Grönberg: ”Vi stänger inga dörrar”

Transferfönstret stänger snart. Björklövens nygamle sportchef Fredrik Grönberg skulle precis in i ett möte när bloggen fick tag på honom, men ett par frågor hann han med allafall.

Tre dagar kvar på transferfönstret. Letar du aktivt efter någon spelare just nu för att förstärka laget?

- Vi stänger inte några dörrar utan om vi hittar en spelare som är tillgänglig och intressant som vi tycker stärker truppen så kan vi agera, men det finns ingen tom plats i omklädningsrummet. Vi har 25 spelare i truppen om vi räknar in Cody och Emmerdahl som båda är på is och som är på väg tillbaka. Så det är inte så att vi måste fylla någon lucka i omklädningsrummet.

Stämmer det att ni tittat på och haft spelare på gång på slutet som inte blivit något med?

- Det stämmer att vi tittat på flera spelare, både på kort sikt för den här säsongen och för lång sikt, men förutom de lösningar vi presenterat har inget gått hela vägen.

Stämmer det att ni har pengar att värva för om ni hittar rätt spelare?

- Vi har en budget som vi måste hålla oss inom, men det ger en möjlighet att förstärka laget med någon spelare om vi hittar rätt, men marknaden har varit ganska torr. Det vill säga att när en spelar blivit tillgänglig så har det nästan budgivning om spelaren.  Vi kan inte betala vad som helst.

Det ryktas att Tobias Hage och Alex Hutchings blir borta säsongen ut. Stämmer det?

- Jag har inte räknat bort någon av dem. Tobias pratade jag med i går och han har haft ett par bra dagar nu och kan kliva in i hjärntrappan. Sedan får vi se hur fort det går. Alex har fått en behandling i förra veckan och han har svarat bra på den. Inom två veckor så vet vi hur han svarar vidare på behandlingen och när han är tillbaka.

Jag lovar att det kommer en mer utförlig intervju med Grönberg om hur han vill arbeta med klubben, hur han vill bygga på sikt, samarbetet med Fagervall m.m, men det får vänta till efter transferfönstrets stängning.

8 kommentarer

 1. Per

  Ska vi tolka frånvaron av en fråga gällande Aaltonen som att det är klart och bara väntar på att kommuniceras? Annars så hade det väl bara tagit någon sekund att fråga för att få ett standardsvar att det är en bra spelare och att Löven kan vara intresserad av alla lediga spelare som är just bra?

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Du får tolka den hur du vill, men jag vet att svaret aldrig kommer att vara: ”Han är klar” utan alltid ”Vi är intresserade av alla bra spelare som kan passa oss för rätt kostnad” typ. Därför valde jag att inte ens ställa den. Dock var det intressant info om Hage och Hutch.

 2. Torbjörn

  Om två veckor är nästan serien slut! Nog skall man vara bra kall om man inväntar hutchings. Han har spelat klart och vilken form är han i ?

 3. Coachen

  Borde finnas en bra slant till ersättare om Murphy, Emmerdahl, Hutch gått på skadeförsäkringspengar delar av säsongen istället för lön? Eller hur funkar det där?
  Förvånas mycket om vi inte tar in ett par stycken då jag räknar bort Hutch resten av säsongen. Ett förvärv var nog tänkt att landa hursom och med Hutch borta så blir det två. Hinns väl kanske knappast med inför MoDo tyvärr, eller? Förhoppningsvis fortsätter det på onsdag och framöver med att vi har tur med dom andra resultaten i serien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>