Matchdag – Västervik borta

Tätt mellan matcherna. Från ett boogie-team (på bortais) till ett annat. Västervik väntar på fredagen för Björklöven. En svår match, men också en möjlighet att förlänga sviten av förlustfria matcher under ordinarie tid.

Den är nu upp i sex matcher. Björklövens räcka matcher med poäng. Trots att det ”bara” blev en poäng på Hovet är Björklöven ändå seriens näst formstarkaste lag just nu.

Nu väntar alltså Västervik, de som kommer från en 2-0-seger borta mot Södertälje i onsdag. Även de har alltså vilat mindre än två dygn sedan senaste matchen. Västervik har senaste tiden före segern mot SSK förlorat mot Oskarshamn med 2-3, Timrå med 2-7 och AIK med 1-2 efter straffar. De har totalt endast vunnit en av fem senaste och tre av tio. Västervik är tolva i serien med sina 46 poäng, bara ett över kvalstrecket och det är mycket på grund av bortaspelet där laget tagit 16 poäng på 18 matcher. Hemma har Västervik tagit 30 poäng på 18 matcher och är 10:a i en jämn tabell.

Björklöven har haft svårt för Västervik. På de sex mötena lagen haft genom alla tider (förra säsongen och den här) så har Västervik vunnit fem. Senast blev det 6-1 till Västervik i Umeå efter ett sjukt bottennapp och i förra mötet i Västervik nollades Björklöven trots en hel del chanser och VIK vann med 2-0. Enda segern mot Västervik kommer dock från förra säsongen i Plivit Trade Hallen med 3-1 strax efter att Fagervall tagit över som tränare så han har vunnit där.

Västervik spelar sett till sin tabellplacering och spelarmaterial en ganska frejdig hockey och det speciellt på hemmais. De går framåt, försöker etablera sig i zon, men har ganska rejäl brist på spets och kan ibland läcka som ett såll bakåt. De har släppt in åtta mål en gång och sju mål en gång. Senast spelade de väldigt tajt mot Södertälje. Det är lite oklart vilket Västervik som kommer ut till matchen, men jag tror på en målsnål match. Björklöven kommer att spela ganska tajt som de gör just nu, speciellt med laguppställningen de har och då tror jag att matchen blir så.

Ska vi tippa på uddamålsseger för Björklöven, typ 2-1.

Laget: 

Cody Murphy och Isak Stenlund-Ädelgran är långtidsskadade, Alex Hutchings, Jonas Emmerdahl och Tobias Hage är också skadade.

Andreas Vikström är tillbaka i spel.

Så här ser laget ut: (Preliminärt)

Adam Werner (Oscar Masiello)

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist
Simon Backman – Stefan Andersson
Simon Åkerström – Jacob Andersson
Niklas Pavel

Austin Farley – Fredric Andersson – Lukas Ericsson
Emil Norberg – David Lindqvist – Roope Talaja
Nicklas Johansson – Axel Ottosson – Erik Rainersson
Mattias Granlund  – Andreas Vikström – Marcus Jonsson

Bloggens nycklar:

¤ Försvarsspelet – Björklöven måste fortsätta att spela lika tajt, inte bjuda på något om de ska vinna med det här manskapet med så tajt mellan matcherna.

¤ Energin – Björklöven måste klara av att kliva ut med bra energi trots att de spelat nyligen och är på bortais.

¤ Heta trion – Ska någon göra det framåt är det Linkan, Otto och Farley. Någon av dem måste kliva fram och leverera om det ska bli seger.

Sagt från Lövenhåll: 

– Det viktigaste är att vi behåller vårt spel. Då har vi stora chanser att också vinna den här matchen,, säger Joakim Fagervall till klubbens hemsida.

Noterbart om Västervik:

¤ Det finns ingen riktig poängspruta i Västervik,, men Christoffer Fish har stått för 21 (10+11) poäng på 36 matcher vilket även gör honom till bästa målskytt. Dan Pettersson har gjort 20 (8+12) poäng på lika många matcher.

¤ Bäst poängsnitt har dock Victor Öhman med 16 (6+10) poäng på lika många matcher. Conny Strömberg har inte haft en lika lyckad sejour den här gången med 7 assist på 16 matcher.

¤ Oscar Drugge och Andras Frisk är poängbästa backar med 16 (4+12) och (3+13) poäng.

¤ Dan Pettersson är bästa målskytt i powerplay med fyra PP-mål. Som lag har Västervik 16.04 procent och 17 mål vilket gör dem till elva i serien. I boxplay har Västervik 81.67 procent som sexa i serien.

¤ Jonas Fransson är precis som i fjol etta i målet med 28 starter. Fransson har statistiken 90.81 och 2.61 vilket är klart sämre siffror än förra säsongen, men så har också laget varit klart sämre.

¤ Med sju mål i numerärt underläge är Västervik bäst i serien i den udda statistiken. Västervik är näst sämst i serien på straffar, precis för Björklöven som är allra sämst.

¤ Backen Oskar Carlsson är magsjuk och det är osäkert om han kommer till spel. Joacim Hedblad saknas fortfarande och kanske är aktuell för spel mot Karlskoga nästa vecka. Junioren Joacim Tenemyr har till matchen flyttats upp i förstalinan tillsammans med Conny Strömberg och Dan Pettersson.

Sagt från Västervik-håll:

– Inga citat på Västerviks hemsida än inför matchen.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Simon Lindmark sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Jag själv är på plats och ska leverera texter och webb-tv efter matchen.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.