”sämre” lagen i serien på slutet, men fortsätter att vinna mot topplagen.

Björklöven och Timrå möts ju rejält ofta då de alltid möts på försäsongen, men ser vi till tävlingsmatcher så vann Timrå senaste mötet med 3-0 i Umeå, men Björklöven vann senaste tävlingsmatchen i Timrå med 4-2 (nattmatchen). Timrå har dock vunnit fyra av de senaste fem matcherna och räknar vi även in träningsmatcher är det sex av de senaste sju. Alltså ett ganska rejält övertag för Timrå på slutet.

Nu väntar en match där Timrå går in som favoriter, men där de ändå har sin spelstil och vill värna om egna målet nummer ett. Björklöven kommer med ett lite skakat lag och en tränare som normalt prioriterar defensiven. Jag tror på ett tajt och tätt möte där ett tidigt mål för Björklöven är det som kan luckra upp matchen.

Laget: (Preliminärt – Släps efter morgonvärmningen)

Adam Werner (Oscar Masiello)

Mikko Pukka – Jakob Stenkvist
Simon Backman – Stefan Andersson
Niklas Pavel – Jacob Andersson
Simon Åkerström

Fredric Andersson – David Lindqvist – Roope Talaja
Cody Murphy – Tobias Hage – Erik Rainersson
Alex Hutchings – Axel Ottosson – Austin Farley
Marcus Jonsson  – Andreas Vikström – Mattias Granlund
Isak Stenlund-Ädelgran

Emil Wikström och Lukas Eriksson skadade. Jonas Emmerdahl är frisk, men inte helt matchklar än.

Bloggens nycklar:

¤ Misstagen – Björklöven måste, måste städa bort misstagen och tvinga Timrå att skapa sina egna lägen.

¤ Effektiviteten – Björklöven måste sätta dit sina kvalitativa lägen för att slå Timrå.

¤ Dahlen – Jonathan Dahlen är seriens överlägset bästa spelare. Björklöven måste lägga extra energi på att stoppa honom.

Sagt från Lövenhåll: 

– Jag förväntar mig en bra prestation, en helhetsinsats i det defensiva spelet. Vi ska göra jobbet klart i det defensiva spelet. Våran defensiv har inte varit vad vi önskar och det speglar den senaste tidens matcher. Timrås form eller inte spelar ingen roll. Det är ett bra lag som förtjänar att vinna serien. Det handlar om hur vi går in och gör vårat jobb, säger tränare Joakim Fagervall till klubbens hemsida.

Noterbart om Timrå:

¤ Jonathan Dahlen har gjort 22 (10+12) poäng på 18 matcher och snittar flest poäng av alla i serien. Näst bästa poängplockare är Erik Karlsson som Timrå hämtade i USA i somras. Han har stått för 14 (5+9) poäng. Överlag är poängproduktionen bakom Dahlén spriden på många spelare.

¤ Med tanke på hur bra Timrå är så imponerar inte deras 16.67 procent i powerplay och där har de saknat Lavoie på slutet. I boxplay är dock Timrå bäst i serien med bara sex insläppta mål och 88 procent. Noterbart är att Timrå med 5.20 utvisningsminuter per match är det lag som drar på sig allra minst utvisningar i serien. Överlag spelar de väldigt disciplinerat.

¤ Henrik Haukeland har med 1.57 insläppta mål per match och 93.56 i räddningsprocent varit seriens bästa målvakt och är naturligtvis en del i att laget släpper in så pass få mål.

¤ Timrå det lag som har tredje mest puck i serien. För att vara ett defensivt inriktat lag har Timrå väldigt mycket puckinnehav och de är kanske bäst i serien på just det offensiva försvarsspelet, att sätta press utan att gå bort sig. Där måste Björklöven se upp.

¤ Alex Levoai som ska styra Timrås powerplay har varit borta med hjärnskakning sista tiden. Han kanske spelar mot Björklöven. Beslutet tas under matchdagen.

Sagt från Timrå:

– Gör man ett mål på två matcher vinner man inte. Försvarsspelet fungerar bra, men det finns saker offensivt att jobba med. En del är power play där pucktempot är alldeles för dåligt. Sedan måste vi vinna kamper framför mål och ta oss till obekväma ytor, säger Fredric Andersson om måltorkan som Timrå haft på slutet.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv sköter eller via Cmore. Matchstart 18.00. Gunnar Johnsson är är på plats och levererar texter samt webb-tv-klipp efter matchen.

2 kommentarer

  1. Kakmonstret 3.0

    Inget talar for oss ikvall villet kanske ar det som just gor det ????????. Det ar en av dessa matcher dar ingen kan ”begara” 3 poang, tyvarr ar val vinst ikvall just paramount om man vill ha chans pa typ 4-6 platsen. Storstryk och ett skarrat Loven utan sjalvfortroende, fladdrigt och stundtals uselt forsvarsspel plus en malvakt som aven om chanslos pa manga skott definitivt inte haller Haukeland klass och det kan bli en riktigt mork tid framover tyvarr. Nar dessutom offensiven och topplirarna falerat mer eller mindre totalt pa sistone hjalper ju inte heller. Hoppas anda pa oavgjort typ 2-2 och en spannande OT dar Murphy trycker in pucken bakvagen ???????????????????????? !

  2. Per

    Första målet är nog ett krav om vi ska ha en chans. Annars kommer ångesten snabbt och vi blir så där härligt uddlösa som vi varit på slutet. Det vore även småfestligt om vi kunde spela lika desperat som vi gjorde sista minuterna senast. Dumt om vi lallar på i 56-57min innan killarna förstår allvaret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.