Matchdag – Tingsryd hemma

Seger mot ett topplag, övertygande insats och stark form. Ett bottenlag på besök, allt talar för Björklöven. Alltså en solklar förlust.

Jag kunde inte låta bli att bara vända på ingressen från senaste matchdagsinlägget, men lite så är det. Björklöven har haft svårt att följa upp bra insatser mot bra lag när de möter sämre lag. Därför ska det blir spännande att se om det är ett nytt mer stabilt bygge Fagervall skapat på slutet med sitt försvarsspel och satta system.

Tingsryd som kommer på besök till Umeå gör det med en stark vändning från 0-1 till seger efter förlängning 4-3 mot Leksand, men inte bara det utan även 2-0 borta mot Karlskoga, 3-2 hemma mot Västervik efter förlängning och 5-3 borta mot Oskarshamn. Det är alltså ett Tingsryd med form som möter ett Björklöven med form, även om TAIF trots formen fortfarande ligger tia i tabellen med 48 poäng och hela 88 insläppta mål vilket är mycket för ett Magnus Sunnqvist-coachat lag.

Tingsryd vann senaste mötet mellan lagen med 6-3, men Björklöven krossade TAIF i första mötet för säsongen med 6-1 och det var fjärde raka segern mot Tingsryd. I Umeå har Björklöven vunnit 4 av de 5 senaste matcherna.

Tingsryd är som vanligt ett av lagen som har minst puckinnehav, skjuter få skott på mål och befinner sig lite tid i anfallszonen. Det är så Sunnqvists Tingsryd ofta sett ut med snabba vändningar. Därför speciellt i Umeå förväntar jag mig att Björklöven för den här matchen. Får de hål tidigt på TAIF kan det här blir en riktigt trevlig historia, får de inte det så kommer Tingsryd att göra livet surt för Löven. De är klassiskt starka i ledning, svaga i underläge och har tappat iväg en del matcher där de hamnat i underläge.

Laget: 

Cody Murphy och Isak Stenlund-Ädelgran är långtidsskadade, Niklas Pavel är avstängd en match till, Alex Hutchings är skadad och Andreas Vikström likaså.

Jonas Emmerdahl är aktuell för spel enligt Fagervall trots att han klev av senast. Om han nu spelar utgår jag ifrån att han är sjundeback.

Så här ser laget ut: (Preliminärt, laget kommer vid lunch)

Adam Werner (Oscar Masiello)

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist
Simon Backman – Stefan Andersson
Simon Åkerström – Jacob Andersson
Jonas Emmerdahl

Austin Farley – Fredric Andersson – Lukas Ericsson
Emil Norberg – Tobias Hage – Roope Talaja
David Lindqvist – Axel Ottosson – Erik Rainersson
Mattias Granlund  – Nicklas Johansson – Marcus Jonsson

Bloggens nycklar:

¤ Energin – Björklöven har tidigare haft svårt efter bra prestationer mot topplag att komma med samma energi mot på pappret ”sämre lag” i matchen efter. Det gäller nu.

¤ Utvisningarna – Det var klart för många senast, det har varit för många slarviga på slutet. Det är dags att plock bort de onödiga utvisningarna för Löven.

¤ Första målet – Mot just Tingsryd är första målet viktigare än mot alla andra. Det avgör mycket var matchen tar vägen.

Sagt från Lövenhåll: 

- Det gäller att fortsätta spela lika konsekvent mot Tingsryd som vi gjorde mot Almtuna. Du kan inte tappa pucken på fel ställe mot dem, säger Joakim Fagervall.

Noterbart om Tinsgryd:

¤ Matheiu Tousignant är överlägset bästa poängplockaren med 22 (12+10) poäng i Tingsryd och det stora hotet även i powerplay med tre mål i spelformen.

¤ Kim Tallberg som är tvåa i interna poängligan har 15 (9+6) poäng och han kom igång i förra mötet med Löven med tre poäng där, sedan har det rullat på.

¤ Som lag är Tinsgryd

¤ Niklas Rubin är en av seriens bästa målvakter. Han har trots att laget släppt in ganska många mål 92.60 i räddningsprocent och 2.35 insläppta mål per match.

¤ Med 17 mål och 14.41 i PP-procent är Tingsryd tredje sämst i serien. I boxplay är laget sjua med 82.64 procent.

¤ Tinsgryd har vänt en enda match under säsongen när de legat under efter första perioden. De har också bara vunnit en match av 16 där motståndarna gjort första målet.

¤ Lagkaptenen Robin Olsson skadades i matchen mot Leksand och blir borta en längre tid.

Sagt från Tingsryds-håll:

-  Inget skrivet i lokalmedia eller på Tinsgryds hemsida inför matchen än. Uppdateras under fredagen.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Jakob Arvidsson sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Gunnar Johnsson och Jakob Arvidsson är på plats och ska leverera texter och webb-tv efter matchen. Bloggen är ledig, men kanske ser matchen privat och kommer med en kommentar efteråt.

4 kommentarer

  1. sfinx

    Eftersom Löven är ologiskt så skulle dom bli logiska om dom förlorade mot Taif i kväll?

    Så ologiken måste alltså bli en vinst mot Taif? Ganska givet om man tänker efter lite.

    Känns lika solklart som vinsten i Uppsala.

  2. Mangan

    Korrekt analys. Dessutom Fredagkväll i ladan vilket drar lite extra folk. Solklar förlust då Löven inte kan hantera framgång. Vi får ta nya tag nästa match ist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>