Matchdag – Karlskoga hemma

Efter segern mot Oskarshamn väntar jumbon Karlskoga. En ypperlig chans att ta ett steg mot slutspelet för Björklöven.

Björklöven tog efter tre raka förluster en 4-0-seger mot Oskarshamn och totalt sett är formen ändå rätt god. Laget har poäng på 11 av de senaste 14 matcherna och har spelmässigt varit rätt bra i tre raka matcher. Nu väntar alltså Karlskoga. Seriens jumbo som släppt in 123 mål den här säsongen. Karlskoga vann senaste matchen mot Södertälje med 2-0 och före det 4-3 efter straffar mot samma SSK. Innan det vann Karlskoga mot Västervik med 2-1 så det är en jumbo med tre raka segrar i ryggen och fem segrar på sex matcher som kommer till Umeå.

Annars har det varit en tung säsong i Karlskoga där laget parkerat sist stora delar av säsongen. I mötena mellan Löven och Karlskoga under den här säsongen har hemmalaget segrat. Karlskoga med 3-2 efter straffar senast i Karlskoga och 4-2 i första mötet. Senast lagen möttes i Umeå vann Björklöven med 4-3. Ser vi historiskt är det väldigt jämnt mellan lagen som är 17-17 i hockeyallsvenskan sedan den startade.

Karlskoga har haft ett skakigt spel den här säsongen med problem på målvaktssidan, men laget glimtar till ibland och har efter att de plockade in Nicklas Czarnecki och Daniel Wessner har laget hittat en stabilitet. På slutet har de dessutom hittat en bra målvakt i lånet Olle Eriksson Ek från Färjestad. På bortaplan har laget fortfarande bara tagit två segrar på 21 matcher. Jag förväntar mig därmed ett ganska tajt spelande lag på besök i Umeå. En match som Björklöven lär föra, frågan är bara om Karlskoga lyckas spelvända på Löven och spräcka nollan. Då kan det bli jobbigt för Löven. Sedan har Björklöven haft en förmåga att gå ner energimässigt mot sämre motstånd. Vi får se om det händer för det kan bli ödesdigert.

Laget: 

Cody Murphy och Isak Stenlund-Ädelgran är långtidsskadade, Alex Hutchings, Jonas Emmerdahl och Tobias Hage är också skadade.

Filip Riska är avstängd och Jakob Stenqvist sjuk. Dock har Jacob Peterson som tidigare spelat med Löven lånats in från Frölunda över denna och matchen mot Leksand. Han går direkt in i laget.

Så här ser laget ut: (Bekräftat)

Adam Werner (Oscar Masiello)

Mikko Pukka – Stefan Andersson
Simon Backman – Filip Westerlind
Simon Åkerström – Jacob Andersson
Niklas Pavel

Mattias Granlund – Fredric Andersson – Erik Rainersson
David Lindqvist – Axel Ottosson – Austin Farley
Marcus Jonsson – Lucas Eriksson – Roope Talaja
Nicklas Johansson – Jacob Peterson – Emil Norberg
Andreas Vikström

Bloggens nycklar:

¤ Energin – Björklöven måste fortsätta att spela med samma fart och energi som på slutet.

¤ Målvaktsmatchern – Två framtida kombattanter i Färjestad och två av seriens hetaste målvakter möter varandra. Vem vinner den matchen?

¤ Blålinjerna – Björklöven måste vara noggranna att inte förlora puckar på blålinjerna. Karlskoga ställer om snabbt.

Sagt från Lövenhåll: 

– Vi underskattar ingen motståndare. Det kommer att krävas samma hårda jobb nu som senast mot Oskarshamn. Det är tätt med matcher just nu, därför lät vi vissa spelare vila från tisdagens träning utan att de för den skull är skadade eller sjuka., säger Jesper Jäger..

Noterbart om Karlskoga:

¤ Juliuz Persson är bästa poängplockare för Karlskoga med 20 (8+12) poäng. Bästa målskytt har Gustaf Thorell varit med 12 mål och 19 poäng. Även Niklas Lihagen (8+11) har gjort 19 poäng.

¤ Poängbästa backen Patrik Parkkonen spelar numera i Oskarshamn så David Suvanto är poängbäst i laget på backplats med 9 (2+7) poäng. Som ni märker är det väldigt dåligt med spets den här säsongen, precis det som laget hade så gott om förra säsongen.

¤ Shane Owen fick sparken efter 13 matcher i klubben Emil Lidskog snittar 89.58 procent och 2.82 insläppta mål per match. Jonathan Frykholm har marginellt bättre statistik med 89.82 och 2.96. På slutet har Karlskoga dock spelat Olle Eriksson-Ek som har fina 94.20 och 1.62 över sina fem matcher för klubben. Han har verkligen gjort succé med tre segrar på fyra senaste matcherna. Senast höll han nollan.

¤ BIK Karlskoga har trots att de släppt in så många mål bra statistik i boxplay som 83.46 som är fjärde bäst i serien. I powerplay ståtar de på 18.46 procent på sjunde plats. Speciellt här är att laget nätat på 8 gånger i spelformen sina 8 senaste sex matcher. De är heta i PP nu alltså.

¤ Karlskoga har inga skador eller sjukdomar som stör inför matchen.

¤ Karlskoga är-25 i spel fem mot fem och är seriens överlägset sämsta lag i den spelformen. Karlskoga är också seriens sämsta lag på att teka med 47.03 procent.

Sagt från Karlskoga-håll:

– Inget på Karlskogas hemsida inför matchen än.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Gunnar Johnsson och jag själv är på plats för att leverera texter och webb-tv efter matchen. Bloggen är bortrest och missar matchen.

2 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Fagervall har en bra relation med Lechtaler sedan han var spelare under Fagge, en visst under den här säsongen har det utvecklats rejält.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.