Bra lån av Löven

Björklöven lånar in Frölundas Jacob Peterson över två matcher. Ett vettigt lån av Löven i nuvarande läge.

Björklöven vann mot Oskarshamn senast, men spelade då på tre linor stora delar av matchen. Detta då Filip Riska saknades på grund av sin avstängning. Det kommer han att göra även mot Karlskoga och mot Leksand på fredag.

Därför lånar Löven in Jacob Peterson som spelade två matcher med Löven för någon vecka sedan.

Ett vettigt lån med tanke på att han gjorde det bra senast i Löven då det inte är hållbart att spela på tre linor i tre raka matcher.

– I och med Filip Riskas avstängning som sträcker sig över den här veckan lånar vi in Jacob Peterson från Frölunda. Jacob gjorde ett bra jobb och ett bra intryck när han var här senast, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall till Björklöven.com.

Det skulle inte förvånad mig om Peterson hittas i någon annan lina än den fjärde under matchen mot Karlskoga också. Han är kanske inte riktigt lika irrationell som Jesper Emanuelsson som var i Löven med Peterson, men han kan verkligen bidra till att höja laget en nivå på bredden.

Noterbart också det som kollega Johnsson skrev i går att Cody Murphy är i träning igen, men att han enligt Jesper Jäger har ca tre veckor kvar till spel. D.v.s. att han skulle kunna spela de 2-3 sista matcherna av serien. För mig ett oväntat positivt besked kring Murphy. Han kan defenitivt bli en joker till slutspelet. Samtidigt ett bra läge att förlänga med Murphy då hans marknadsvärde gått ned rejält under den här säsongen.

5 kommentarer

  1. Per

    Det viskas om Westerlund till Löven efter OS. Är det ens möjligt numera? När måste isåfall en sån sak registreras?

    Positivt gällande Murphy. Låt bara hoppas att också foten är bra nu när axeln är på rätt väg. Känns lite som ett lotteri innan han kört med skridskor någon vecka. Hoppas det håller.

  2. putte

    Även om Murphys marknadsvärde kanske har gått ner kan man ju ställa frågan: Är det vettigt att fortsätta med en spelare som är mer skadad än spelbar? Gillar Murphy och hans spelstil, men är det värt pengen?

    Hoppas Grönberg fattar kloka beslut om alla i nuvarande trupp relativt snart, så laget står än bättre rustad inför nästa säsong. Som det ser ut nu blir det knappast högstaligan, men inte heller negativt kval.

  3. Kid A

    Gustav, vi lånar mycket från Frölunda just nu och där är ju vår ”gamla” hjälte Christian Lechtaler Klubbdirektör numera. Skulle vara kul om du under våren fick tid till en intervju med honom dels om hur han och Frölunda jobbar och dels hur han ser på Björklöven idag och hur han ser på samarbetet mellan klubbarna.

  4. Jimmy

    Vi lär tyvärr mista Farley, Ottosson och Lindqvist till näata säsong tyvärr. Kan absolut tänka mig signa Emanuelson, Peterson och Westerlund till nästa säsong.
    Skippa lönen på scouten och psykologen till nästa år så har du råd med en spelare i Shl klass till första kedjan.

  5. Dan the man/nr 13

    Är det någon av Frölundalånen vi ska försöka att signa till en början med resten av säsongen (förutom under OS då) är 6:an Westerlund – otroligt bra back! Fattar inte att killen bara är 18 bast!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.