Stenqvist åter till Frölunda

I går skrev bloggen Raka Puckar om att Jakob Stenqvist kallas hem till Frölunda under JVM då Frölunda har backskador. Nu tyder ALLT på att det blir så.

Jag spatserade in på arlanda för en stund sedan. Då stod Björklövens materialförvaltare och bytte namn på flygbiljetter i SAS-disken och Stenqvist skulle inte längre åka till Umeå.

Jag ska intervjua Fagervall efter träningen idag som de har 14.00-15.30, men vi kan utgå ifrån att klubben meddelar detaljerna kring Stenqvists tillbakakallande till Frölunda under dagen.

Med Pavel borta avstängd och skadad, Emmerdahl som allafall inte var redo i går för match så är backsidan rejält tunn just nu. Någon måste in på lån eller via värvning.

Det kommer mer om den här storyn under dagen.

Uppdatering 12.25:

Frölunda har bekräftat nu.

– Vi har tre backar borta – Rasmus Dahlin, Filip Westerlund och Mattias Nörstebö – och tanken är att Jakob skall stanna hos oss över JVM (pågår till den 5 januari), säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till Frölundas hemsida.

¤ ¤ ¤

Noterbart också att två anmälningar har gjorts till disciplinnämnden gällande Niklas Pavels tackling på Carl Berglund och sedan även hans crosschecking mot Patrik Parkkonen. Vad jag kan utläsa från hockeyallsvenskan.se så har ingen anmälan gjorts än på Parkkonens armbåge mot Pavel. Ser vi till att det är två anmälningar så lär det nog bli ett rejält straff. Jag tippar på minst 5 matcher. Sedan tycker jag att det är för hårt, men Pavel har varit avstängd tidigare. Sedan borde Parkkonens tackling ha blivit en utvisning. Då hade inte den andra situationen uppstått, men det är ju en efterhands konstruktion.

5 kommentarer

      • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

        Det går alltid att återkalla alla säsongslån. Det är alltid utlånande klubben som bestämmer.

        • Keepern

          Och det är precis av den anledningen vi inte ska ha lån utan äga vår trupp. Det är väl okej att låna för kort tid om skadesituationen så kräver men att ha spelare på lån för hela säsongen som kan plockas hem av utlånande klubb är värdelöst. Det kommer förmodligen att visa sig i den situationen som Löven hamnat i nu om inte Jocke på nolltid hittar en kapabel back att plocka in.

        • Grööön

          Vadå ”Det går alltid att återkalla alla säsongslån. Det är alltid utlånande klubben som bestämmer”…?
          Det är säkert så att det oftast är de kriterierna som gäller för att klubben i den högre serien ska kunna tänka sig att låna ut spelaren. Men Werner, för att ta ett exempel, är så vitt jag förstår utlånad utan möjlighet för Färjestad att plocka tillbaka. Han är hos oss på ”tillväxt”, hela säsongen. Det går trots allt att ställa krav som ”värd” också för en utlånad spelare. Vi hjälper trots allt till med att utbilda en spelare som i grund och botten inte är vår. Vi kan, om vi väljer det, ha som policy att ska vi ta emot spelare på lån så gäller samma premisser som för Werner. Det gör det säkert mindre intressant för de flesta SHL-klubbar, men so be It… vi är ingen farmarklubb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.