Playoff-platsen hänger på Grönberg

Det kanske är spetsat, men just nu är känslan att Björklövens slutspelsplats hänger på om Brock Trotter blir spelklar eller ej.

Den 15:e februari blev Brock Trotter klar för Björklöven. Då meddelade sportchef Fredrik Grönberg till kollega Emma Klöfver att alla papper var inskickade till migrationsverket.

Idag är det den 10:e vardagen sedan Trotter signades. I intervjun på Björklövens hemsida den 26/2 sa Fredrik Grönberg så här: ”Handläggningstiden kring en elitidrottsutövare hos migrationsverket är mellan 10 och 14 arbetsdagar. Några undantag eller ”gräddfiler” för just ishockeyspelare finns inte. Våra förväntningar är att Brock får sitt arbetstillstånd i början på denna vecka.”

Nu är vi i slutet på veckan. Jag har ringt och messat Grönberg utan svar. Jag hoppas bara att det blir klar vilken minut som helst, men vet inte. Är det något som strular? Det som gjorde att han inte fikc tillstånd i Norge? Jag vet inte.

Timrå presenterade Michael Parks den 14/2 som klar för Timrå. Han blev sedan klar för spel den 21/2. Vi vet dock inget om när handlingarna lämnades in för Parks eller hur det påverkar att han hade ett arbetstillstånd i Finland. Det tog dock fem arbetsdagar från att Parks presenterades till att han var spelklar. Det finns säkert en massa anledningar till varför olika processer tar olika tid, men det går inte att komma ifrån en sak.

Om Brock Trotter inte blir klar till matchen mot AIK så blir han inte det på helgen och då inte till matchen mot Västervik. Som jag ser det är Trotter skillnaden mellan 0-2 och 4-6 poäng den här helgen över två matcher utifrån vad laget presterat på slutet och vad Trotter visat på träningar enligt de som varit där.

Så slutspelsplatsen sitter just nu där i Fredrik Grönberg händer. Att få Brock Trotter spelklar.

10 kommentarer

  1. Per

    Parks kom ju från finska liiga .. dom spelarna spelar ju fortare ! Roope o riska gick ju snabbt ..

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Det var ju det jag skrev att han ju hade ett tillstånd i Finland, men det går inte att jämföra med finnarna. De är EU-medborgare, det är inte Parks och Trotter.

  2. Thommy

    Trotter måste ju ha haft arbetstillstånd i Tyskland. Om det gör skillnad att Parks hade tillstånd i Finland borde väl Trotters tillstånd i Tyskland göra det också??? Eller finns det en gräddfil som Timrå har som inte Löven har?

  3. Per

    Kanske läge att fråga mentor Lechtaler hur sånt här fungerar. Inget nytt att sånt här alltid tar längre tid för Löven än för andra.

  4. Pelle

    Ska man va ärlig .så hänger inte allt på Grönberg
    Laget har underpresterat fruktansvärt senaste 10 matcherna så ev har dom redan slängt bort allt som har me playoff o göra !

  5. ove 57

    Gustav kan inte du höra med Fagervall varför han har så svårt att toppa laget i slutet av matcherna
    och låta dom heta spelarna spela .

  6. Kalle Kula

    Anledningen till att Trotter inte fick arbetstillstånd i Norge var väl pga hans fyllekörning?

  7. Micke

    Fint att du hyllar Trotter. Hur ser du på uppgifterna som bland annat du i allra högsta grad varit del i att sprida angående Pavel samt att Björklöven småljuger och mörkar kring hans skada?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.