Lånen in – i övrigt status quo

Björklöven lånar in Oliwer Fjellström från Frölunda, Filip Westerlund är tillbaka i Björklöven mot Modo. I övrigt är det samma lag som mot Troja som gäller i onsdagens derby. Sett till tisdagens träning.

Björklöven tränade på tisdagen mellan 11.00 och 12.15. VK/Folkbladet-sportens David Pettersson var på plats på träningen och det som fanns att rapportera var att:

¤ Samtliga spelare som var skadade i mötet med Troja är det fortfarande, men inga nya skador eller sjukdomar har uppstått. Alltså saknas .
Jonas Emmerdahl – Börjar vara nära comeback. körde för fullt idag. Fagervall har inte sagt exakt när han själv tror att han är i spel.
Cody Murphy – Är tillbaka i träning, men två veckor bort enligt vad Fagervall sa till David. Körde efter träningen själv idag. Det är alltså axelskadan han är på väg tillbaka från.
Tobias Hage – Har fått ett bakslag i hjärntrappan enligt vad Fagervall sa till David idag och det är mycket oklart när han är tillbaka.
Alex Hutchings – Fick alltså behandling för sin skada förra veckan, om två veckor från det vet de när han borde vara tillbaka. Alltså mycket osäkert om han hinner tillbaka innan säsongen är över.
Isak Stenlund-Ädelgran – Långtidsskadad säsongen ut.

För att ge lite tidslinje. Det är tre veckor till sista grundseriematchen. Slutspelet börjar tre dagar senare, slutspelet är klart om fyra veckor och fyra dagar från Modo-matchen.

Det troliga sett till träningen och tidigare användning av spelarna är att:

Filip Westerlund tar Stefan Anderssons plats bredvid Simon Backman. Detta då han spelade med honom tidigare. Då blir Stefan Andersson sjundeback igen och Niklas Pavel petas ur laget.

Oliwer Fjellström lär spela i fjärdelinan med Nicke J och antingen Norberg, Vikström eller Rainersson. Fjellström som lånas in från Frölunda gör så istället för Jacob Peterson som är namngiven spelare då Peterson är på landslagsläger. Fjellström har gjort 17 matcher i SHL i år, noll poäng, men på 10 matcher i SuperElit har det blivit 7 (4+3) poäng. Det blir spännande att se hur bra han är i allsvenskan. Jacob Peterson är center vilket gör lånet lite annorlunda än en ersättare rakt av.

¤ ¤ ¤

Björklöven har slagit Modo tre gånger i rad med uddamålet den här säsongen och det känns som att Modo är rejält revanschsugna. Annars tycker jag att känslan är mer ”en match i mängden” än tidigare under säsongen mot Modo. Det har varit sån hype och så uppburna matcher tidigare mot Modo. Nu känns det mera som att alla matcher är avgörande i slutet på serien och att det råkar vara ett derby är av sekundär art. Mer om matchen dock i morgondagens matchdagsinlägg.

5 kommentarer

    • David

      Känns som man helt saknar ambitioner, bara en massa snack från Löven . Tror inte publiken kommer ställa upp framöver när det under nästkommande 3 år blir i princip omöjligt att gå upp.

  1. Jiggen

    Löven har väl fortfarande som mål att spela i SHL senast säsongen 19/20? Denna säsong känns det absolut som att det finns en grund att stå på. Varför då inte verkligen ”gå för det” redan nu? Vad kommer bli så mycket bättre till nästa säsong, så att möjligheten till avancemang ökar då? Det lär t.ex. inte finnas mer pengar nästa säsong. Och risken att vi tappar Otto, Linkan och Farley är ganska stor. Då måste vi till att börja med värva 3 spelare, som levererar riktigt bra på allsvensk nivå, för att ens ligga på samma nivå som denna säsong. Ifall SHL verkligen är målet redan om ett år, så tycker jag att man ska satsa på det redan nu när vi trots allt har en bra grund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>