Grönberg: ”Har gjort allt jag kan”

Brock Trotter är inte spelklar än, men Fredrik Grönberg hoppas och tror att han blir det i morgon.

Fredrik Grönberg ringde upp bloggen vid middagstid och vi pratade lite om Brock Trotter.

– Han är inte spelklar än. Jag hade hoppats att han skulle bli det under dagen, men nu får vi hoppas på morgondagen istället, säger Grönberg.

Har ni fått några indikationer på att det finns något problem?

– Nej, vi har haft en dialog med migrationsverket, kontrollerat att vår ansökan är fullständig och att det inte är några problem. Den har varit fullständig från att vi lämnade in den den 15:e. Dock tar det sina dagar med migrationsverket. Jag hade hoppats att han skulle vara klar idag, men nu är det inte så. Vi har på oss till 16.00 i morgon och är han inte klar då så missar han även Västerviksmatchen, men vi kan inte göra annat än vänta, säger Grönberg och tillägger:

– Annars känns det bra att det ljusnar på skadesidan. Både Alex (Hutchings) och (Jonas) Emmerdahl är aktuella för spel och vi hoppas att Cody (Murphy) ska kunna ta av sig den röda tröjan den här veckan. Det kommer att ge bra energi till laget med de spelarna som nu kommer tillbaka. Sedan vill vi naturligtvis har Trotter i spel också.

Det är alltså läget med Trotter. Så det är F5 som gäller på swehockey och Björklövens roster i morgon.

¤ ¤ ¤

Angående Björklövens kommuniké idag på deras hemsida om Pavel säger jag följande.

Ni hittar vad de skrivit om ärendet här.

När jag kollar vad jag skrivit i mitt inlägg från träningen är det följande:

¤ Den stora grejen först. Enligt flera källor till bloggen så tacklade Niklas Pavel Brock Trotter på söndagens träning så att han fick utgå. Enligt källorna var det en smäll mot huvudet. Oklart vad det innebär, men han tränade inte på måndagen allafall. Trotter hade före det hände slagit ett par riktigt fina öppnande passningar på träningen. Jesper Jäger förnekade delvis detta när kollega Klöfver intervjuade honom efter träningen. Jäger pratade mest om arbetstillståndet och erkände att han fått en smäll, men menade inte att det var det som höll honom från träning. Ni får läsa intervjun inom kort på vk.se/folkbladet.nu och bedöma själva. Hur som helst så gör Björklöven som vanligt. De mörkar, småljuger och håller på. Det är helt sjukt att det här har kunnat hända egentligen. Helt sjukt! Största stjärnan som de satsat för att få hit.

Uppdaterat: Bloggen har pratat med flera personer av de som faktiskt var på plats på träningen och alla säger samma sak. Det var en smäll som delades ut mitt på isen från Pavel mot huvudet på Trotter. Han tränade inte idag. Det vet vi. Exakt hur illa det är vet vi inte. Det vi vet är vad som hände i helgen på träningen. Så många skulle inte ljuga samtidigt oavsett vad Löven kommunicerar. Sedan exakt hur det är med Trotter det vet vi inte.

¤ Pavel hamnade i slagsmål med Roope Talaja under tre mot tre-spelet på slutet av träningen. De hamnade på isen ovanpå varandra och det matades slag. Det börjar kännas som att Pavel som ändå inte går in på sju backar när Emmerdahl är tillbaka i laget kanske borde plockas bort från träning om han inte kan hålla sig på rätt sida gränsen.

Jag står för det jag skrivit om Trotter. Det är otvivelaktigt nyhetsvärde på att en spelare fått en tackling och enligt vittnen på plats utgått. Att det är en värvad stjärna gör det än mer värt att rapportera om. Jag har aldrig sagt något om hur han är skadad, om han är skadad. Bara konstaterat vad som hänt och att han inte var med. Själva slagsmålet såg jag själv på plats och min åsikt är att OM en spelare inte kan hålla sig på rätt sida gränsen ska det få konsekvenser. Men jag skriver OM. Jag är inte på varje träning och vet inte hur det ser ut.

När det gäller Björklöven och skador/sjukdomar så hade de kunnat förebygga mycket den här säsongen genom att vara tydligare. Jag har aldrig förstått varför det ska mörkas om skador eller varför det är så farligt att berätta vad en spelare har för sjukdom eller skada. Den här säsongen har det varit en oerhörd röra där fansen inte kunnat lita på den kommunikationen som kommit ut. Ta Hutchings till exempel. När kollega Klöfver intervjuade honom sa han: ”Min skada kan inte bli värre om jag får en tackling eller en smäll. Det är inte en sån skada”. Vad är då det farliga med att berätta? Näe, jag säger. Var tydlig och klar i kommunikationen kring skador. Då blir det inte på det här sättet som det blivit nu.

Kan någon förklara för mig varför det är farligt att berätta varför en spelare är skadad? Förutom anledningen ”motståndarna kanske attackerar honom där då” som i de flesta fallen är irrelevant vet jag ingen anledning. Fansen vill veta, klubben är lika mycket fansen som laget och när det i mina ögon inte finns någon logiskt anledning att inte berätta, då vore det logiska att göra det.

I den här sakfrågan. Hade Björklöven när Jesper Jäger blev intervjuad sagt att ”Han fick en smäll på träningen av Pavel, det stämmer det är sånt som händer på träningar. Vi vill att det ska vara matchlikt på träningar och att spelare ska vara fysiska även där. Lyckligtvis blev det inget farligt, men vi har ändå valt att vila Trotter idag från isträning. Han har kört i gymmet idag, han är på is i morgon igen”. Då hade det inte blivit samma sak. Nu pratades det om förkylning. På den bandade intervju heter det på ett ställe att han ska åka med till Tinsgryd och på ett annat ställe att han inte ska det. När Kollega Klöfver ringde Fredrik Grönberg vid träningens start för att kolla om Trotter var aktuell för spel då hon tänkte göra ett förhandsreportage på honom inför matchen. Då hette det att han tränade och skulle med till Tingsryd och sen fick de se om han blev spelklar.

Det är den här typen av oklar kommunikation som gör att det blir missförstånd, spekulationer och ibland fel. Där har Björklöven en klar förbättringspotential och jag tror att det kan bli bättre med Grönberg som är ganska rak, eller har varit det mot mig när jag intervjuat honom.

För Björklöven som alltid har publik på träningar blir kommunikationen lika viktig när något utstickande händer på träning som på match.

Det är i sak olyckligt att en spelare blir uthängd om det är något han inte gjort. Då agerar den som skriver fel, men jag anser mig inte ha hängt ut någon spelare felaktigt i det här fallet. Sedan har spelarna precis som jag valt ett offentligt yrke som innebär att det kommer att skrivas om dem positivt som negativt.

Jag gör fel ibland, det står jag för och när jag bör göra det så ber jag om ursäkt. Den här gången tycker jag dock inte att jag gjort något fel. Inget av det JAG skrivit i detta ärende har förnekats. Anser Björklöven att jag ljugit så anser jag att de har fel.

11 kommentarer

  1. Thommy

    Tråkigt om det florerat felaktiga rykten. Men B)örklöven underskattar det intresse som finns för laget. Dålig eller obefintlig info skapar rykten, hoppas dom lärt sig något

  2. JS

    Konstigt att det ska ta sån tid att få en spelare klar? Visst har migrationsverket mycket att göra men tycker att andra transatlanter som kommit till svensk hockey blivit klar fortare.
    Sen tycker jag att ni bloggare och reportrar har ett ansvar gällande publicering av rykten. Jag vill gärna tro att det finns sanning i det som jag läser. Okej du skrev att du inte sett det och att Löven inte förnekar det men det är fortfarande du/ni som sprider det till oss fans. Jag som läsare tolkar det du skriver beroende på vilken vinkel du väljer. Vill avsluta med att jag uppskattar den tid ni lägger på att uppdatera oss fans. Men med makt kommer ansvar. ☺️

  3. MiaMariaFR

    Gustav – Du VALDE att skriva ut ryktena om Pavel och får en del folk att tro på vad du skriver, att sen sticka huvudet o sanden som du gör i detta inlägg med ”dom säger si, jag säger så” temat för att fiska efter eventuellt medhåll är bara patetiskt. Du bör be offentligt om ursäkt till Pavel och klubben för de ryktena du spritt oavsett om du tycker du gjort rätt eller fel – det är det enda hedervärda. Och till er som VALDE att tro på ryktena, spä på dem och sprida dem vidare – Ni kan väl inte på fullaste allvar tro att en klubb så publik behåller en spelare och låter honom spela OM det hade vart sant att han skadat sina medspelare?! OM han hade skadat sina medspelare, varför går då en av de spelare Pavel anklagats för att skada, ut offentligt och berättar att det inte är så? Tänk efter!
    Det finns säkert nån som nu vill hoppa på mig för detta och märka ord att jag bara skrev ”… en av de spelare..”, och jag skrev det för att jag till skillnad från andra inte blandar in fler än de som själva uttalat sig. Punkt!
    En sista sak till alla som läser här: Tänk efter en extra gång innan ni vräker ur er hat och spott i diverse sociala medier, forum, bloggar osv och framför allt – ta inte alla rykten som bibelsanning och ta dem inte ur ett sammanhang och skriv ut det i ett annat med eventuell påspädning och tyckanden som i sin tur drar med sig andra i en sjukt snabb ryktesspiral som kan ödelägga en människas karriär och rykte, får tänk om det var dig det handlade om, din polare, bror, syster, far, mor osv.. Hur hade ni då mått, presterat o h hur hade dina kollegor mått och presterat? Så om ni verkligen älskar Björklöven så sluter ni upp bakom laget och hjälp dem nå den åtråvärda PO som varit länge efterlängtad i Björkarnas stad ????????. Och Gustav återigen – be offentligt om ursäkt och hoppas att den blir accepterad.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Fast grejen är att det jag valde att skriva ut var inga rykten, det är fortfarande vad som hänt. Ingen har dementerat just det jag skrev. Varför ska jag då be om ursäkt? Blanda inte in det jag inte skrivit men som det också finns uppgifter kring.

  4. Josef

    Hej!
    Tack Gustav och Ni andra som håller oss lövenfans långt söderut uppdaterade om laget. Det uppskattas otroligt mycket!

    Vad gäller Skador på spelare ser jag inget konstigt med att klubben inte berättar. Det är både börligt och proffsigt. Alla gör så av legitima skäl. Såg senast intervju med Roger Rönnberg igår och han ville inte säga ngt om skada på egen spelare. Det som dock löven behöver vara tydlig med är att ge samma information utåt så att det inte blir debatt.

    Vad gäller det som skrivits så antar jag Gustav att du litar otroligt mycket på dina källor som sett träningen angående tacklingen, vilket gjort att du vågat publicera. Inga konstigheter med det då heller. Om det skulle vara så att det inte är pålitliga källor antar jag, att du som vanligt är så proffsig med att gräva djupare för att hitta fler vinklar för att sprida ljus över frågan.

    Åter igen, stort tack till bloggen och det Ni gör!
    Forza Löven och framåt mot nya segrar och äventyr!!

  5. Lipen

    Andra lag säger inte allt om alla skador, naturligt. Men tror det är få klubbar som skapar så mycket förvirring och spekulationer genom att ljuga om skador som löven. Inget de säger stämmer ju. Skyll er själva säger jag. Gustav har dessutom inte skrivit om några rykten.

    Löven ska vara glada för intresset. Ta hand om det intresset på ett bra sätt så blir alla glada och nöjda.

  6. Peter

    ”Kan någon förklara för mig varför det är farligt att berätta varför en spelare är skadad?”
    Ja, Svenska arbetsgivare omfattas av den svenska personuppgiftslagen. Utlämnande eller spridning av en uppgift anses vara behandling av personuppgifter enligt 3 § PUL och i 13 § 2st PUL framgår att det inte är tillåtet att behandla personuppgifter som rör hälsa. Ett undantag från detta är enligt 16 § nödvändig behandling, t.ex. vid kontakt med försäkringskassan. Kommunikation med fans är dock knappast nödvändig behandling.

    Det är förvisso möjligt för den enskilde att lämna samtycke till behandling av personuppgifter men eftersom arbetstagare står i beroendeställning till sin arbetsgivare är det oklart i vilken mån ett sådant samtycke är giltigt. Därför gör arbetsgivare bäst i att inte yttra sig om den anställdes hälsotillstånd då det i efterhand inte går att reparera skadan om en företrädare för arbetsgivaren råkar yttra sig lite för mycket och den anställde då känner att arbetsgivaren har handlat utanför det frivilliga samtycket.

    • KungsholmsLövet

      Nej, det går knappast in under PUL. Svenska fotbollsklubbar är betydligt rakare i sin kommunikation, så det är nog snarare någon grej de kör inom hockeyn.

      • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

        Alla idrotter utom ishockey är rakare när det gäller skador. Fotboll, basket, handboll, innebandy, amerikansk fotboll, badminton, ja alla sporter utom hockey har inga problem med att meddela vad en spelare har för skadad. Det är kakafoni det som hockeyn håller på med.

  7. Josef

    Att de inte vill berätta är väl av den enkla anledningen som är ganska uppenbar.
    Som motspelare hade jag ganska omgående vilja se om spelaren läkt ordentligt eller om denne forfarande kan vara hämmad av sin skada.
    För övrigt är allt kring laget som ett vackert schackparti där motståndaren skall sväva i ovisshet ända fram till officiell laguppställning på matchdag.

  8. Per

    Något spökar.. Flydde han från sitt felsteg i Tyskland? Så här lång tid tar det inte om allt är som det ska.

    Kikade på de tio senaste icke-eu importerna i svensk hockey:

    Brock Trotter – sign 15/2 match ?
    Michael Parks – sign 14/2 match 21/2
    Nick Ebert – sign 7/2 match 24/2 (Os-uppehåll 15-24/2)
    Jeremy Williams – sign 3/2 match 15/2
    Akim Aliu – sign 16/1 match 25/1
    Adam Pardy – sign 8/1 match 20/1
    Patrick McNally – sign 2/1 match 17/1 (ingen match mellan 12-17/1)
    Jason Akeson – sign 19/12 match 30/12
    Andrew Kozek – sign 14/12 match 21/12
    Stephen Perfetto – sign 12/12 match 19/12

    Allt som allt så har de flesta spelat match inom två veckor. Många långt innan. Något undantag men då har det inte heller varit matcher att spela på några dagar. Trotter borde redan vara klar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.