Är Aaltonen klar för Löven?

Juhamatti Aaltonen dumpades från Rögle i lördags. Nu är han klar för Björklöven resten av säsongen enligt två separata källor till bloggen. Stämmer det?

Den finske 32-årige snipern från Uleborgstrakten värvades till Rögle inför säsongen som den tilltänkte storstjärnan. Det har ”bara” blivit 19 (8+11) poäng på 34 matcher i SHL och nu dumpades han i lördags då sportchef Chris Abbott inte varit tillräckligt nöjd med prestationen.

Enligt rykten sägs det att Aaltonen plockas bort delvis för att förbättra gruppdynamiken. Den högerfattade forwarden har ju öst in poäng i SM-Liiga hela sin karriär, han även KHL, OS och VM-meriter så att det räcker och blir över.

Enligt två separata källor som hört av sig till bloggen under söndagen är Aaltonen klar för Björklöven resten av säsongen. Det är inte bekräftat av Björklöven på något sätt, men dessa två källor har haft rätt innan, t.ex. när bloggen avslöjade att Fagervall var klar för Löven som GM, att Mats Lavander var klar för Löven eller att Andrew Raycroft var klar för Löven så de har levererat tidigare.

Det som talar mot Aaltonen är att han är en spelare som inte alltid tar jobbet hemåt, han är ingen som Löven kan bygga på vidare även i framtiden, han är allt annat än hårt arbetande. Han är en skillad offensiv sniper som kommer från en lite misslyckad sejour i Rögle.

Aaltonen har spelat med Roope Talaja i Jokerit 2015-2016 och det ska enligt bloggens källor varit det som hjälpt till att ro den här värvningen i land.

Det återstår att se om detta presenteras inom kort eller om det är ett blindskott. Själv är jag tveksam då han är så olik en Fagervallvärvning. Det känns bara inte logiskt att han skulle hamna i Löven. Sedan är han svindyr.

Bloggen ska ta ett snack med sportchef Fredrik Grönberg oavsett inför sista dagarna in mot transferfönstrets stängning. Rykten säger att både Alex Hutchings och Tobias Hage blir borta säsongen ut och då behövs det förstärkas offensivt helt klart.  Det andra ryktet som florerat är att Björklöven har ett antal hundratusen som är tilltänkta för att spendera på en värvning just nu. Stämmer det då lär det ju hända något. Men många rykten nu, lite fakta.

Det vi vet är att Frölundabacken Filip Westerlund förstärker Löven under OS och det tycker jag är ett smart beslut. Han har varit riktigt bra under sina matcher med laget och finns chansen att få honom så är det rätt att ta den.

Även Frölundas Jacob Peterson och Vännäs målvakt aMatcus Evertsson är namngivna spelate för Löven resten av säsongen meddelade Löven på söndagen på sin hemsida. De kan alltså hämtas in när som helst under resten av säsongen.

13 kommentarer

  1. Per

    Aaltonen är bra. Det är dock väldigt lustigt iom Löven ofta pratar om system, grupp mm. Aaltonen har alltid haft ett rykte om att ha rätt taskig attityd. Nu tror jag delvis att sånt här kan förstoras upp när tränare och spelare inte drar jämnt och framförallt när målskyttar inte presterar. Jag tvivlar inte en sekund på att Fagge är kapabel att hantera spelare så jag hoppas och tror att detta blir bra.

    Vi lär bränna mycket krut på Aaltonen. Säsongen 2012/13 lyfte han nära 800k/mån i Rögle. Självklart är han inte där längre men jag skulle förvånas om vi inte betalar 100-150/mån för honom nu. Riktigt kul att Löven växlar upp och satsar!

  2. Pelle

    Det kan inte stämma .. hur . O varför . Skulle en kille som lyft 800 i mån i Rögle tidigare . Säg 250 den här säsongen . En kille som sina bra kvällar har lekstuga i shl välja o lira i allsvenskan me löven ? Rögle släpper honom på grund av lagdynaniken . Skulle Fagervall ta in honom då ?
    Jag skulle mer än gärna se honom i löven ! Men man måste ju va realistisk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>