Matchdag – Timrå hemma

Det har hänt allt mellan himmel och jord den här veckan, men Timrå väntar oavsett på onsdagen i Umeå. Ett topplag och ett annat som vill ta sig dit.

Efter en bra tid för Björklöven så riskerar de att åka på tredje raka förlusten när Timrå kommer på besök på onsdagen. Ett Timrå som kommer med fin form, 2-0 mot Modo och 4-1 mot Leksand och fyra segrar på fem senaste i bagaget. Dessutom ett Timrå som vunnit de fyra senaste matcherna mot Björklöven, 3-2 och 3-0 tidigare den här säsongen. Lägg till att Timrå precis fått beskedet att Jonathan Dahlén som ryktats både till SHL och Schweiz stannar i klubben. Det är alltså kanske svåraste tänkbara motståndaren som kommer till Umeå. Det brukar dock generellt passa Björklöven, men Timrås spelstil gör dock inte det.

Björklöven har haft svårt att skapa lägen på Timrå som ger bort oerhört lite och det har gjort att när Timrå väl kommit i ledning i matcherna så har de haft bra kontroll. Återstår att se vem som kommer i ledning först i den här matchen.

Jag tror på en tajt och målsnål match där Björklöven kommer att chippa ut och styra en hel del.

Laget: 

Cody Murphy och Isak Stenlund-Ädelgran är långtidsskadade, Alex Hutchings, Jonas Emmerdahl och Tobias Hage är också skadade. Filip Riska har tillkommit och så även backlånet Filip Westerlind.

Andreas Vikström blir därmed extraforward och Stefan Andersson sjundeback medan Niklas Pavel hamnar utanför laget.

Så här ser laget ut: (Bekräftat)

Adam Werner (Oscar Masiello)

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist
Simon Backman – Filip Westerlind
Simon Åkerström – Jacob Andersson
Stefan Andersson

Austin Farley – Fredric Andersson – Lukas Ericsson
Emil Norberg – Filip Riska – Roope Talaja
David Lindqvist – Axel Ottosson – Erik Rainersson
Mattias Granlund  – Nicklas Johansson – Marcus Jonsson
Andreas Vikström

Bloggens nycklar:

¤ Första målet – Det är nästan omöjligt att vänd matcher mot Timrå. Därför är första målet verkligen nyckeln.

¤ Misstagen – Timrå bjuder inte på något, ska Björklöven vinna är det disciplin och effektivt ur egen zon som gäller.

¤ Special Teams-matchen – Björklöven måste vinna den matchen i ett förväntat målsnålt möte.

Sagt från Lövenhåll: 

– Vi har jobbat mycket med försvarsspel och ingångar i anfallszonen. Timrå är bra på omställningsspelet och att vinna pucken på blålinjerna så det gäller att vi vet vad vi ska göra mot dem. Vi gjorde en väldigt bra match senast vi mötte Timrå så vi har både revanschlusta från den matchen och från förra veckan, säger Jesper Jäger till klubbens hemsida.

Noterbart om Timrå:

¤ Jonathan Dahlén är utan tvekan seriens bästa spelare. Den blivande NHL-stjärnan har gjort 35 (19+16) poäng på 30 matcher och leder seriens poängliga och är tvåa i skytteligan trots att han har sju matcher mindre spelade än övriga. Han är Timrås offensiv i vissa matcher och har sju matchavgörande mål och sex mål i powerplay.

¤ Även Erik Karlsson som plockades från USA till den här säsongen har stuckit ut offensivt med 24 (7+17) poäng. Annars bakom Dahlén och Karlsson är Timrå primärt ett starkt kollektiv där många kan bidra.

¤ Timrå är fyra i PP-statistiken med 21.62 och sjunde bästa laget i boxplay med 81.93 procent.

¤ Med 71 insläppta mål har Timrå släppt in minst antal i serien med nio måls marginal mot Leksand. Det bygger på ett gryt försvarsspel över hela banan, men också på en bra målvakt i Henrik Haukeland som har statistiken 92.79 och 1,74 vilket gör honom till bäst i serien.

¤ Med 5.46 utvisningsminuter per match är Timrå det lag som drar på sig allra minst utvisningar i serien.

¤ Timrå har bara förlorat två av 20 matcher där de gjort första målet och de har inte förlorat någon match alls under ordinarie tid när de haft ledningen efter en period.

¤ Sedan tidigare saknas Anton Wedin (axel), som är på bättringsvägen, men har några veckor kvar till spel. Sebastian Lauritzen (hjärnskakning) spelar inte mer den här säsongen.

Sagt från Timrå-håll:

– Björklöven är en tuff motståndare. Det har varit tuffa matcher mot dem. De spelar med hög fart och intensitet och är bra där uppe i Umeå, så det gäller att vi orkar samla ihop oss och göra en bra match. Det krävs att vi är ödmjuka inför uppgiften, kommer till jobbet varje dag och gör de här små detaljerna som att spela klart försvarsspelet och vinner de där närkamperna över banan så att vi kan komma rakt i vårt anfallsspel och hitta ytorna där vi gör mål, säger Timrås tränare Fredrik Andersson till st.nu.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Simon Lindmark sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Gunnar Johnsson och SImon är på plats och ska leverera texter och webb-tv efter matchen. Bloggen är bortrest och missar matchen.

5 kommentarer

  1. Mangan

    Osexig match.
    Gemene man lär varken vallfärda till ladan för att se laget torska mot serieledarna eller spana in en ny defensiv Center.

    • Hannes

      Eller så är är det en av årets sexigaste matcher. Dahlén, en av av Sveriges blivande största hockeyexporter kanske någonsin, som väljer moderklubben säsongen ut istället för alla internationella storklubbar som drar i han. Han och serieledarna som spelar seriens kanske häftigaste och mest fartfyllda hockey kommer till Umeå för att ta sej an ett Löven på uppgång. Ett Löven som visat att de enkelt kan manövrera ut alla lag i serien utom just Timrå, hittills. 4 av topp tio i poängligan på isen i kväll, tre av dom spelar i Löven. En OS-målvakt och Werner som är i stort sett lika bra. Tät, jämn oviss match, man kan förvänta sej hockeypropaganda och det är mycket märkligt om det inte blir utsålt ikväll.
      Osexig match? Snacka om att vara svårflirtad.

      • Haha

        Hahahah dagen den här matchen bli helt utsålt går fan jorden under, max 4000 men kommer troligvis inte bli så många

        • Hannes

          Det du säger berättar en hel del om hockeyintresset i Umeå. Publiksiffran igår är skandalöst dålig. Man kan fråga sej om umeåpubliken förtjänar ett hockeylag i högsta ligan. 3628 igår…med ett större publikstöd kanske Löven kunnat få med sej åtminstone en superviktig poäng.
          Kvällens höjdpunkt, trots en välspelad hockeyrysare, var att få delta i hyllningarna av Bingo Micke. Han är verkligen en viktig kugge i Björklöven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.