Vilka kommer in för Löven?

Allt just nu pekar på att Björklöven kommer att värva eller låna två spelare. Alltså som ersättare till Cody Murphy om skadan är illa och Lukas Ericsson om kontraktet bryts där. Frågan är vilka det blir?

Björklöven tränade idag och flyger sedan till matchen för ovanlighetens skull. Detta då de har match på måndag mot Leksand. Bloggen var inte på plats på träningen, men kollega Johnsson var det och fick rapporterna att laget åker med 13 forwards och 7 backar och Jonas Emmerdahl ska enligt Fagervall vara redo för spel. Den här gången tror jag att han kommer att vara med och få speltid. Det såg ut som det på träningen där Emmerdahl gjorde antal byten med Backman fullt ut.

Så laget ser med största trolighet ut som senast förutom att Simon Åkerström och Jonas Emmerdahl byter plats. Lukas Ericsson och Cody Murphy saknas fortsatt.

Det är just det som är grejen med rubriken. Löven4ever rapporterade efter matchen mot Oskarshamn att det handlar om ett nyckelben som gått ur len med möjliga ligamentskador för Cody Murphy. Själv skrev jag något om en axelskada och det jag fått rapporterat var tre månaders frånvaro.

– VI vet i nuläget inte hur länge han blir borta. Vi avvaktar, det närmaste dagarna får avgöra, sa Joakim Fagervall till kollega Johnsson i går.

Vi kan alltså troligen räkna bort Murphy, men inte bara det utan vi kan också räkna bort Murphys lön från Björklövens budget från och med nu.

Lukas Ericsson kom in den 1 November och har gjort sju matcher för Björklöven, men samtidigt missat sex matcher under samma tid. Ericsson har varit stark i hörnen och tekar ganska bra. Han har varit helt okej, men med skadeläget som Ericsson haft och det faktum att han kom utan att ha tränat med ett lag på väldigt länge och det han presterat på isen så borde kontraktet brytas innan 31 December för efter det så löper det säsongen ut.

Om detta nu sker så har Björklöven två luckor att fylla. En center och en forward ska in. Vad bör då Björklöven värva? Ni som ropar om backar, vänta först och se vad som händer med Emmerdahl så tar vi upp diskussionen sen. Det är inte rimligt att Fagervall skulle ta in en back innan han vet om Emmerdahl kommer tillbaka i bra slag snabbt eller ej. Sedan att han borde göra det är en helt annan sak.

Center:

Jonas Berglund – Älvsbysonen som gjorde 31 (16+15) poäng i allsvenskan för Asplöven 15-16, men har efter det spelat två säsonger i Norge. Senast för Maglerud Stars där han stod för 22 (14+8) poäng på 27 matcher. Berglund bröt nyligen med Maglerud för att flytta hem till Sverige. Har inte presenterats för någon ny klubb vad jag sett. Är en logisk värvning att skifta Ericsson för, men ingen förstacenter för de som hoppas på det. Fagervall borde ha bra koll på Berglund.

Joey Tenute – Gjorde 35 (12+23) poäng för Malmö på 39 matcher när han var med och ledde Malmös powerplay och tog upp laget till SHL. Gjorde ingen succé i SHL och hamnade i Norge där det blev 28 (10+18) poäng på 28 matcher. Har gått kontraktslös hela säsonen, är en bra tekare och visst 34 år, men som en ersättare på centersidan säsongen ut skulle han var riktigt bra. Frågan är hur formen är och vad han kostar.

Forward:

Brott Trotter – Var grym i Björklöven med 26 (6+20) poäng på 35 matcher och med bättre omgivning hade det kunnat bli ännu bättre. Trotter är kontraktslös efter att spelat några matcher med Chicago Wolves i AHL under Jeremy Coliton. Med tanke på hur länge han gått utan klubb så kan priset inte vara så omöjligt dyrt.  Det som talar emot Trotter är att det inte är en spelartyp som Fagervall brukar värva. Han är lite för dålig skridskoåkare för hans smak. Sedan är frågan naturligtvis vilken form han är i just nu.

Jordan Smotherman – Är alt för bra för att åka omkring och spela i ACHL där han nu lirar för Manchester Monarks och gjort 20 (11+9) på 25 matcher. Vet vad allsvenskan innebär och är nästan målgaranti. Är dock inte heller någon spelare som Fagervall normalt skulle kolla efter. Dock en klockren ersättare till Murphy enligt mig.

Övriga:

Kevn Gagne – Moras superback i allsvenskan i fjol har haft det tufft i Rögle med en del skadebekymmer, men 6 (3+3) på de 15 matcher han spelat. Det ryktas att Rögle ska bryta med honom. Kan vara något att plocka upp om viljan finns att ta in en back.

Lukas Zetterberg – Talangen som lämnade Västersås för Timrå inför den här säsongen efter ett litet genombrott i fjol har bara noterats för 4 (3+1) poäng på 24 matcher och fått sparsamt med speltid p slutet. Det gick inte rätt med Timrå för honom, men det finns talang där. Lär blomma ut någon annanstans. Nu är han klar för Tingsryd, men det är en spelare att ha ögonen på för framtiden tycker jag.

Vilka som är tillgängliga tycker ni Björklöven borde värva? Jag tycker att de fyra första är fyra bra alternativ. Jag skulle gärna föreslå yngre spelare som Björklöven skulle kunna jobba vidare med, men de plockar du oftast mellan säsongerna. Inte under. Då håller klubbarna hårt i dem och letar utveckling. Men det händer att spelare som Lukas Zetterberg släpps. Då måste man hugga.

6 kommentarer

  1. Tony McCord

    Brott Trotter är ju outstanding på denna nivå. Hans sätt att ta in puck i zon osv.
    Snabbast behöver inte alltid vara bäst.
    Ni ser ju själv hur snabbt en målchans blåser förbi om man kommer i för hög fart? Nu såg jag aldrig Mr Trotter i Finland men om man tittar på stats så kom målskyttet igång ordentligt. Vi får ju inte glömma att Mr Trotter var en sk ”sit out ”
    i två år innan han kom till Björklöven med ett fåtal matcher i KHL där efter.

    Så Brock Trotter med Jordan smotherman skulle vara mumsig men överkomligt ekonomiskt. Sist Jordan var i HA vill jag minnas att han vill ha €25k netto för spel från spelarfönstret stängde t.o.m slutspel.
    Kan ju minnas fel men runt där. Kan ju även krydda anbuden med x kronor om vi går upp, vilket jag tycker är bättre än dumpa pengar på någon som bara är ute efter en summa och inget annat.

    Är Gagne skadefri ta hit annars inte.
    Skulle också försöka prova några billiga spelare från Ettan som man kan skicka om det inte fungerar. Hur man än tänker så är det dags att börja trimma in laget och inte bara sitta och vänta. Sista-sekunden-värvningar blir sällan bra.

  2. Jiggen

    På riktigt nu. Ersätt inte Murphy med någon brunkare som bara kan just typ brunka. Spelare som kommer in nu ska göra en skillnad punkt slut. För mig så visar Fagervall nu ifall han är mannen som kan lyfta Löven eller inte. Lyfter han inte Löven nu framöver, spelmässigt och med eventuella förstärkningar, så kanske han på riktigt inte ska vara kvar nästa säsong?

    • sven

      Är du seriös? Hur kan man ifrågasätta en tränare efter det han värvar när han inte är en sportchef i grunden?”!?!?!? Testa leda ett lag och söka spelare samtidigt 24/7 varje dag varje vecka tror inte det är så lätt som folk tror.. En Sportchef med erfarenhet och kontakter behövs ! Fagervall gör det bra som tränare men behöver en backup i sportchef sen skulle jag gärna se en ny eller andra assisterande tränare som tar hand om backar för jäger har inte fått det att funka varken box eller uppspel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.