Matchdag – Troja/Ljungby hemma

Gratismatch, revnaschdags och viktigt om Löven ska haka på i topp-5-jakten. Fredagens möte med Troja/Ljungby är en ganska het match för Björklöven.

Bloggen har varit tyst ett tag på grund av mitt andra jobb, men nu är det dags igen. Efter den något märkliga förlusten senast mot Södertälje väntar nu Troja/Ljungby för Björklöven på fredagen. Det vankas storpublik då matchen är en så kallad ”gratismatch” med fritt inträde.

En bra chans för Björklöven att haka på topptåget igen. Förlust igen och de hamnar i en jobbig gröt av lag kring samma poäng, seger och Björklöven händer med i toppen, men Troja som kommer på besök har klättrat upp från jumboplatsen till andra nu undvika negativt kval. Laget kommer från en 6-1-seger mot Leksand och fem segrar på de sju senaste matcherna, men det är framförallt på hemmais som Troja är starka. Borta är Troja seriens sämsta lag med bara tre segrar på 20 matcher. ‘

Detta avspeglar sig också i mötena mellan lagen. Hemmalaget har vunnit 9 av de 10 senaste matcherna mellan lagen. Björklöven har dock vunnit både borta och hemma den här säsongen mot Troja. 4-1 i första mötet i Ljungby, 5-2 i senaste mötet i Umeå, men när lagen möttes mellan jul och nyår föll Löven med 0-3 efter en helt energilös insats.

Med tanke på var Troja ligger i tabellen är deras 112 mål framåt imponerande och det är ett lag som kan göra mål, som kan posta upp stora siffror, men som också kan släppa in rejäla månader mål så vi får förvänta oss en ganska öppen match. Speciellt med tanke på att Löven har revansch att utkräva både på sig själva och på Troja.

Laget: 

Cody Murphy och Isak Stenlund-Ädelgran är långtidsskadade, Alex Hutchings, Jonas Emmerdahl och Tobias Hage är också skadade.

Så här ser laget ut: (Bekräftat)

Adam Werner (Oscar Masiello)

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist
Simon Backman – Stefan Andersson
Simon Åkerström – Jacob Andersson
Niklas Pavel

Roope Talaja – Fredric Andersson – Austin Farley Erik Rainersson
David Lindqvist – Axel Ottosson – Mattias Granlund
Marcus Jonsson – Filip Riiska -Lucas Eriksson
Andreas Vikström – Nicklas Johansson  – Emil Norberg
Erik Rainersson

Bloggens nycklar:

¤ Effektiviteten – Björklöven måste sätta dit sina lägen om det inte ska sätta sig i huvudet efter matchen senast.

¤ Spelvändningarna – Troja vänder spelet väldigt snabbt. Det gäller att inte förlora pucken på fel ställen och att backchecka hårt.

¤ Första målet – Just mot Troja/Ljungby är det extremt viktigt att göra första målet.

Sagt från Lövenhåll: 

- Det är inte så mycket att förändra för oss. Vi måste bli effektivare bara. Vi skapade chanser nog för att vinna senast mot Södertälje. Vi möter ett lag i bra form, jag har tittat på matchen mot Leksand. De gör en jättestark insats och har uppåtgående form., säger Joakim Fagervall till kollega Gunnar Johnsson. 

Noterbart om Troja/Ljungby:

¤ Troja har fyra spelare som sticker ut framåt. Tor Immo är bästa målskytten med sina 20 mål (30 poäng), Jonathan Johansson är bästa poängplockare med 31 (16+15) poäng vilket han delar med Nicolai Meyer även han 16+15. David Rundqvist är asssistkungen med 22 assist (30 poäng). Det är den kvartetten tillsammans med backen Jonathan Nielsen 17 (8+9) poäng som är hoten framåt.

¤ Robin Johansson har stått 36 av 43 matcher för Troja och har noterats för 91.84 i räddningsprocent och 2.43 insläppta mål per match. Bra siffror i ett bottenlag ändå som inte är så starka i försvarsspelet.

¤ Troja har seriens näst sämsta powerplay med 14.84 procent och bara 19 mål framåt i spelformen. De är dock näst bäst i serien över hela säsongen i boxplay med 84.85 procent.

¤ Troja har bara lyckats vända 3 av 24 matcher där de släppt in första målet och bara en enda match på bortais den här säsongen.

¤ Troja har släppt in fem mål i numerärt överläge, sämst av alla lag i serien. William Wennström saknas skadad för Troja som annars har få skador och sjukdomar just nu.

Sagt från Troja-håll:

- Vi känner att vi har spelat väldigt bra i hela januari. Vi har en klar och tydlig idé, när vi följer den så är vi bra. Det blir en häftig utmaning med Löven på bortaplan. Vi spelade inte bra senast vi mötte Björklöven i Umeå så vi är riktigt sugna på att göra en bra match, säger assisterande tränare Daniel Håkansson till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Simon Lindmark sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Gunnar Johnsson och Simon är på plats levererar texter samt presskonferens och ytterligare webb-tv-klipp efter matchen. Bloggen ser matchen på tv från Sthlm och hinner troligen blogga efter matchen.

8 kommentarer

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Nej, ändrat. Stenqvist var tillbaka senast. Bara jag som var trött igår kväll när jag skrev.

 1. Coachen

  Med ca 300 biljetter kvar inför matchen (ca kl 10 idag) så blir det i princip knökfullt om nu alla dyker upp också. Vill se att vi är riktigt många på H ikväll som sjunger och stöttar och tror absolut att det kommer bli så då det är fredagsmatch. Hoppas att Werner gör ytterligare en kalasprestation och att vi är normaleffektiva framåt, då måste vi ha bra chans på 3p ikväll. Själv sneglar jag bara neråt till PO-strecket än så länge, då det är 2-3 omgångar kvar så ska jag börja tänka på topp5-placering eller så. Kom igen nu Löven och visa storpubliken vilken underhållning ni kan bjuda på genom att ta en säker 3-poängare!!

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Jag har dålig koll. Har varit i Hamburg med mitt andra jobb. Jag ska ta tag i min egen Lövenbevakning och snäppa upp den till veckan som kommer.
   Jag ska meddela mina kollegor Gunnar och Simon så att de tar chansen att ställa frågor ikväll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>